Jalavien viikko 3

Maanantaina retkeilimme metsämörrin kanssa.

Jokaiselle Jalavalle on löytynyt oma luontonimi tässä muutamia esimerkkejä: Vadelma, Lepakko, Susi, Euroopan-majava, Esikko, Etana, Elohiiri, Hirvi, Kettu…..nimet alkaa lapsen nimen ensimmäisellä kirjaimella.

Viikon aikana pihalla leikimme monenlaisia leikkejä ja teimme toiminnallisia matematiikan tehtäviä ja saimme jopa nähdä Jalava sirkuksen huimia temppuja ja erikoisia esiintyjiä.

Tällä viikolla luistelimme vielä hallissa, mutta nyt näyttää lupaavalta myös luonnonjäille pääseminen. Aloitimme loppuviikolla omien pehmolelujen/käsinukkejen teon.

Jalavien vuoden 2018 aloitus

Vuosi 2018 on alkanut ja reippaat eskarit ovat palanneet eskari touhuihin.
Olimme tällä viikolla retkeilemässä Vaahterametsässä ja Impivaaran jäähallissa.
Olemme tehneet tehtäviä ja leikkineet sisällä ja ulkona. Perjantaina vietimme lapsien toivomaa oman lelunpäivää ja kävimme yhdessä salissa laulamassa ja soittamassa.
Ensiviikolla aloitamme metsämörri retket ja siksi kaikki saivat keksiä itselleen luontonimen.

Jalavien toimintaa joulukuussa

Joulukuussa ollaan päästy joulun tunnelmaan vinttitonttu tarinan edetessä. Ollaan askarrelu, laulettu joululauluja, ulkoiltu ja retkeilty. Luntakin saatiin sen verran, että useampana päivänä päästiin pulkkamäkeen. Pidimme päiväkodissa lasten joulujuhlan, jonne saimme vieraksi kaupungin johtajan.

Kuusenkerkkien viikot 50 ja 51

Tässä poimintoja ja kuvia parin viimeisen viikon kulusta. Kuten huomaat paljon on ehditty tehdä

Joulukuussa aloitimme joulukalenterin käyttäen hyödyksi ryhmän seiniä. 24. luukku avattu ja seinä täynnä kuvia, joiden avulla lapset rakensivat oman joulutarinan ja se kirjoitettiin ylös.

Saimme kutsun eskareiden linnanjuhliin. Kuvassa odotetaan muuta juhlaväkeä saapuvan.

”Joulukiireiden” ohella olemme ehtineet rauhoittua myös satuhetkille, jossa olemme lukeneet lasten kirjastosta valitsemia satukirjoja.

Ja onneksi tänä talvena olemme saaneet nauttia lumesta pulkkaillen ja tehden lumienkeleitä.

 

 

 

 

 

 

Eräänä aamuna kiiruhdimme ikkunaan, sillä Vinttitonttu kävi hyppelemässä päiväkodin pihalla.

 

 

 

 

 

 

Jouluruoka ja erilainen ruokailujärjestys laittoi suut hymyyn. 🙂

 

 

Talvisia askarteluja.

 

 

 

 

 

Torstaina herkuteltiin  Saritan läksiäisten merkeissä ja viettäen yhdessä mukavaa aikaa ennen joululoman alkua.

 

 

 

 

 

 

Joulukalenterin toiseksi viimeisestä luukusta paljastui arvoitus, joka ohjasi meidät vintille Vinttitontun luo. Jokainen lapsi sai päättää itse uskaltaako tulla, mutta kaikki ryhmästämme olivat valmiita tulemaan mukaan.

Kannatti käydä Vinttitontun luona, sillä sieltä löysimme suuuuuuuuuren paketin. Paketista paljastui lasten toiveiden mukaiset lahjat: uusia palapelejä sekä muovailuvahaa.

 

 

 

 

 

Ja tietenkin lahjat pääsivät heti lasten käyttöön.

 

Ihanaa joulua ja uuttavuotta kaikille!

Kuusenkerkkien viikot 48 ja 49

 

Kävimme luistelemassa Impivaaran jäähallilla ryhmän vanhempien lasten kanssa. Kun luistimet oli saatu jalkaan lähdettiin kohti jäätä, jossa jokainen sai oman osaamisensa mukaan luistella. Välillä tuli kaaduttua pepulle, mutta urheasti sieltä aina noustiin. Kuten tiedetään harjoitus tekee mestarin ja aiomme jatkossakin tulla luistelemaan!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mukanamme reissussa oli myös Pihlajanmarjojen lapsia.

 

Vaikka eletään jo joulukuuta olemme silti saaneet jatkaan jo koko syksyn kestäneitä sadekelejä. Pääasia, että lapsilla on hauskaa ja siksi meillä varusteet onkin sään mukaiset. 🙂

Vaikka ulkona ei maisema ole muuttunut vielä talviseksi, sisätiloihimme on rakentunut jouluinen maisema, joka on samalla myös meidän joulukalenterimme. Jokainen luukku sisältää arvoituksen, jonka avulla seinälle löytää aina uusi hahmo seikkailemaan. Kuvien avulla lapset saavat kertoa tarinaa mitä tapahtuu.

 

 

 

 

Tiistaina 5.12. pääsimme osallisiksi päiväkodin Linnanjuhliin. Ennen lähtöä vähän jännitti, mutta kun saavuimme laulusaliin totesimme, että juhlat ovat kivat ja oli hauskaa tanssia.

Joulukuu ja joulupuuhat alkoivat Pihlajanmarjoissa

Joulukuun ensimmäisen päivän aloitimme rauhallisissa tunnelmissa. Söimme herkullista riisipuuroa kanelisokerilla maustettuna jouluvalojen hämärässä. Lapset halusivat lähettää keittiöön kiitokset herkullisesta puurosta!

Perjantain lauluhetkellä lauloimme pikkujoulun kunniaksi talvisia ja jouluisia lauluja tonttulakit päässä. Joulukalenterikin alkoi tänään. Ensimmäinen kynttilä on sytytetty ja kuusenkoriste ripustettu.

 

Pihlajanmarjojen marraskuu

Tunnelmia marraskuun kahdelta retkeltä Littoistenjärvelle.

Tunnelmallinen syksyinen aamupäivä Littoistenjärvellä.
Rauhallinen eväspaikka rannalla.

Ystävillä on jotakin hauskaa meneillääm 🙂
Bussissa on mukava matkustaa!
Paluumatkalla väsyttää… kaverin olkapäätä vasten on ihana levähtää.

 

Lasten itse suunnittelemia ja toteuttamia Suomi 100-askarteluja: kruunuja, erilaisia mitaleita ja lippu. Askartelut jatkuvat ensi viikolla.

SUOMI 100

 

Marraskuun aikana olemme tehneet myös hauskoja isoja kokovartalokuvia. Hahmot seikkailevat ryhmätilojemme seinillä.

Kuusenkerkkien viikko 47

 

Metsäretkellä leikittiin pyörremyrsky, tulva, tulipalo- leikkiä ja saimme nauttia auringonpaisteesta eväitä syödessä.

 

Lions Club Turku/Linna lahjoitti meille kaksi kappaletta retkiköysiä.

 

 

 

 

 

 

Kukkakerhossa luettiin kotoa tuotuja satukirjoja.

 

Torstain jumpassa oli temppurata.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viikko huipentui yläkerran yhteiseen draamahetkeen.

Viikko 47

Maanantaina uusi viikon tähti esiittäytyi. Otimme ennakkoa joulun aikaan adventti hartauden merkeissä. Keskustelimme myös lapsen oikeuksista ja mietimme millaisia oikeuksia Jalava lapset haluavat eskarissa. Eteisestä löytyy päivän tuotokset.
Tiistaina lähdimme katsomaan avaruuden ihmeitä Tuorlan observatorioon.
Keskiviikkona meillä oli ilo päästä metsämörri retkelle Männynkäpyjen kanssa. Olimme yhdessä Paaskunnan ”Vaahterametsässä”.
Torstaina oli puoliryhmää kirjastokurssilla (kuvia tänään molemmista ryhmistä) ja toiset jäivät tekemään eskaritehtäviä. Saimme myös nauttia lumileikeistä.
Perjantaina aamupäivällä saimme nauttia vesi ja kuraleikeistä. Vietimme lelupäivää ja keskustelimme hyvän kaveruuden/leikki taidoista. Oman lelun mukaan syntyi leikkiryhmiä ja muunmuassa pieniä draama esityksiä.