Lasten oikeuksia

Luokka aloitti viime viikolla Plan-opintokokonaisuuden. Siihen kuuluu 10 Plan-lähettilään opetuskertaa ja tunneilla käydään läpi lasten oikeuksia. Oppilaat tiesivätkin jo valmiiksi monta, hyvä! Tiedot kerättiin puun muotoon ja puuta täydennellään oppijakson edetessä.

Comments off

Koirat

Melkein kaikille koirille sopii vauhdikas agility. Agility ratoja voi tehdä omalle pihalle. Joitain koiria käytetään näyttelyissä. Koiranättelyiden on tarkoitus palvella koirarotujen jalostusta. Suomalaisten ehdoton suosikki koirarotu on labradorinnoutaja. Myös suomenajokoira sijoittuu kärkeen toiseksi. Pentuja oli 2016 vuonna 1681 pentua. Suomenajokoiran suosio on kasvanut 2015, 2016 ja 2017. Koira on kehittynyt susista. Koiria on koko maailmassa noin 400 miljoonaa. Koiraa on pidetty suden alalinjana, sillä nämä kaksi pystyvät saamaan lisääntymiskykyisiä jälkeläisiä. Susien luita on löytynyt ihmisten jälkeläisten vierestä.

Kuvahaun tulos haulle koiraby:Frida

 

Comments off

Koirarotu: saksanpaimenkoira

Saksanpaimenkoiran elin ikä on 10-14 vuotta. Saksanpaimenkoiran alkuperä maa on Saksa. Helposti koulutettavana, kestävänä ja pelottomana saksanpaimen koira on myös yleinen poliisin ja armeijan käyttämä rotu. Sitä voidaan käyttää vartiointi ja suojelutehtäviin, pelastusetsintöihin, jäljestämiseen  sekä huume,home tai malminetsintäkoirana. Saksanpaimenkoiralla on kaksi karvanlaatumuunnosta: normaalikarvainen ja pitkäkarvainen, joissa molemmissa on pohjavilla. Turkki on helppohoitoinen. Saksanpaimen koira on”luonnollinen peruskoira”,jonka Turkkia ei tarvitse leikata eikä nyppiä. Saksanpaimenkoira sopii liikunnalliseen ja aktiiviseen perheeseen.

Meri

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments off

Marcus ja Martinus

Marcus ja Martinus ovat norjalaisia laulajia ja he ovat 15 vuotta. Heillä on 4 albumia:

Hei (2015)

Hei (Fan spesial 2015)

Together (2016)

Moments (2017)

Heillä on 13 singleä:

To dråper vann (2015)

Elektrisk feat. Katastrofe (2015)

Plystre på deg (2015)

Alt jeg ønsker meg (2015)

Girls eat. Madcon (2016)

Light It Up feat. Samantha J (2016)

Heartbeat (2016)

I don’t wanna fall in love (2016)

Without you (2016)

Like It Like It feat. Silentó (2016)

First kiss (2017)

Dance with you (2017)

Make you believe in love (2017)

 

He ovat Sony music:in levy-yhtiössä

 

Ja tässä vielä kuva 🙂

 

                                                                    Kuvahaun tulos haulle marcus ja martinus

By: Inkeri

Comments off

Indominus rex

Indominus rex tappaa huvikseen ja se on hypridi. Indominus on t-rexin , velosiraptorin ja kameolontin yhdistelmä. Se on elokuvassa nimeltä Jurrassic world. Indominus näyttää tältä.

Kuvahaun tulos haulle indominus rexIndominus on kannipaali se söy siskonsa. Indominus on lihan syöjä. Indominuksen suu aukeaa tosi paljon. Indominuksella on neljä sormea. Indominuksesta on pahempikin muoto. Ja se näyttää tältä.

Kuvahaun tulos haulle indominus rex

Comments off

Michael Phelps

Michael Phelps on kaikkien aikojen menestynein olumppiaurheilija.Hän on voittanut urallaan 28 mitallia joista 23 kultaista . elias

Comments off

Marqflips

Marqflips on trampoliini tubettaja. Hän tekee hyviä videoita ja erityisesti hyviä temppuja. Hänen parhaimpia temppuja on quint front eli viisi volttia juustomereen, quad cody eli takaperin voltti mahalleen ja siitä neljä takaperin volttia, triple puck eli takaperin voltti ilman että pidät mistään kiini ja quad back on gtramp eli normi trampalla neljä takaperin volttia. Hänellä on youtubessa 3,959 tilaajaa ja IG seuraajia 22,300. Hänen oikea nimi on Markku mutta en tiedä hänen sukunimeä. Ja muita temppuja on triple front eli kolme volttia neljä volttia eli quad front ja quad front eli neljä takaperin volttia, triple cody eli takaperin voltti mahalleen ja siitä kolme takaperin volttia ja quad kaboom eli selälleen ja lyö jalat tramppaan suoraan ja siitä neljä takaperin volttia.

Comments off

Rubiini

Rubiini on punainen jalokivi, joka safiirin tavoin kuuluu korundiryhmään eli on alumiinidioksidia.

Se onkin timantin jälkeen kovin jalokivi. Aiemmin sitä on kutsuttu myös punaiseksi Spinelliksi.

Nämä pitoisuudet ovat niin pieniä, ettei niitä merkitä kaavaan. Rubiinin värit aiheuttavat etupäässä kromi-ionit, ruskehtavissa kivissä myös rauta. By:Jonna

Comments off

Auringonkukka

HISTORIA

Auringonkukka on kotoisin Pohjois-Amerikasa . Laji on levinnyt jo varhain Peruun, jossa siitä tuli auringonjumalan vertauskuva. Auringonkukan kuvia on löydetty inkatemppelien seinistä ja palvontamenoissa käytetyistä esineistä. Vanhaan maailmaan auringonkukka tuli Perusta ja Meksikosta jo 1500-luvulla ensimmäisten amerikkalaisten kasvien joukossa.

KUVAUS

Auringonkukka on yksivuotinen ruohovartinen kasvi. Varret ovat karheita ja tavallisesti haarattomia. Lehtilapa on 10–40 cm pitkä, leveänpuiea ja iso- ja terävähampainen. Alimmat lehdet ovat herttamaisia. Auringonkukka on hyönteispölytteinen. Kukinto on 5–40 cm leveä mykerö. Mykeröt ovat tavallisesti yksittäin ja alkavat lopulta nuokkua. Keltaisten laitakukkien kieli on tavallisesti yli 25 mm pitkä. Kehräkukat ovat ruskehtavia. Hedelmiä on 5–15 mm:n pituinen myötäkarvainen pähkylä Luonnonvarainen auringonkukka on viljelymuotoja sirompi, monihaarainen ja runsasmykeröinen.viljelymuotojen varsi voi kasvaa yli seitsemän metrin pituiseksi.

Comments off

Hessun vinsat uintikisat

Uintikisat olivat 16.9

Hallille mentii klo 9

Alotetiin ulkojumpalla siitä siirryttiin veraamaan.

Sen jälkeen vaihettiin kuivat uikkarit.

Tyttöjen selkäuinti alkoi menin rata kakkoselle.

Sen jälkeen kun olin uinut selkäuinnin.

Menin veraamaan sen jälkeen vaihdoin kuivat uikkarit.

Tyttöjen vapaauinti alkoi olin erässä yksi ja rata kolme.

Lähdin kotiin sen jälkeen❤️

Ajat:

50m 56sek vapaauinti

50m 1min 5sek selkäuinti

Seuraavat kisat 7.10

 

 

By: Yasemin Yilmaz❤️

 

 

 

 

 

 

Comments off

« Previous entries Seuraava sivu »