Hyvien tapojen päivä 20.9.

Kävimme Viksujen luokassa seuraamassa esitystä hyvistä ja huonoista pöytätavoista. Lisäksi opettelimme hyviin tapoihin liittyvän laulun:

”Ole hyvä, kiitos, anteeksi, hyvät tavat otetaan meillä tavaksi.
     Kauniit sanat ilon tuo meidän sydämiin”

 

 

Ennen ensimmäistä uimakoulukertaa katsoimme yhdessä Nokkelien ja Viksujen esikouluokkien kanssa videon siitä mitä uimakoulussa tapahtuu. Moni esikoululainen kertoi käyneensä vanhempiensa kanssa Impivaaran uimahallissa uimassa. Kaikki lapset suhtautuivat tulevaan uimakouluun innokkaasti.

katsoimme videon jossa kerrottiin mitä uimakoulussa tapahtuu.

Uimakouluopettajan nimi on Iida. Aluksi harjoiteltiin kastautumista, pikkuhiljaa jo sukelleltiin vanteiden läpi ja lopuksi harjoiteltiin meritähtikelluntaa. Jokainen lapsi sai edetä oman rohkeutensa mukaisesti. Opettaja-Iida kehui miten rohkeita kaikki Välkyt olivat uima-altaassa. Suihku- ja saunatiloissa toimiminen ryhmänä ja muiden uimareiden seassa ei vielä ensimmäisellä kerralla ollut ihan helppoa. Kaikki lapset suoriutuivat kuitenkin hyvin vaatteisiinsa ja niin kerkesimme sopivaan bussiin. Kävimme lounaalla Villa Vinsentin salissa. Lämmin kalakeitto maistui todella hyvin nälkäisille uimareille.

Uimakoulu alkaa torstaina 7.9.

Alkeisuimakoulussa opetellaan toimimaan uimahallissa  ja hauskojen leikkien avulla totutellaan veteen. Lisäksi pyritään itsenäiseen liikkumiseen vedessä ja luodaan mahdollisuus uimataidon oppimiselle. Uimakoulu toteutetaan Impivaaran uimahallissa, jonne kuljemme bussilla numero 99.


Uimakoulussa tarvittavat tavarat:
– uima-asu
– uimalasit (ei pakolliset)
– pyyheliina
– laudeliina
– hiusharja tai kampa
– vesi- tai mehupullo

Kaikki tavarat tulee nimikoida ja pakata kotona erilliseen uimareppuun, jonka lapsi osaa itse pakata ja jota hänen on hyvä kantaa. Harjoitelkaa repun pakkaamista yhdessä.
Pitkät hiukset laitetaan tiukasti kiinni (letille, tai uimalakkikin käy).
Ennen uimakoulua juttelemme esikoulussa uimakouluun liittyvistä turvallisuus- ja muista säännöistä. Kertaattehan niitä myös kotona. Korut ja ylimääräiset tavarat jätetään kotiin.

Viellä on kesää jäljellä

Metsäretkellä Virnamäellä


Näimme valkoisia, ruskeita ja mustia hevosia laitumella

Lämmintä ja kesäisiä ilmiöitä kaikkialla:

 

Esikoulun uimakoulu lähestyy!

Esikoululaisten uimakoulu alkaa torstaina 7.9. Uintikertoja on yhteensä viisi peräkkäisinä torstaina: 7.9., 14.9., 21.9., 28.,9. ja 5.10.
Koteihin tulee  uimakoulun lupalappu, joka palautetaan esikouluun maanantaina 28.8. jotta saamme järjestettyä ryhmät mahdollisimman pian.

Eka-peliä voi pelata myös kotona. Eka-pelin käyttäjäksi ilmoittaudutaan osoitteessa: http://www.ekapeli.fi

Vanhemmat ovat saaneet kotiin Wilma-tunnukset. On tärkeätä että jokainen vanhempi kirjautuu Wilmaan omilla tunnuksillaan (apua Wilmaan kirjautumisessa saa esim Mustikkakodista). Viikko-ohjelma on jatkossa luettavissa myös Wilmassa. Siellä voivat myös vanhemmat viestitellä asioitaan esikouluun.

Tervetuloa esikouluun Välkkyjen ryhmään!

Esikoulu alkaa torstaina 15.8.2017 klo 9.00.

”Lapsella on sata kieltä
sata kättä
sata ajatusta
sata tapaa pohtia
leikkiä ja puhua
sata aina sata
tapaa kuunnella
ihastella rakastaa
sata iloa
laulaa ja ymmärtää
sata maailmaa valloittaa
sata maailmaa tutkia
sata maailmaa uneksia.”
-Loris Malaguzzi, suomentanut Liisa Puurula

Työ- ja loma-ajat esiopetuksessa lukuvuonna 2017-2018:

Syyslukukausi: ti 15.8.-pe 22.12.2017
-Syysloma: to 19.10.-su 22.10.2017
-Joululoma: ke 23.12.2017-su 7.1.2018

Kevätlukukausi: ma 8.1.-ke 31.5.2018
-Talviloma: ma 19.2.-su 25.2.2018