Opiskelija esittäytyy

Hei! Olen Pia.
Opiskelen lähihoitajaksi Rasekon ammattiopistossa Raisiossa ja valmistun keväällä 2018. Osaamisalani on lasten ja nuorten hoito ja kasvatus.  Suoritan työssäoppimisjaksoani Välkkyjen esiopetusryhmässä 23.3.2018 saakka.

Harrastan laulamista, lenkkeilyä ja kuntosalilla käyntiä. Kotoani löytyy kolme isompaa ja pienempää poikaa, 13-, 18- ja 53-vuotiaat.

Mukavaa tehdä kasvatustyötä yhdessä teidän vanhempien kanssa!
Nähdään & jutellaan!

 

Välkyissä tapahtuu

Välkkyjen ryhmässä olemme perehtyneet eri tavoin Suomeen ja suomalaisuuteen.
Joulukuussa juhlimme Suomen 100-vuotiasta itsenäisyyttä ja tänään perjantaina lapset saivat seurata Kalevalan tarinaa teatteriesityksenä. Kävimme myös katsomassa näyttelyä vanhoista suomalaisista käyttöesineistä ja leluista.

Seuraavaksi alamme tutustua tarkemmin myös muiden maiden tapoihin ja kulttuuriin, erityisesti oman ryhmämme lasten kulttuuritaustoihin. Keräämme lapsilta kotoa löytyviä esineitä tms., joiden myötä juttelemme  kyseisen maan asioista. Lapset voivat myös omalla äidinkielellään opettaa ja esittää toisilleen loruja, lauluja ja tervehdyksiä.


”Sammon ryöstö”
Esiintyjinä esikoulun väki, kertojana Villa Vinsentin johtaja

 

Talvilomaviikko

Hei esikoululaisten perheet

Tuleva viikko19.-23.2. on  esikoululaisten ja koululaisten talvilomaviikko
jolloin ei ole esiopetusta ja koulu on suljettu.

Esiopetus jatkuu jälleen 26.2. klo 9.00.

Tiedoksi vielä että Välkkyjen aikuisjoukkoon on liittynyt
uusi avustavia tehtäviä tekevä työntekijä. Hänen nimensä
on Umu.

Oikein hyvää lomaviikkoa perheille! 

Toivottavat. Marika, Umu ja Päivi

Ps. Koteihin on tällä viikolla jaettu lätkät, eli tunnisteet, joilla lapset kirjataan sähköiseen järjestelmään joka aamu kun lapsi tuodaan esikouluun.
Poiskirjaus tehdään lasta haettaessa. Lukekaa lätkien liitteenä olevat ohjeet siitä miten tietokoneella kotona aivan aluksi  kirjaudutaan järjestelmään.

Laskiaisen riemua

 

Talvista toimintaa, matematiikkaa luistellen ja muuta mukavaa

Kynän ja käsien lisäksi numeroita voi harjoitella muotoilemaan myös jaloilla, esimerkiksi luistellen!

Numeromerkki 8 on aika vaikea tehdä, siksi sitä on hyvä harjoitella monin eri tavoin

Hyvää helmikuuta!

Luistinrata on jälleen jäädytetty, joten tulevalla viikolla pääsemme  luistelemaan. Luistimet saa ottaa esikouluun mukaan joka päivä.

Välkkyjen ryhmässä aloittaa harjoittelunsa uusi lähihoitajaopiskelija maanantaina. Hänen nimensä on Pia Patron. Merem on siirtynyt työskentelemään Nokkelien ryhmään.

Viikon Välkky ja järjestäjä on Ester.

Opetussuunnitelma-asiaa:
Välkkyjen ryhmän vuoden toimintasuunnitelma noudattaa Turun kaupungin uudistettua esiopetuksen suunnitelmaa. Esikoulun opetuksessa esim. kielen ja matematiikan ja musiikin harjoittelu eivät ole toisistaan irrallaan olevia asioita, vaan eri oppimisen alueita yhdistellään ja sovelletaan lasten osaamisen, tavoitteiden ja mielenkiinnon mukaisesti. Opetussuunnitelma kehittyy siten pikkuhiljaa vastaamaan lasten tarpeita.

Näin ollen jokaisen päivän toimintaan ja opetukseen sisältyy monen eri oppimisalueen sisältöjä ja tavoitteita. Tämän vuoksi viikko-ohjelmaamme ei enää kirjata yksittäistä oppimisaluetta (esim. kielen harjoituksia maanantaisin), koska toiminnassa on kyse niin paljosta muustakin. Kevätkaudella teemojamme ovat mm. aikaan liittyvät käsitteet (kuukaudet, syntymäajat, kello jne). Lasten kanssa keskustelemme ja suunnittelemme toimintaa, joten heiltä voi kysellä menneillään olevista teemoista. Tulemme aloittamaan myös yhteisen projektiluontoisen toimintamuodon vähitellen kun sopiva aihe yhteisistä pohdinnoista kehittyy.

Wilmaan ja blogiin tulee edelleen viikoittain tiedotuksia Välkkyjen toiminnasta. Tiedotamme retkistä, luistelusta, Viikon Välkystä, tulevista tapahtumista, kyselyistä ja muista mahdollisista asioista.

Iloista talviviikonloppua perheille!
T. Marika ja Päivi

Presidentin tärkeä päivä

Seurasimme hetken lähetystä Sauli Niinistön virkaanastujaistilaisuudesta:

Kiitos esikouluvanhemmille yhteistyöstä!

Vuoden viimeinen esikouluviikko on nyt päätöksessään. Syyslukukausi on sujunut oikein mukavasti ja Välkyistä on pikkuhiljaa muodostunut hyvässä yhteistyössä toimiva ryhmä. Esikoulu jatkuu jälleen ensi vuonna tutuissa merkeissä maanantaina 8.1.2018 klo 9.00.

Kouluun ensimmäiselle luokalle ilmoittautumisesta tulee kirje koteihin jo joulun välipäivinä, tai heti vuoden alussa. Kirjeestä selviää miten vanhempien tulee menetellä oppivelvollisuusilmoittautumisen kanssa.

Kouluun ilmoittautuminen tapahtuu Wilmassa internetissä ja se täytyy tehdä viimeistään 14.1.2018.

Tammikuussa esikoulun alettua on Halisten koululla vanhempainilta. Nummenpakan ja Halisten koulun rehtori Jukka Laine pitää tulevien koululaisten vanhemmille tiedotustilaisuuden johon kaikkien vanhempien kannattaa osallistua. Tilaisuudessa voi esittää kysymyksiä koulun aloittamiseen liittyvistä asioista.

Toivotamme esikoululaisten perheille mukavaa ja rauhallista joulun aikaa, sekä onnekasta uutta vuotta 2018!
T: Marika, Merem ja Päivi

Tontun tervehdys!

 

Tonttu toi Välkyille joulukalenterin yhteydessä dvd:n. Saamme seurata Kattilakosken perheen hupaisia jouluvalmisteluja.

Joka jakson alussa piirrostonttu törmää talon nurkkaan ja muuttuu eläväksi. Se kirvoittaa lapsissa joka kerta parhaimmat naurut:

Riimiarvoitus