Kevätretkestä kesään

Keväällä ollaan käyty ensin raekuurossa kolmosten kanssa Impivaarassa uimakoulussa, toisella kerralla vuorotteli lumisade ja raekuurot. Impivaaran Action Day -maanantaina oli harmaa ja kolea keli, samoin Ruissalon luontokoulussa. Mutta sää ei ole menoa haitannut 🙂

Luontokoulussa oppilaat tutustuivat vesieläimiin ja -ötököihin, ja sitten katsottiin mitä tarttuu lammesta haaviin. Ja löytyihän sieltä vaikka mitä: eniten innostusta herättivät kuorestaan kurkistavat vesikotilot.

Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin tältä lukuvuodelta. Toivomme kaikille kesäksi kauniita ilmoja, mukavaa ulkopuuhailua, uimista, jätskiä, rentoutumista ja kavereita! Blogi palaa syksyllä koulun alun myötä.

Comments off

Appelsiini-kinuskineliöt NAM! :)

Ainekset

Pohja

  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl Ruokokidesokeria
  • 2–3 tl  Vaniljasokeria
  • 150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia

Täyte

  • yhden appelsiinin raastettu kuori
  • 3 dl kuohukermaa
  • 175 g voita tai margariinia
  • 2 dl Fariinisokeria tai Ruokokidesokeria
  • ½ dl ruokosokerisiirappia
  • 1 rkl appelsiinivettä tai
  • appelsiiniaromia varovasti annostellen

Pinnalle

  • 200 g appelsiinikrokanttisuklaata
Valmistus
1. Mittaa pohjan ainekset kulhoon ja sekoita keskenään tasaiseksi taikinaksi. Vuoraa 20 x 30 cm kokoinen uunivuoka leivinpaperilla ja painele taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

2. Valmista täyte. Pese appelsiini huolellisesti ja raasta kuori. Mittaa täytteen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen 15–20 minuuttia, kunnes kinuski sakenee. Levitä appelsiinikinuski paistetun pohjalevyn päälle. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa.

3. Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Levitä suklaa kinuskin päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa terävällä veitsellä sopiviksi annospaloiksi. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.

Katso sama ohje You tubesta: MÄSTERZEF 15 | kinuskikatastrofi mmiisas

BY: Yasemin Yilmaz

Comments off

Kuppikakku resepti

Voit halutessasi korvata 1/2 dl tomusokerista tummalla kaakaojauheella. Laita kaakaokreemiin 2 rkl vettä, koska siitä tulee tavallista kreemiä paksumpaa.
(Muffinitaikinasta tulee tavallista löysempää joten helpointa olisi pursottaa taikina muffinivuokiin)

Noin 10 isoa tai 15-20 pientä kuppikakkua
Taikina:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
150 g (1 1/2 dl) sulatettua voita tai margariinia tai juoksevaa margariinia
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
200 g maitorahkaa (tai n. 1,5 dl maitoa)

Voikreemi:
125 g voita tai margariinia
250 g (4 dl) tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl vettä

Sekoita puuhaarukalla munat ja sokeri. Lisää sulatettu voi ja yhteensekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi maitorahka. Pursota tai lusikoi taikina muffinivuokiin. Paista 200-asteessa keskitasolla n. 15 min. Jäähdytä.

Valmista kuorrute. Pehmennä voi sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan samalla vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hetken aikaa.

Lähde: Kinuskikissa

Tekijä: Unna

Comments off

Donitsit

Ainekset

n. 23 kpl
    • 1dlsokeria
    • 2kananmunaa
    • 7dlvehnäjauhoja
    • 2tlleivinjauhetta
    • 1tlkardemummaa
    • 1tlvanilliinisokeria
    • 1/2tlsuolaa
    • 2dlkevytkermaa tai maitoa

Paistamiseen

    • 1lrypsiöljyä

Valkosuklaakuorrutus

    • 1pkt(100 g)Fazer valkoista leivontasuklaata

Mustikkakuorrutus

Pinnalle

    • koristeströsseleitä

Valmistus

yli 60 min

  1. Sekoita pehmeä rasva ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen kerman tai maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen noin 1 1/2 cm:n paksuiseksi (noin 26×26 cm) levyksi. Ota levystä muotilla tai juomalasilla halkaisija noin 6 cm pyöreitä donitseja. Tee reikä donitsien keskelle sormilla puhkaisemalla tai pullonsuulla. Suurenna sormilla tehtyä reikää pyörittämällä donitsia etusormilla ympäri.
  3. Kuumenna öljy teräskattilassa tai valurautapadassa noin 175 asteeseen. Öljy on sopivan kuumaa, kun paahtoleipäpala ruskistuu kauniisti minuutissa. Pane donitsi varovasti kuumaan öljyyn ja kypsennä 2-3 kpl kerrallaan niin, että ne kelluvat vapaasti öljyssä. Kypsennä 1-2 minuuttia ja käännä, kun paistopinta on kauniin ruskea. Jatka kypsentämistä noin minuutti toiselta puolelta. Nosta donitsit reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan ja lisää seuraavat donitsit öljyyn paistumaan.
  4. Kuorruta donitsit jäähtyneinä. Sulata suklaa mikrossa noin 30 sekuntia kerrallaan. Sekoita juuri ja juuri sulanut suklaa tasaiseksi lusikalla. Kasta donitsien pinta suklaaseen tarvittaessa lusikkaa apunakäyttäen ja koristele pinta strösseleillä. Anna kovettua.
  5. Valmista mustikkakuorrutus sekoittamalla tiiviste ja tomusokeri keskenään. Kuorruta kuten suklaadonitsit.
  6. Tarjoa donitsit tuoreina kahvin, teen tai siman kanssa.

Tiesitkö että…

Vinkki! Voit halutessasi kuorruttaa donitsit myös pelkällä sokerilla tai sokeri-kaneliseoksella (1 dl sokeria + 1 tl kanelia). Sokeroi donitsit lämpöisinä.

Lähde: K-ruoka

Comments off

MOKKAPALAT!

01.04.2008   158 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Leivokset
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Mokkapalat

mokkapalat

Myyjäisten ikuinen vetonaula ja lasten kestosuosikki on tietenkin mokkapalat. Omat makumuistot ovat tärkeä tekijä mokkapalareseptin valinnassa. Minullakin reseptin tausta johtaa lapsuuden leivontahetkiin isosiskon kanssa. Niinpä tällä reseptillä leivotut mokkapalat tuntuvat yhä ainoalta oikealta vaihtoehdolta.

Vinkki: Valmista kuorrutetta hieman isompi annos, jos haluat tehdä siitä pursotettavia ruusukkeita. Erota valmiista kuorrutteesta pieni määrä erilliseen astiaan ja anna jähmettyä jääkaapissa. Vatkaa kylmä kuorrute kuohkeaksi. Pursota leivosten päälle tähtityllalla ruusukkeita. Viimeistele koristelu sokerihelmillä.

25-30 kappaletta


Pohja:

200 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl maitoa

Kuorrutus:
100 g voita tai margariinia
6 dl tomusokeria
¾ dl kahvia
½ dl kaakaojauhetta

Pinnalle:
nonparelleja tai strösseliä

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 10-13 minuuttia.

Mittaa kaikki kuorruteainekset kattilaan ja kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Älä anna voin kiehahtaa, sillä vaikeuttaa kuorrutteen jähmettymistä. Jäähdytä kuorrutetta kylmässä vesihauteessa välillä sekoitellen, kunnes se paksuuntuu.

Kaada kuorrute sitten pohjan päälle ja tasoita lastalla. Ripottele nopeasti päälle nonparelleja tai strösseliä. Anna jähmettyä jääkaapissa ja leikkaa paloiksi.

LÄHDE: kinuskikissa.

Meri.

Comments off

Suklaakeksit

250  g Valio voita
1 ½  dl sokeria
4  dl fariinisokeria
2 munaa
2  tl vaniljasiirappia
7  dl vehnäjauhoja
½  dl kaakaojauhetta
¾  tl merisuolaa
1  tl ruokasoodaa
1 ½  tl leivinjauhetta
6  dl  (n. 300 g) suklaarouhetta

Valmistusohje

  • Vaahdota pehmeä voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Lisää vaniljasiirappi ja sekoita varovasti.
  • Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ne taikina joukkoon.
  • Lisää lopuksi karkeasti rouhittu suklaa.
  • Lusikoi leivinpaperille uunipellille n. 2 tl taikinakekoja. Paina lusikan pesällä kevyesti matalammaksi. Jätä leviämisvaraa.
  • Paista uunin keski- /yläosassa 175 asteessa 12 – 14 min, kunnes cookiet ovat kypsiä.
  • Anna jäähtyä pellillä.
VINKKI
  • * Voit korvata vaniljasiirapin tarvittaessa 1/2 tl:lla vaniljaesanssia tai 2 tl:lla vaniljasokeria.

Comments off

Rapeat jauralastut

4  dl kaurahiutaleita esim. Elovena
2  dl sokeria
1  tl vaniljasokeria
2  rkl vehnäjauhoja
2  tl leivinjauhetta
100  g Valio voita
2 munaa

Valmistusohje

  • Yhdistä kulhossa kuivat aineet. Lisää sulatettu, jäähdytetty voi. Sekoita viimeisenä joukkoon munat.
  • Laita taikina n. 2 tl:n nokareina uunipellille leivinpaperin päälle (3 x 3 tai 3 x 4 kpl / pelti). Jätä kauralastujen ympärille leviämisvaraa.
  • Paista kauralastut 200 asteessa n. 7 min tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja ohuen rapeita. Jäähdytä, kauralastut rapeutuvat jäähtyessään.                                 Jenna            Lähde Valio

Comments off

Helppo suklaakakku

 

Valmistusaika 30 – 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle

3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 rkl (tummaa)kaakaojauhetta
150 g margariinia tai voita sulatettuna
2 munaa
3/4 dl maitoa
3/4 dl kiehuvaa vettä

Ohjeet

  1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.
  2. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita.
  3. Yhdistä kosteat aineet ja lisää ne kuiviin aineisiin. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  4. Kaada taikina kakkuvuokaan.
  5. Paista kakkua uunin alatasossa noin tunti

Kakun koristeluun voi käyttää tomusokea tai mitä kaapista sitten löytyykin. Itse käytin mansikanmakuista tomusokeria.

 Lähde: Kotikokki.net
Tehnyt: Menni

Comments off

suussasulava suklaakeksi

150 g margariinia
2 dl sokeria
1 tl vaniliasokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 ½ rkl kaakaojauhetta

Ohjeet

 

  • Laita uuni kuumenemaan 175´c.
  • Sekoita jauhot, leivinjauhot, kaakaojauhe ja vaniliasokeri.
  • Vaahdota sokeri ja rasva.
  • Lisää vaahtoon kananmunat ja jauhot.
  • Nostele leivinpaperille pieniksi keoiksi. Leivokset leviävät uunissa joten jätä väliä.
  • Anna suklaakeksien kypsyä uunissa noin 15min

lähde kotikokki.net

by Eetu

Comments off

Banaanikakku

Ainekset

100 g margariinia
1 1/4 dl sokeria
1 muna
2 banaania
2.5 dl vehnäjauhoja
1.5 tl leivinjauhetta

Valmistusohje

Helppo banaanikakku

 

1. Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa munat joukkoon.

2. Murskaa banaanit haarukalla ja sekoita taikinaan.

3. Lisää lopuksi jauho ja leivinjauhe ja pyöräytä tasainen taikina.

4. Levitä taikina jauhotettuun pitkään vuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa runsas puoli tuntia.

Voit tehdä taikinan monitoimikoneessa tai sähkövatkaimella, joka murskaa myös pehmeät banaanit. Säilyvä kakku.

lähde: kotiliesi.fi

by.Ville

Comments off

« Previous entries Seuraava sivu »