Vekkuleiden kevään kuulumisia

Vekkuleissa on ehditty tehdä monelaista puuhaa kevään aikana niiden lasten kanssa, jotka ovat olleet paikalla. Maaliskuussa musisoitiin ja huhtikuussa taiteiltiin.

Koko toukokuu päätettiin pyhittää liikunnalle. Liikumme lasten kanssa sekä sisällä ja ulkona. Piireissä otetaan liikuntaa, joka soveltuu pieneen sisätilaan ja päivän toimintana voi olla vaikka liikuntarata tai hyppynarulla hyppiminen. Liikunta toteutuu myös ulkona. Ulkona lasten suosikkeja ovat pihaleikit kuten polttopallo, jäämies-hippa ja peili. Lapset keräävät liikuntapassiin kärpäsiä ja lopuksi passiin saa sen paljon puhutun kymmenen pistettä ja papukaijamerkin. Papukaijamerkkiähän ei yleensä saa, koska kyseessä on sanonta, mutta nyt lasten toiveesta sekin saatiin järjestettyä!

Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki ykdeksän suorituksen jälkeen.

Sanonta ”kymmenen pistettä ja papukaijamerkki” tulee 1960-luvulta Ylen esittämästä Sirkus Papukaija -lastenohjelmasta. Silloin papukaijamerkkejä piilotettiin tai pudotettiin maastoon ja niiden löytäjä sai palkinnon kunhan palauttivat merkittelevisiostudioon.

Terveisin,

Vekkulit