Esikoulun kevätjuhlat

Välkkyjen esikoulun päättäjäisiä juhlitaan maanantaina 22.5. klo 18.00 alkaen omassa luokassa. Ohjelmassa on lasten esityksiä ja esikoulutodistusten jako.

Lämpimästi tervetuloa!

Vanhojen kertausta


Siitä onkin jo pitkä aika kun avaruudesta viimeksi puhuttiin, mutta eilen – näin esikoulun lähennellessä loppuaan – kertasimme vanhaa ja palasimme avaruuden pariin. Aurinkokuntamme keskipisteeksi ilmoitettiin ilman pienintäkään epäröintiä aurinko. Seuraavaksi lisättiin maa ja todettiin heti sen kiertävän aurinkoa, eikä toisinpäin. Maa sai seurakseen kuun, jonka muistettiin kiertävän maata. Lisäksi kuvaamme mahtui myös Merkurius, Venus ja Mars. Pienen pohdinnan jälkeen nekin pääsivät aurinkoa kiertävälle radalleen. Tästä pääteltiin, että planeetta on siis jokin sellainen joka kiertää aurinkoa. Pientä haastetta koitettiin luoda piirtämällä Marsille sen kaksi kuuta, Phobos ja Deimos. Niiden kiertoradoista kysettäessä ilmeet olivat hetken ihmetteleviä, mutta vain lyhyen hetken ennen kuin lamput alkoivat silminnähtävästi syttymään – koska kuut kerran ovat Marsin kuita, ne kiertävät Marsia. Kuu on siis jotain mikä kiertää planeettaa. Lopuksi lisättiin vielä maahan syöksyvä taivaankappale, se oli meteoriitti ja se oli dinosaurusten loppu se.

”…mennään tsiigaa avaruuden ikkunaa!”

Vanhempainyhdistys tiedottaa

 ”Vanhempainryhmä järjestää Halisillan puffetin yhteydessä arpajaiset, jonka tuotto tulee koululaisten hyväksi. Jos haluat lahjoittaa arpajaisvoittoja, toimitathan ne koululle torstaihin 11.5. mennessä. Tiedotamme Halisillan puffetista tarkemmin ensi viikolla!”

Huom esikoululaisten vanhemmat!

Esikoulun ja täydentävän päivähoidon päättyessä
vanhempien tulee irtisanoa lapsen päivähoitopaikka viimeistään kaksi viikkoa ennen hoitotarpeen päättymistä. Irtisanoutuminen tapahtuu internetin kautta. Polku:

turku.fi, päivähoito ja koulutus, päivähoito ja esiopetus,
ilmoittautuminen päivähoitoon ja esiopetukseen,
sähköinen asiointi omilla pankkitunnuksilla

Hiiri meni pallokauppaan

Tänään perjantaina, 28.4 vietimme Villa Vinsentissä päiväkodin johtaja Sinikan eläkkeelle siirtymistä!

 

Jokainen ryhmä pääsi esittämään juhlissa esityksen. Välkyt esittivät hienosti laulun ”Hiiri meni pallokauppaan”, jota olimmekin koko viikon valmistelleet!

”Hiiri meni pallokauppaan, ilmapallon osti! Pallo oli liian suuri, hiiren ilmaan nosti!”

”Hiiri nousi Halisista ilmapallon mukaan! Kuinka kauas hiiri lensi, eipä tiennyt kukaan!”

”Tänään kello kymmeneltä, tuli postikortti! Siinä oli pieni talo, kaivo sekä portti!”

”Hiiri siinä kirjoitteli, täällä ulkomailla, juustotehtaan johtajan luona, asun huolta vailla!”

”Asun ruokakomerossa, talon kellarissa. Loppuun vielä paras juttu, eilen kuoli kissa!”

”Kuulemiin ja kirjoitellaan, lieuhukoon vain viiri. Terveisiä tuttaville: Morjens toivoo hiiri!”

 

Juhlan päätteeksi Sinikka halusi tarjota kaikille jäätelöt!

Tänään perjantaina olimme myös Vappu tunnelmissa! Meillä oli ilmapalloja, serpentiiniä, hienoja naamiaisasuja sekä jälkiruoaksi simaa ja munkkeja! Nam!

Ulkoilun aikaan aurinko lämmitti ihanasti, hypimme narua, pelasimme jalkapalloa ja opettelimme kärrynpyöriä sekä vanteen pyöritystä.

Tästä on hyvä siirtyä hieman pidemmän viikonlopun viettoon! Nähdään taas tiistaina!

Lasten kommentteja:

”Oli kiva päivä!”

”Oli kivaa syödä herkkuja!”

 

Aurinkoista Vappua!

Toivoo: Noora ja muut Välkyt

PS.

Päivi: 5min, korkea maila

Ravintolaviikko

 

Tällä viikolla vietimme Välkyissä ravintolaviikkoa. Ravintolamme nimeksi valikoitui äänestyksellä Välkkyjen ravintola.

Alkuviikko kului ravintolan valmisteluissa. Tehtävää oli paljon: työvuorolistojen tekoa, ravintolan sisustamista, ruokalistojen ja nimikylttien tekoa sekä lounaskutsujen lähettämistä naapuriryhmiin.

Ensimmäisessä tarjoiluvuorossa tiistaina olivat Päivi, Noora ja Vilppu, jolloin Välkyt saivat itse kunnian syödä upouudessa ravintolassaan. Lounaaksi oli kalastajan lohilaatikkoa ja salaattia. Tunnelma ravintolassa oli loistava, etikettisäännöt hallussa ja ruokatavat hyvässä muistissa!

Innokkaita  tarjoilijoita odottamassa työvuoronsa alkua

Torstaina Välkkyjen ravintolaan vieraaksi saapuivat Nokkelat. Nokkelille tarjoiltiin broilerihöystöä, täysjyväriisiä sekä salaattia. Jälkiruoaksi jokainen sai vaahtokarkin! Puolet Välkyistä olivat tarjoilemassa ja puolet söivät oman lounaansa Nokkelien luokassa.

Perjantaina lounastamaan tulivat Viksut. Viksujen menuun kuului nakkikeittoa sekä jälkiruoaksi riisivanukasta! Torstain tarjoiluvuorolaisilla oli vapaapäivä ja he saivat lounastaa Viksujen luokassa, kun toinen puoli ryhmää oli työvuorossa tarjoilemassa.

Ravintolaviikko oli menystys ja Välkkyjen ravintola keräsi kehuja lounasvierailtaan. Ainoa ongelmaksi osoittautunut asia oli se, että eskarissa kenelläkään ei ollut lompakkoa mukana, joten ravintolalaskut jouduttiin hoitamaan tiskivuoroilla!

Hyväntuulinen tiskivuorolainen

 

Hyvää viikonloppua!
T. Noora

 

Pääkirjasto

Keskiviikkona oli taas retkipäivä. Tällä kertaa hyppäsimme bussin kyytiin ja suuntasimme kohti Turun keskustaa ja pääkirjastoa. Jäimme bussista liljanpuistossa ja kävelimme Aboa Vetusta sivuuttaen aurajokirantaan ja ylitimme sen pennisiltaa pitkin.


Pennisillalla

Kirjastossa tutustuimme lähinnä vain lastenosastoon ja lainasimme taas uusia kirjoja tutukittavaksi. Ylivoimainen suosikki olivat Tatu ja Patu kirjat. Kirjastolta ehdimme vielä kiertämään kauppatorin ympäri ja tutustumaan sen tarjontaan. Retken kohokohta lieni pullakoju jonka myyjä tarjosi ilmaiset maistiaiset ja mikäs sen parempaa kuin ilmainen pulla.
Seuraavaksi hyppäsimmekin bussin kyytiin ja paluumatka kohti esikoulua alkoi. Suurta keskustelua bussissa herätti kuka saa painaa nappia, aina omalle pysäkille asti, kunnes autossa kajahti *BLING*… joku takapenkillä oli painanut nappia. Tarinan opetus, jos kinataan vaan keskenään niin kukaan ei pääse painamaan.


Tunnelmia bussista.

Ravintolaviikko lähestyy

Tulevan viikon ajan kiinnitämme huomiota erityisesti hyviin pöytä- ja käytöstapoihin. Niitä onkin harjoiteltu päivittäin esikoulussa, esim  lounaan yhteydessä. Opitut käytöstavat pääsevät oikeuksiina, kun luokkahuoneemme muuntuu kolmena päivänä hienoksi ravintolaksi, valkoisine pöytäliinoineen ja ”tarjoilijoineen.” Tiistaina Välkyt itse saavat istahtaa ravintolapöytään nauttimaan lounasta juhlavasti. Torstaina ja perjantaina Välkkyjen esikoululaiset saavat toimia tarjoilijoina Nokkelien ja Viksujen esikoululaisille meidän ravintolaluokassamme. Teeman mukainen pukeutuminen on toiveena (esim. valkoinen paita ja mustat housut tarjoilupäivänä). ”Työvuorolistat ” löytyvät viikkopostista torstain ja perjantain kohdalta.

Taidekasvatusta

On keskiyö. Metsää ja lampea valaisee täysikuu ja taivaalla lipuu pilviä. Kuunvalo heijastuu lammen pintaan. Metsässä on hämärää ja hiljaista. Kun höristää korviaan ja on aivan hiljaa, voi kuulla öisen metsän ääniä: Pöllö, linnun laulua. Kettu. Heinäsirkka. Susi ulvoo. Vesinokkaeläin polskii lammessa. Karhu murisee ja lepakot lepattaa. Näkyykö puun takana liikettä?  Kuka metsässä liikkuu öiseen aikaan?Aurinko? Onko se jo tulossa esille? Lepakko lähtee lentoon. Susi ilmestyy ja vesinokkaeläin kurkistaa lammesta.

Tutustuimme taideopas Annan johdolla muutamiin suomalaisiin klassisiin taideteoksiin. Teoksia tutkittiin tarkkan ja lapset keksivät niihin omaa tarinaa. Öljyvärimaalausten lisäksi näimme hienoja isoja valokuvatauluja valokuvataiteilija Elina Brotheruksen näyttelyosastolla.