Terveisiä Marjaniemestä

Tervehdys oppilaskunnan ohjaajilta!

Eilen osallistuimme Lasten parlamentin järjestämään päivään yhdessä Yaseminin ja Viivin kanssa. Tilaisuus oli Ruissalossa Villa Marjaniemessä.

Yasemin: ”Paikka oli tosi kaunis ja hyvää ruokaa, hyvä tila. Pelattiin yksi Turkuun liittyvä Kahoot. Työskenneltiin ryhmissä ja keskusteltiin mitä oppilaskunnissa tehdään ja esittäydyttiin toisille. ”

Yasemin ja Viivi tiesivätkin hyvin Kahootin Turku-tiedot, sillä he tulivat toiseksi.
Tilaisuuden lopussa kaikille esiteltiin uusi pian ilmestyvä sovellus Democratize. Sillä voidaan myöhemmin kertoa oma mielipide eri asioista ja äänestää vaihtoehdoista. Käyttökelpoinen vaikuttamisen väline siis!

Toivoisimme, että luokissa tutustuisitte hiukan Lasten Parlamentin sivustoon. Kaikki koulun oppilaat kuuluvat oppilaskuntaan, ja osa oppilaista kuuluu oppilaskunnan hallitukseen. Kaikkien koulujen oppilaat kuuluvat myös Lasten Parlamenttiin. Lasten parlamentin suurkokoukseen pääsee joka kevät kaksi oppilasta edustamaan omaa kouluaan. Halukkaat voivat hakea Lasten Parlamentin hallitukseen, jossa on 12 koululaista. Seuraava haku on maaliskuussa. Lasten Parlamentti kertoo lasten näkökulmaa aikuisille päätöksentekijöille.

Linkki Lasten parlamentin sivulle:
https://blog.edu.turku.fi/lastenparlamentti/

Terveisin Katja ja Noora

 

Comments are closed.