Koulumme ruokala sai ”päivityksen”

Hei taas! Tämänkertaisen artikkelin aiheena on koulumme ruokala, nimittäin sieltä löytyy (pian) julisteita, joiden tarkoitus on muistuttaa oppilaita, miten siellä voisi toimia paremmin, ja samalla näyttää hyvää esimerkkiä (esimerkiksi nuoremmille oppilaille). Ruokalassa tulee myös näkymään ruokalajärjestäjiä, joiden tehtävä on tarkkailla ja huomauttaa (tarvittaessa), että nämä paikat pysyisivät siisteinä:

-linjasto (ruokaa ottaessa)

– pöydät (niin pöydän päällinen kuin myös alunen)

– astioiden jättämispiste (josta astiat sitten laitetaan pesuun)

Ruokalajärjestäjän tehtävä on myös tarkkailla ruokarauhaa, ja ruokarauhan häiritsemisestä kyseiselle henkilölle huomauttaminen tai hänen opettajalleen kertominen. Kannattaa kuitenkin muistaa, että sotkemisesta tai häirinnästä VOI ilmoittaa KOHTELIAASTI! Ruokalajärjestäjä ei kuitenkaan saa valittaa turhasta, tai kritisoida oppilaan ruokamäärää. Lisätietoja järjestäjyydestä voit kysyä omalta opettajalta. Ja tietojeni mukaan, kaikkien luokkien oppilaat pääsevät ruokalajärjestäjiksi oman luokkansa vuorolla😊

Takaisin vielä juliste-asiaan, osa julisteista ovat jo valmiita, joten tässä kuvat valmiista töistä, jotka sain kuvattavaksi:

 

Tosiaan tuossa EI siis ollut kaikki ruokalaan ilmestyvät julisteet, joten löydät sitten ruokalasta vielä LISÄÄ hienoja julisteita, joten ole tarkkana! 😉👍 Julisteiden ohjeita kannattaa noudattaa, koska silloin kaikkien on mukavampi syödä, ja samalla voidaan pienentää siivoojien urakkaa, ja säästää itsemme turhilta taudeilta.

Kaikki olennainen on nyt toivottavasti sanottu, joten näkemisiin! 😊👋

 

 

 

 

Comments are closed.