Viimisiä viedään, 2019!

Vietimme nalleviikkoa lokakuun lopussa. Kukin lapsista toi oman nallen, jonka kanssa osallistuttiin viikon toimintoihin. Liikuntahetkellä nallet saivat lapsilta esimerkkejä erilaisista liikuntamuodoista; lapset tekivät ensin, sen jälkeen yhdessä nallejen kanssa.

Retkipäivän aamun ohjelmana oli nallesuunnistus. Metsästä löytyi nallerasteja, joissa kussakin oli kuva jonkun lapsen nallesta. Sitä riemun määrää, kun löydettiin kavereiden nallet takaisin päiväkotiin. 🙂 Iltapäivällä nallet olivat jälleen karanneet – tällä kertaa ne olivat piiloutuneena ympäri vuoropuolta.

Viikon aikana nallejen kanssa myös nukuttiin ja niille luettiin satuja. Päivien päätteeksi nallet päätyivät sohvalle odottamaan uutta päivää lasten kanssa. Viikko huipentui nallebileisiin! Juhlat alkoivat aikuisten loistokkaalla”Kultakutri ja kolme karhua” -esityksellä  ja  jatkuivat nallekappaleiden tahdissa, omat nallet tietenkin mukana. 🙂

 

Marraskuussa aloitimme myös jouluaskarteluita, mm. joulukortteja myyjäisiä varten, tonttuhimmeleitä seinälle, lyhtyjä pöydille sekä hiutaleita ikkunoihin. Askartelupöytä on ollut avoinna koko ajan ja lapset ovatkin  tehneet innokkaasti moniakin askarteluja.

Kävimme myös kirjastoretellä Turun pääkirjastossa. Hankimme Runotaimille oman kirjastokortin, tutustuimme yläkertaan ja lastenosaston auettua kiersimme sen läpi. Lasten puolella oli esillä monia kauniita ja satumaisia koristeikkunoita, joista monen sisältö viittasi johonkin lasten satuun. Ihmettelimme läpi kaikki ikkunat ja tutkimme muutamia kirjoja, jonka jälkeen hurautimme bussilla takaisin päiväkodille. Yhdelle lapsista bussimatka oli elämän ensimmäinen, tulomatka oli jännittävä, mutta paluumatka sujui kuin vanhalta tekijältä! 🙂

Marraskuussa olemme myös…

…ottaneet ilon irti pienistäkin lumenrippeistä
…leikkineet kotia, harjoiteltu joululauluja, tehty omia jumpparatoja sekä suojauduttu sateelta
…liikuttu, lauleltu ja pidetty hauskaa mukavalla porukalla

 

Joulukuussa alussa jatkoimme askarteluja. Teimme mm. itsenäisyyspäivän lippuja sekä koristeita ja maalailimme talvisia kuvia ikkunoihin.

Olemme vähitellen valmistautuneet joulun tuloon. Vietimme vuororyhmien yhteiset pikkujoulut, joissa laulettiin ja tanssittiin talvisten laulujen tahtiin. Saimme nauttia myös jouluateriasta, jossa oli tarjolla perinteisiä suomalaisia jouluherkkuja.

Itsenäistyyspäivän aattona kiersimme koko talon kattavan tonttupolun. Polku sisälsi mm. jouluisten kirjojen lukupisteen, kadonneiden tonttujen etsimistä, joulutontun musiikkihetken, tonttulan liikunnallisen esteradan, satuhierontapisteen ja paljon muuta! Iltapäivällä tutustuimme Suomen lippuun ja sen väreihin, puhuimme itsenäisyydestä sekä katsoimme youtubesta videon Suomen luonnosta Jean Sibeliuksen Finlandia -kappaleen  siivittämänä.

Teimme tontturetken lähimetsään. Joulukalenterin luukussa muori pyysi apua tonttulan eläinten syöttämiseen. Etsimme metsästä löytyviä ruokia koirille, kissoille, poroille ja pupuille. Lasten  mielikuvitus loisti ja saimmekin hyvät joulupöperöt eläimille tarjolle!

Lähestyvän joulun tunnelmaan ollaan päästy myös pipareita leipomalla ja tuotoksia tietenkin maistelemalla sekä Runotaimien joulujuhlan vietolla (kiitos kaikille!). Joulun ajan hössötykseen kuuluu kuitenkin myös rauhoittuminen, joten  teimme ryhmäämme ”Hys-majan”, jonne  voi mennä rauhassa lueskelemaan kirjoja ja nauttimaan ympäröivän tähtitaivaan luomasta tunnelmasta.

Kiitos kuluneesta vuodesta! Nautitaan viimeisistä viikoista ja palaillaan taas ensi vuonna =)

-Runotaimet