Vanhempainyhdistys

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää kodin ja koulun yhteistyötä sekä tukea opettajien kasvatustyötä. Yhdistys tuo myös esille vanhempien kannanottoja koulua koskevissa asioissa. Alla on esitetty esimerkkejä vanhempainyhdistyksen toiminnasta. Tutustu ja tule mukaan edistämään kodin ja koulun yhteistyötä.

Yhteistä toimintaa

  • Lasten ja vanhempien yhteistä toimintaa
  • Vuotuiset joulumyyjäiset ja pihakirppis keväällä

Hymypatsaat

Hymypatsaat jaetaan kevätjuhlassa toisen, neljännen ja kuudennen luokan oppilaiden valitsemalle tytölle ja pojalle. Vanhempainyhdistys kustantaa patsaat.

Kilvan osanottaja pyrkii noudattamaan Hymytytön ja Hymypojan hyvää esimerkkiä:

  • Hän on rehti ja luotettava toveri.
  • Hän on avulias, reipas ja iloinen.
  • Hän haluaa edistää terveitä elämäntapoja.

Lisäksi yhdistys kustantaa 1., 3. ja 5. luokan oppilaille keväisin jaettavat stipendit.

Hankintoja tarpeen mukaan

  • Bändisoittimia 
  • 
Välituntien leikkivälineitä
  • Urheilutarvikkeita
  • Liikuntapäivän bussikuljetukset

 Luokkaretkien tukeminen

Vanhempainyhdistyksen tuki mahdollistaa luokkaretket.

 

 

 

Kannanottoja!

Odotetut hidasteet Pietari Valdin kadulle

Uudet korotetut suojatiet rakennettiin yhdistyksen aloitteesta Pietari Valdin kadulle Kähärintien risteyksen kohdalle. Korotuksilla parannettiin jalankulkijoiden kadun ylityksen turvallisuutta risteyksessä, josta monet Kähärin koululaiset kulkevat kouluun ja jossa näkyvyys on huono. Hidasteiden lisäksi saatiin myös läpiajoa kieltävät merkit Riihipellontien risteykseen.

Odotetut parannukset valmistuivat syksyllä 2007. Aloitteen turvallisuuden parantamisesta oli tehnyt Kähärin Koulun Vanhempainyhdistys vuonna 2000.

Pihakirppikset

Pihakirppiksillä kohtaavat lapset, vanhemmat ja alueen asukkaat ja lapset voivat myydä heille ylimääräistä tavaraa. Tapahtuma tuo kouluun yhteisöllisyyttä ja edistää samalla kierrätystä lähialueella.

Kuvassa poliisihevonen Hyllas, joka kävi tapahtumassa taputeltavana.

Toimintaa koulun säilymisen hyväksi

Kähärin koulua uhannut lakkautus oli aikanaan syynä Kähärin Koulun Vanhempainyhdistyksen perustamiseen 1970-luvulla. Tuolloin uhka torjuttiin vanhempien aktiivisella toiminnalla. Uusi uhka nousi 90-luvulla, jolloin vanhempainyhdistys jälleen kokosi voimansa eikä lakkautukseen päädytty. Lapsia on riittänyt koulussa vuosikymmenestä toiseen kuten tälläkin hetkellä.

Vanhempainyhdistys oli varuillaan, kun kaupunki alkoi suunnitella kouluverkon supistamista vuonna 2008. Turun Sanomien uutisoitua Kähärin koulun mahdollisesti joutuvan lakkautuslistalle yhdistys käynnisti viipymättä nimien keräyskampanjan koulun puolesta. Kähärin vanhemmat ja opettajat saivat kuitenkin huokaista helpotuksesta, kun kouluverkkoselvitys vuosille 2011-2014 julkistettiin. Sen perusteella Kähärin koulun toiminta jatkuu täysin entiseen tapaan. Lue juttu Kaharin koulu elää (PDF).

—> Ole rohkeasti yhteydessä, niin pääset mukaan vaikuttamaan tulevaisuutemme tekijöihin!