Kouluhyvinvointi -videot Oppilaskunnan hallitukselta

Hei vaan! Olette ehkä kuulleet Oppilaskunnan hallituksen tekemistä Kouluhyvinvointi -videoista, jotka ovat nyt valmiita! Tämä projekti aloitettiin viime vuoden puolella, ja ne ovat viimein valmiita! Ennen kuin ihmettelette, miten ne videot saadaan lähetettyä kaikille, siihen on yksinkertaisempi tapa: opettajille on lähetetty sähköpostiin QR-koodit, joiden kautta voitte katsoa kaikki hienot videot 👍 😀 Hallitukselta tuli myös toive, että videoiden jälkeen keskustelisitte kyseisistä asioista, sillä ne toteuttamalla parannat kouluhyvinvointia 🙂

Aiheet ovat:

1) Pukeutuminen välitunnille: välitunnilla on oltava tarpeeksi lämmintä päällä, ettei tarvitse mennä vessaan LÄMMITTELEMÄÄN (se on sitä paitsi sääntöjen vastaista). Takki TÄYTYY OLLA, mikäli ilma on sen verran vilpoinen. Talvella myös pipo ja hanskat ovat suositeltavia 👍

2) Käsien pesu ruokalaan mennessä: kun mennään ruokalaan syömään, käsienpesu on tärkeää, sillä jos EI pese käsiään kunnolla, käsiin voi jäädä pöpöjä, jotka sitten kulkeutuvat käsistä SUUHUN, josta ne päätyvät elimistöön ja blaa blaa blaa… Hyvä käsienpesu: Pese käsiä LÄMPIMÄN veden alla ja laske 5:teen, ota saippuaa, hiero saippua KOKO kämmeniin (kattaa myös sormet), huuhdo saippua (laske taas viiteen) ja kuivaa kädet KAHDELLA paperilla (niin saa tehdä, jos pesee kädet kunnolla ;D) Näin estät tautien leviämisen 👍

3) Kännykän käyttö koulussa: Kännykkää EI saa käyttää koulun alueella ilman opettajan antamaa lupaa. Ei tunnilla, ei välitunnilla *eikä ennen koulupäivän alkua tai koulupäivän jälkeen koulun RAJOJEN SISÄPUOLELLA

*ellei sille ole tärkeää tai välttämätöntä syytä

4) Hajusteiden käyttö: Koulussamme hajuvedet OVAT sallittuja, mutta sitä ei suositella laittamaan/lisäämään kesken koulupäivän tai laittamaan sitä liikaa. Tämä johtuu siitä, että jonkin hajuveden haju saattaa aiheuttaa jonkinlaista fyysistä haittaa jollekin oppilaalle. Tämän takia myös spray-muodossa olevan dödön käyttäminen kesken koulupäivän on kielletty.

5) Tuolien siistiksi laittaminen: Jokaiselle oppilaalle on varmasti sanottu, että tuolit nostetaan pulpettien alla olevia tankoja vasten. Mutta kaikki eivät ilmeisesti siltikään sitä tee 😬 Tämä täytyy tehdä, koska silloin siivoojan on helpompi siivota luokkia (huomioikaa, että siivoojamme siivoaa KOKO KOULUN YKSIN! Siitä peukut Stiinalle 👍)

Tällaista asiaa oli tällä kertaa, muistakaahan kysyä koodit opettajalta 😉 Muuta infoa:

– Piirrustuskilpailu: Koulun logo on aiheena (2 kk aikaa ilmoittautua ja piirtää logo! Sisältää pienen palkinnon, ja voittajalogo tulee koulumme pelipaitoihin!)

Eipä tässä taida muuta olla, ja piirrustuskilpailusta kiinnostuneet, laittakaahan kynät sauhuamaan hyvissä ajoin! 👍😃✍️ En tiedä varmaksi, mistä seuraavaksi infoan, mutta

NÄKEMISIIN! 👋

Comments are closed.