Syyskuun touhuiluja

Runotaimien syyskuun liikuntahetkillä teemana on ollut palloilu ja sitä olikin oikein urakalla syyskuun alun ”koko Kastu palloilee” -tapahtumassa, jossa kentältä löytyi satoja palloja ja erilaisia toimintapisteitä. Punat poskilla painettiin menemään, tehtiin maaleja ja oltiin maalivahteina, kierrettiin pujotteluratoja ja oli siellä muutamat pelitkin käynnissä!  Sisäliikunnassa olemme harjoitelleet pallon heittämistä kaverille sekä tarkkuusheittona seinään ja vanteen läpi. Pareittain harjoiteltiin myös pallon kuljettamista ilman käsien apua, vieritettiin palloa vastapäätä istuvalle kaverille ja heräteltiin myös vatsalihaksia (lapset makaavat jalat vastakkain, toisella on pallo käsissään, ylösnoustessa vaihtavat pallon vastakkaisen kaverin käsiin, sitten taas selälleen ja ylös…). Palloharjoitusten lisäksi olemme harjoitelleet eri tapoja liikkua  sekä tehneet ”kannustusradan”, jonka kukin lapsi suorittaa vuorotellen toisten taputtaessa ja kannustaessa. Huippua!

Mitä olisikaan syksy ilman ruskaa? Olemme taiteilleet ikkunoihin sekä katossamme olevaan oksaan värikkäitä syksyn lehtiä. Toiset lehdet tehtiin oikeiden lehtien päältä paperille värittäen ja leikaten sekä oksaan kiinnittäen. Ikkunoissa komeilee sekä vaahteran- että tammenlehdet, joiden tekemiseen jokainen lapsi on saanut kokeilla pistelytekniikkaa ja osaamisen (sekä innostuksen) mukaan joko pistellyt loppuun tai leikannut. Valmis lehti laitettiin kontaktimuoville, keskelle revittiin ja silputtiin erivärisiä silkkipapereita ja vielä toinen muovi päälle niin lehti oli valmis! Keskittymistä ja hieman pitkääkin pinnaa vaativan askartelun tuotokset heijastavat kauniisti  läpi auringonvaloa. Olemme askarrelleet oksaan roikkumaan myös sateenvarjoja sekä sadepilven. Syksymeininkiä siis!

Olemme ehtineet syyskuun aikana myös retkeillä. Tänään bussi kuljetti meidät jälleen Kuralaan katsomaan heppoja ja evästelemään. Kuluneilla viikoilla olemme reissaanneet myös Pirunpellolle ihmettelemään kivien runsautta, puistoretkelle Yrjänänpuistoon ja teimme myös  saderetken lähimaastoon.

Olemme myös leiponeet sämpylöitä pariinkin otteeseen sekä kokkailleet aikamoiset brunssit kotileikeissä.

Lokakuuhun lompsis!