Elokuun touhuja

Runotaimissa ollaan touhuttu elokuun aikana monia juttuja!

Loimme vessan oveen oman auringonkukkapellon maalamalla ensin kädet ja painamalla ne paperille kukaksi. Keskelle liimattiin mustia ja ruskeita huovanpaloja ja varreksi liimattiin piippurassi .

Olemme myös laulupiirtäneet. Uutena lauluna opettelimme ”Ässä-Siili” -laulun, jossa kukin piirsi omalle paperille siilin laulun ohjeen mukaisesti. Siilille piirrettiin tietysti myös piikit samalla niiden määrää laskien. Kuuntelimme ja laulelimme tutun laulun ”Aurinko”, ja piirrettiin samalla aurinko siilin aamupäivää lämmittämään. 🙂

Olemme tehneet myös retkiä lähimaastoon. Yksi niistä oli lauluretki. Pakkasimme mukaan musiikkia, soittimia ja iloiset mielet ja lähdimme läheiseen ruohikkoalueelle musisoimaan, jammailemaan ja loruttelemaan lorupussin antimilla. Otimme sielläkin laulupiirtämistä – kukin sai piirtää kaverin selkään laulun mukaisesti.

Olemme tutustuneet myös ihmiskehoon. Lapset saivat maata ison rullapaperin päällä ja aikuinen piirsi lasten kehojen ääriviivat. Tämän jälkeen lapset piirsivät ja värittivät kehonsa haluamallaan tavalla. Taideteokset ovat esillä ryhmämme seinällä.

Olemme elokuun aikana myös ehtineet jatkaa vesileikkejä – kiitos kuumalle loppukesälle! Olemme maalailleet, tutustuneet älytaulumme opetuspeleihin ja on täällä myös omenapiirakkakin leivottu iltalasten kanssa.

Mainio elokuu takana, ei muuta kuin sivun kääntö syyskuuhun! 🙂