Piparin tuoksua, tonttujen juoksua…

Syyskausi on hurahtanut Lautturissa hurjaa vauhtia, ja joulu häämöttää jo! Ennen lomalle lähtöä on kuitenkin hyvä hieman muistella, mitäs kaikkea sitä onkaan tänä syksynä puuhasteltu.

Reformaation juhlavuoden kunniaksi Lautturin lapset pääsivät viikolla 41 osallistumaan reformaatio -muskariin. Musiikkihetkellä laulettiin aivan uusia sekä jo entuudestaan tuttuja lauluja itse Mikael Agricolan johdolla. Agricola tutustutti lapset hauskalla tavalla suomen kirjakielen ja kirjallisuuden syntyyn, ja jätti lähtiessään ryhmille muistoksi ilmapalloja ja värityskuviakin.

Halloweenia ja pyhäinpäivää juhlistettiin viikolla 43 naamiaisilla, ja tällöin koko talo täyttyi prinsessoista, eläimistä ja supersankareista. Helmet ja Simpukat pitivät yhteisen muotinäytöksen, jossa jokainen halukas pääsi lavalle esittelemään omaa asuaan raikuvien aplodien saattelemana. Onnistuneen pukunäytöksen jälkeen lapset pääsivät herkuttelemaan pipareilla, jäätelöllä ja mehulla.

Viikolla 46 pistettiin sekaisin koko Lautturin talo, ja nautittiin yhteisestä leikkipäivästä. Taloihin oli pystytetty 7 erilaista leikkipistettä, ja lapset saivat valita mieluisensa leikin mm. legoista, teatterista, lääkärileikistä tai kauppaleikistä. Leikit sujuivat erittäin hienosti, ja lapset nauttivat päästessään eri ryhmien lasten kanssa leikkimään.

Satavuotisen Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi järjestettiin Lautturissa presidentinvaalit. Meritähdistä halukkaat lapset saivat asettua ehdolle, ja kaikkien ryhmien lapset saivat äänestää ehdokkaista haluamaansa presidenttiparia. Viikolla 50 juhlittiin valitun presidenttiparin johdolla Lautturin Suomi 100v-iltajuhlaa Heiton talolla. Juhlassa vanhemmat saivat nauttia Minun Suomeni -taidenäyttelystä sekä ryhmien hienoista esityksistä. Helmet kertoivat Suomen saunaperinteestä, Simpukat lohduttivat yhteistuumin surullista Rölliä, ja Meritähdet veivät katsojat suomalaisen koulun ja 7 veljeksen maailmaan. Juhla onnistui mainiosti, ja se päättyi vanhempainyhdistyksen hankkimaan makoisaan kakkuun, iso kiitos siis perheille, vanhempainyhdistykselle ja koko henkilökunnalle!

Tällä viikolla koko Lautturin väki alkoi valmistautua tulevaan jouluun vaeltamalla metsäkirkkoon jouluhartaudelle. Kaikenlaista mukavaa onkin siis ehditty tekemään ja kokemaan.

Kiitos tästä syksystä, hauskaa joulua ja onnellista uutta vuotta kaikille!