Seurakunnan ja Varhaiskasvatuksen perhekerho

Perheiden kesäkahvila on saatu tältä kesältä päätökseen ja kivat retkipäivät Forum Marinumiin, Ruissalon kasvitieteelliseen sekä Heinänokan leirikeskukseen onnistuneesti ohi. Nyt jäämme kesälomalle ja tapaamme taas perhekerhossa vkolla 34. Seuraa FB henrikinhenkkaheppa niin pysyt ajantasalla.
Heinänokassa ilma antoi parastaan ja polskuttelijoilla riitti puuhaa

KESÄ 2019

Perheiden kesäkahvila ja retkipäivät

yhteistyössä Henrikinseurakunta ja Turun kaupungin varhaiskasvatus

 

Perheet edellä, pikkuväki merellä ajalla 3.-19.6.2019

Hiio hoi! Tänä kesänä tapaamme kesäkahvilassa Henrikinkirkolla

  •  maanantaisin ja tiistaisin klo 9-13.
  •  Huom! 18.6. Juhannusjuhla Henrikinkirkon pihapiirissä. Pomppulinna ja grilli kuumana. Ota omat grillattavat. Säävaraus.

Lisäksi retkeilemme keskiviikkoisin

  • 5.6. Lasten merimuseo Tyrskyn myrskyn (Forum Marinum) klo 9-13. Tapaamme klo 9 Suomen Joutsenen edessä. Näyttelyyn menemme klo 9.30-10.30. Kierroksen jälkeen pidämme muskarin nurmikolla. Voit ottaa omat eväät mukaan.
  • 12.6. Ruissalon kasvitieteellinen ulkopuutarha klo 9-13. Kierroksen jälkeen pidämme muskarin nurmikolla. Voit ottaa omat eväät mukaan. Pääset paikalle bussi nro 8.

19.6. Heinänokan leirikeskus Kakskerta klo 10-14. Klo 10-12 muskari, Toimintarata ja askarteluja. Klo 12-14 mahdollisuus uimiseen, saunomiseen ja grillailuun. Tarjoamme  mehut ja makkarat.

———————————————————————

Kevään 2019 teemana oli Suomi ja sen luontokohteet. Tutustuimme mm. Saana-tunturiin, Kumma-kiveen ja Kuninkaan-lähteeseen. Kiersimme Suomen ylhäältä alas ja äitienpäiväksi ehdimme jo Ahvenanmaalle. Karttaan tuli jokaisesta paikasta merkintä aiheen mukaan.

 

kevät2019———————————————————————

Kevään päätös, Perhekirkko, on sunnuntaina 19.5 klo 16 Henrikin kirkolla.

Tapahtumassa  katsottavaa ja kuunneltavaa ihan jokaiselle, mummille, kummille, vaarille ja vanhemmille. Tervetuloa ihan jokainen.

Perheiden kesäkahvila aukeaa ma 3.6 klo 9-13.  Kahvilapäivät ovat ma-ke, joista keskiviikot retkipäiviä 9-14.  Kesätauko perhekerhossa alkaa juhannuksesta. Seuraa ilmoittelua henrikin henkkahepan fb.sivuilla

——————————————————————-

Lapsen oikeuksien päivää vietettiin 20.11.18 juhlallisesti. Perhekerhossa herkkujen syönnin lisäksi askarreltiin jokaiselle lapselle oma mitali kaulaan joka kertoi että Minä Olen Tärkeä!

——————————————————————–

 

 

 

 

PERHEKERHON SYKSYN TEEMANA OLEVA LUONTO ON TULLUT ESILLE JOKA KERTA ASKARTELUJEN JA LAULULEIKKIEN AVULLA. LUONNON MONIPUOLISESTA MATERIAALIPANKISTA SYNTYY KYLLÄ VAIKKA MITÄ.

 

LEHTIOLENTOJA, KOIRIA JA KUMMITUKSIA.

LASIPURKKEIHIN SYNTYI PUPUJA JA NALLEKARHUJA

 

KERHOSSA OLI MYÖS LUONTORASTIKERTA, JOSSA SAI MM.TUNNISTAA METSÄN ELÄIMIÄ

 

 

 

 

Perhekerhossa toivomme lasten ja vanhempien osallisuuden näkyvän toiminnassamme- Kauden alussa keräsimmekin toiveita puuhun, jonka lehdet kuvastivat lasten ideoita ja toiveita syksyn ajaksi. Otamme nämä kaikki huomioon jollain tavalla syksyn aikana.

 

 

                                                                     PERHEKERHO ALKAA TAAS VIIKOLLA 34.

Perhekerho on yhteistyötä Henrikin seurakunnan ja Turun varhaiskasvatuksen kanssa, se on avointa ja maksutonta kaikille. Kerhossa lapset puuhailevat yhdessä oman aikuisen kanssa, leikkien, laulaen ja askarrellen, mikä milloinkin miellyttää. Kerhon alussa on pieni vapaaehtoinen hartaushetki.  Kerhoaika on 9.30-11.30, Tiistaisin Henrikin kirkon alakerrassa, Torstaisin Skanssin Skappelissa ja Perjantaisin Koivulan srk-talolla.

Tervetuloa kaikki isät ja äidit, mummit ja vaarit tai lapsen muut hoitajat, yhdessä lapsen kanssa tutustumaan Perhekerhon toimintaan.

 

 

 

 

 

 

PERHEKERHON MATKA MAAILMANYMPÄRI-KEVÄT18 SAATIIN HIENOSTI PÄÄTÖKSEEN TOUKOKUUSSA. PASSIIN TULI KERÄTTYÄ USEAMPI LEIMA ERI MAISTA JA MAANOSISTA.

NYT KESÄKUUN VIETÄMME TOIS PUAL-JOKKEE, ELI TUTUSTUMME ÄITI-LINNUN KANSSA AURAJOKEEN JA SEN YMPÄRISTÖÖN, LEIKKIEN, LAULAEN JA ASKARRELLEN.

KESÄKAHVILA ON AVOINNA 9-13, JA SE ON MAKSUTONTA VANHEMPIEN JA LASTEN YHDESSÄOLOA.

TIISTAISIN  RETKEILEMME, 5,12 JA 19.6. AURAJOEN RANTAMILLA.

KESKIVIIKKOISIN 6,13 JA 20.6 KOIVULAN SRK-TALOLLA.

TORSTAISIN 7,14 JA 21.6 HENRIKIN KIRKOLLA.

LISÄTIETOA OHJELMASTA LÖYTYY HENRIKINHENKKAHEPPA-SIVUILTA FB.STÄ

JUHANNUKSESTA ALKAEN LOMAILEMME JA PALAAMME PERHEKERHOILEMAAN TAAS ELOKUUSSA.

 

 

fÖRI-PULUKIN KÄVI NÄYTTÄYTYMÄSSÄ MEKSIKON LÄMMÖSSÄ, SE

VIETTÄÄ TALVI-KAUTTANSA LÄMPIMÄSSÄ KOSKA EI TYKKÄÄ TURUN TALVESTA.

 

 

 

 

MATKA MAAILMANYMPÄRI ALKOI PERHEKERHOSSA VUODEN ALUSTA JA TÄHÄN ASTI OLEMME TUTUSTUNEET JO KYLMÄÄN GRÖNLANTIIN , INTIAANIEN MEKSIKOON JA LÄMPIMÄÄN FLORIDAAN MIKKI HIIREN SEURASSA. HIIHTOLOMAVIIKON JÄLKEEN MATKA JATKUU ATLANTIN YLI………..

KEVÄÄN AIKANA SAAMME KÄYDÄ VIELÄ MONESSA MAASSA JA TUTUSTUA ERILAISIIN KULTTUUREIHIN JA MAIDEN ASUKKEIHIN, KAIKKEA JÄNNÄÄ ON LUVASSA……

 

PERHEKERHOT OVAT TAAS ALKANEET. TERVETULOA HENRIKIN KIRKOLLE MAANANTAISIN, SKANSSIN KAUPPAKESKUKSEEN TIISTAISIN JA KOIVULAN SEURAKUNTATALOLLE PERJANTAISIN KERHOILEMAAN. KERHOAIKA ON KAIKISSA KERHOISSA 9.30-11.15. TARJOLLA ON AINA PIENI AAMUPALA, OHJELMASSA PIENI HARTAUS, LAULULEIKIT SEKÄ ASKARTELUA. MUUTEN AIKA ON YHTEISTÄ JUTUSTELUA JA LEIKKIMISTÄ VANHEMMAN JA LAPSEN VÄLILLÄ, YHDESSÄOLOA JA VERTAISTUKEA. TOIMINTA ON MAKSUTONTA JA SEN JÄRJESTÄÄ HENRIKIN SRK YHDESSÄ VARHAISKASVATUKSEN KANSSA.

 

TERVETULOA VUOSI 2018.
LÄHIAIKOINA TÄNNE ILMESTYY KEVÄÄN TOIMINTAKALENTERI JOSSA KAIKKI KEVÄÄN TÄRKEÄT TAPAHTUMAT KALENTERIIN MERKITTÄVÄKSI.

Perhekerhossa vietettiin 20.11 Lapsenoikeuksien-päivää Suomi100-näyttelyn merkeissä. Perheet olivat kerhossa jo keväästä asti taiteilleet ja tuottaneet erilaisia askarteluja näyttelyä varten. nyt pääsimme nauttimaan  myös kakusta ja esityksestä, joka vei Agricolan jalanjäljille.

Näyttely avattiin juhlallisin menoin, nauha leikkaamalla tietenkin.

 

 

 

Liikuntapalveluiden loistava ohjaaja Sirke kävi vetämässä marraskuussa perhekerhossa Sirkuskoulua. Vanhemmat pääsivät yhdessä temppuilemaan lapsensa kanssa. Oli mm. marakattivoltteja ja kengurukeinua.Lopuksi päästiin rauhoittumaan keinupesään.

 

FÖRIPULUN TARINAT SAATIIN ALULLE LOKAKUUN ALUSSA JA LISÄÄ LORUJA SYNTYY KOKO AJAN

 

Föripulu saatettiin matkaan. Turun kaupungin varhaiskasvatuksen ja kasvatusasiainkeskuksen yhteinen lapsen kielenrikastuttamisprojekti saatiin käyntiin. Föripulun tarina kuunneltiin ja loruiltiin omia loruja, tehtiin yhteiselle föripululle sulkasato ja maalattiin kaunis taivas pulun lentoon saattoon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Syksy on alkanut perhekerhoissamme. Tänä syksynä valmistelemme yhteistä SUOMI100-näyttelyä, joka aukeaa Henrikin kirkolle Lapsen oikeuksien päivänä marraskuussa. Tietenkin teemana on suomen luonto ja kansallisuus.

TERVETULOA TAAS PERHEKERHOON!

Toimimme maanantaisin Henrikin kirkolla, tiistaisin Skanssissa ja perjantaisin Koivulan srk.talolla. Kerhoaika on 9.30-11.15.

Perhekerho jää kesätauolle 29.6.17 Tervetuloa taas syksyllä mukaan toimintaamme henrikin kirkolle, Skanssin kauppakeskukseen ja koivulan srk-talolle. Nähdään syksyllä
Aurinko lämmitti lauantaina Kirkkopäivien perhetapahtuma-päivässä. Lapsia ja aikuisia oli paljon puuhastelemassa yhdessä eri toimintapisteillä ja perhekerhon taideseinä kiinnosti kovasti ja halukkaita riitti solmimaan rotalle turkkia.

 

 

 

 

Perhekerhossa hemmoteltiin äitejä.

Äitienpäiväviikolla lapset pääsivät yhdessä valmistamaan äidille ihanan aamupalan. Hauskoja voileipiä syntyi paljon.

TERVETULOA PERHEKERHON VUOTEEN 2017

Perhekerhot alkavat vkolla 2, Tervetuloa Henrikille ma 9.1, Skanssiin to 12.1 ja Koivulaan pe 13.1.

Rauhallista Joulunaikaa kaikille perhekerholaisille! Siirrymme joulutauolle 12.12.16 alkaen, kevään 2017 kerhot alkavat vkolla 2. ma 9.1 Henrikissä, to 12.1 Skanssissa ja pe 13.1 koivulassa. nähdään taas silloin, terveisin marja ja minna
Rauhallista Joulunaikaa kaikille perhekerholaisille! Siirrymme joulutauolle 12.12.16 alkaen, kevään 2017 kerhot alkavat vkolla 2. ma 9.1 Henrikissä, to 12.1 Skanssissa ja pe 13.1 koivulassa. nähdään taas silloin, terveisin marja ja minna

syksya15karhut-033

 

Perhekerhossa on vietetty Nalle-viikkoa, kerholaisten mukana tulleet nallet leikkivät ja lauloivat mukana. Seuraavalla viikolla puuhattiin isänpäivä-yllätyksiä=)
Perhekerhossa on vietetty Nalle-viikkoa, kerholaisten mukana tulleet nallet leikkivät ja lauloivat mukana. Tällä viikolla puuhattiin isänpäivä-yllätyksiä=)

14699571_554667614725927_1126566164_o LOKAKUU: Lausteen tilojen remontin edelleen pitkittyessä siirrämme perhekerhon Skanssin monitorin viereisiin tiloihin 27.10.16 alkaen.

Kerho on avoinna torstaisin kello 9.30-11.15.

Tervetuloa kaikki perheet!

 

 

 

Ma 17.10 sukellettiin Ursulan urkumuskariin Henrikin kirkolla. Perhekerhon lapset pääsivät lopuksi itsekin kokeilemaan urkujen soittoa.

 

 

 

SYYSKUU:PERHEKERHOT OVAT KÄYNNISTYNEET!

Tämän syksyn teemana on Aistiseikkailu, jossa käytämme apuna satuja. Satuja luetaan, lauletaan, liikutaan ja aistitaan eri tavoin, askarteluja unohtamatta.

Lisäksi kerhossa on mahdollisuus kahvitteluun ja muiden perheiden tutustumiseen vapaan leikin ja oleskelun aikana.

Toiminta on maksutonta

Tervetuloa mukaan kaikki perheet

 

img_1206 img_1207 img_1208 img_1210 img_1213——————————————————————————HENRIKIN SEURAKUNNAN JA TURUN VARHAISKASVATUKSEN YHTEISET PERHEKERHOT ALKAVAT JÄLLEEN

Henrikin kirkolla ma 29.8,  Koivulan srk-talolla pe 2.9, Lausteella kerho alkaa to 1.9 kennel-liiton majalla toistaiseksi

Tervetuloa uudet ja vanhat perheet kello 9.30-11.15, leikkimään .laulamaan ja puuhastelemaan yhdessä!

Toiminta on maksutonta.

 

 

 

 

Kesäkuun perhekerhon viimeinen kerta henrikin kirkolla on pe 1.7.16 kello 9-13. Kesäloman jälkeen perhekerhot avaavat ovensa taas ma 29.8 Henrikin kirkolla, to 1.9 Lausteella ja pe 2.9 Koivulassa. Tervetuloa!

IMG_1194

MILTÄ KESÄ MAISTUU?

-Oli kesäkuun teemana perhekerhossa. Koko kuukauden ajan olemme askarrelleet ja laulaneet meren elävistä, grillimakkarasta, mansikoista ja tietenkin jäätelöstä.

IMG_1195

Juhannusviikolla vietimme ulkojuhlaa ja pihalla sai pomppia pomppulinnassa ja herkutella hot dogeilla.

IMG_1201IMG_1204IMG_1199

 

IMG_1189

SEURAKUNNAN PERHEKERHON KESÄKAHVILA

HENRIKIN KIRKOLLA MA 6.6-1.7  MAANANTAISIN

KESKIVIIKKOISIN JA PERJANTAISIN KELLO 9-13

MUKAVAA YHDESSÄOLOA, PUUHASTELUA JA LAULUJA

TOIMINTA ON MAKSUTONTA

TERVETULOA KAIKKI PERHEET