Västäräkistä vähäsen, peipposesta ei päivääkään!

Kevät on vihdoin täällä, ja vähitellen se lämpöinen kesäkin alkaa jo lähestyä. Lautturin kevätkausi onkin ollut hyvin vauhdikas ja toiminnantäyteinen. Viikolla 4 Helmet ja Simpukat kävivät yhdessä luisteluretkellä läheisellä kentällä. Innokkaita pikku luistelijoita ei pysäyttänyt edes sankka lumipyry, vaan kaikki taapersivat reippaasti kohti kenttää. Rankan mutta hauskan luistelunreissun kruunasi lämmin mehumukillinen, ja lepohetkellä uni kyllä maistui lähes jokaiselle.

Viikolla 6 vietettiin ryhmissä mediaviikkoa. Tällöin tutustuttiin muun muassa sanomalehtiin, valokuvaamiseen, videointiin, animaatioelokuviin sekä muuhun mediakasvatuksen maailmaan. Helmet esimerkiksi pääsivät valokuvaamaan itse omia lelujansa ja leikkelivät sanomalehtien kuvista eri värejä.

Kevään aikana jokainen ryhmä on touhunnut ahkerasti projektityöskentelyidensä parissa, ja lapsista on ollut hurjan hauskaa osallistua toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen. Meritähdet ovat käsitelleet projektissaan avaruuden saloja, ja tutustuneet tiedonhankinnan välineisiin ja tapoihin. Helmien projekti lähti yhdessä rakennetusta metsämajasta, ja laajeni koko metsään ja metsän eläimiin. Simpukat ovat puolestaan touhunneet näytelmäprojektin parissa, kun lapset ovat suunnitelleet Tonttu Topias Mehukattimaassa -näytelmää. Näytelmän ensi-iltaa vietettiin viime torstaina, ja yleisöksi pääsi koko päiväkodin väki.

Pari viikkoa sitten Lautturissa juhlittiin vappua naamiaisten merkeissä. Helmet ja Simpukat pitivät yhdessä naamiaisasu -muotinäytöksen, jossa jokainen pääsi halutessaan esittelemään asuansa. Meritähdissä vietettiin naamiaisten sijaan nurinkurista päivää, jolloin kaikki oli vaatteita myöten aivan nurinpäin. Juhlapäivät päätettiin molemmissa taloissa jäätelöllä herkutteluun. Vappuaattona juhlimme yhdessä myös leikkimökin avajaisia, ja herkuttelimme simalla ja munkeilla.