Kauhukierroksia ja satuseikkailua hyvän asian puolesta

Teksti: Maijastiina Hannonen        Kuvat: Nuutti Valtonen

Koulullamme järjestettiin 3.-4.11.2017 perinteikäs Kauhugalleria eli koulumme halloween- ja hyväntekeväisyystapahtuma. Koulun kellariin oli tehty kaksi oppilaiden ideoimaa, käsikirjoittamaa, näyttelemää ja lavastamaa kierrosta. Perjantaina 3.11. kellarin elämyksellisille kierroksille pääsivät oman koulun oppilaat, ja lauantaina 4.11. kaikki olivat tervetulleita. Lisäksi lauantaina koululla oli myynnissä pientä syötävää kahviossa sekä halukkaille kasvomaalausta.

Kierroksista toinen oli suunnattu nuoremmille vierailijoille ja toinen enemmän kauhua kaipaaville ja kestäville. Nuoremmille suunnatun kierroksen teema oli Liisa ihmemaassa, ja kierros alkoi pujahtamalla kaninkoloon. Kierroksella kuljettiin tarinasta tutun jäniksen johdolla. Matkan varrella pääsi näkemään myös esimerkiksi Liisan ja Hullun Hatuntekijän teekutsuilla sekä korttisotilaat vartiossa. Vieraat saivat myös tehtävän: he auttoivat jänistä etsimään matkan varrelle kadonneita palapelin paloja. Tunnelma oli satumaisen mukava!

Liisa ihmemaassa -kierroksella päästiin seuraamaan Hullun Hatuntekijän teekutsuja.

Karmivamman kierroksen teema sen sijaan oli hotelli. Huoneesta toiseen kuljettiin hotellivirkailijan johdolla. Hotellivirkailija esitteli vieraille hotellin pimeät yöpymishuoneet, sumuisen kylpylätilan, verisen ruokasalin tanssilattioineen sekä viidakoituneen puutarhan. Matkan varrella vastaan tuli monenlaisia ja toinen toistaan karmivampia hotelliasiakkaita sekä hotellin hulluja työntekijöitä. Verisiä, villejä ja tyhjäkatseisia. Hotellikierroksen tunnelma oli hyvin erilainen kuin Ihmemaan.

Kauhuhotellin asukkaat olivat hieman epäilyttäviä.
Kauhugalleriassa pääsi takuulla Halloweenin tunnelmaan.

Yhdellä kierroksella oli hintaa 4€ ja kävijöitä tuli lähes 200. Kaikki tuotto meni lyhentämättömänä Nenäpäiväkeräykseen.

Ensi vuoden Kauhugalleriaa odotellessa!