Lapsen oikeuksien viikko

Tänään juhlistamme lapsen oikeuksien päivää ja koko kulunut viikko on omistettu maailmanlaajuisesti lapsen oikeuksille. Lapsen oikeuksien viikko huomioitiin kaerlantiellä viikon aika monin tavoin. Lapsen oikeudet ja ääni ovat tietysti varhaiskasvauksessa muutoinkin koko ajan tärkeitä ja lasten toiveet huomioidaan normaalissa arjessa ja lapsilla on vaikutusmahdollisuus päiväkodissa tapahtuvaan toimintaan.

Poutapilvien lapset olivat suunitelleet koko viikon ohjelman. Lasten toiveiden mukaisesti tehtiin satuhierontaa ja askarreltiin raketit.

Tähtösillä oli viikon aika piireissä mietintää lasten oikeuksista ja viikko huipentui lapsen oikeuksien lauluhetkeen perjantaina.

Revontulissa katsottiin videopätkiä lapsen oikeuksista  ja keskusteltiin sisällöstä ja lapsen oikeuksista. Revontulet tanssivat myös lapsella on oikeus-laulun. Lasten toivomuksesta ensilumisena perjantaina lähdettiin heti aamupiirin jälkeen ulos.

Päivänsäteet kuuntelivat lapsella on oikeus-laulua päiväpiireissä. Perjantaina piirissä kerrottiin, että lapset ovat tärkeitä ja liputetaan heidän kunniakseen. Viikon aikana myös toteutettiin lasten laululeikkitoiveita.

Sateenkaarten lapset saivat viikon aikanavalita ruokailulauluja. Lisäksi lapset saivat kertoa toiveitaan toiminnasta, joista osa toteutettiin viikon aikana ja osa tulevaisuudessa. Sateenkaaret katsoivat videon lapsen oikeuksista sekä presidentin puheen. Lisäksi viikon aikana keskusteltiin tämän vuoden lapsen oikeusteemasta eli tulevaisuudesta.

Myös sadepisaroissa lapsen oikeuksien viikko huomioitiin.

Päivän kunniaksi pienemmän pihan kuisti valaistiin unicefin ehdotuksen mukaisesti sinisellä valolla.