Aurinkojen loka-marraskuu

Näin joulukuun alussa sitä miettii mihin se aika oikein häviää. Päivät ja viikot kuluvat kuin siivillä ja vuoden 2017 puuhat alkavat hiljalleen olla taputeltu.

Lokakuussa ryhmämme koki vielä pienoisia muutoksia lasten osalta, mutta muutoin puuhat jatkuivat normaaliin tapaan. Metsäretket jatkuivat lokakuussani (kiitos ihanien syysilmojen) ja tälläkertaan mukaan tarttui mm. pussillinen käpyjä. Ryhmien väliset lauluhetket jatkuivat tuttuun tapaan ja niin Halloween lepakot kuin lämpimät vaatteetkin johdattivat meidät syksyisten laulujen pariin. Vaikka meistä pienistä Auringoista ei kovin suurta lauluääntä vielä tule, on into kuitenkin sitäkin kovempi; harvempi peppu pysyy penkillä kun ilmoille kajahtaa laulut ”Muurahaisten muori” ja ”kaksi pientä peikkolasta”.  Lokakuussa pääsimme myös nauttimaan ensimmäisistä lumisateista ja samantien lasten kanssa pyörittelimmekin pihalle pienen lumiukon. Ikävä kyllä lumi ei päivää kauemmin maassa säilynyt, vaan jo seuraavana päivänä lumiukosta ei ollut jäljellä kuin muisto vain. Eikä marraskuu tuonut lumisateiden osalta juurikaan helpotusta.

Marraskuussa juhlimme, ketäs muutakaan, kuin isää. Tänä vuonna pienet Aurinkokädet saivat maalia pintaansa kun kutistemuoviin painoimme kunkin pienen Auringon kädenjäljet. Pienen uunivierailun jälkeen saimmekin ihailla 12 pientä avaimenperää. Meidän aikuisten mielestä hellyttävämpää lahjaa ei voinut ollakaan ja moni isä taisi olla samaa mieltä 🙂

Marraskuun ehdottomana kohokohtana oli kuitenkin koko päiväkodin yhteiset Suomi 100-juhlat. Lukuisten palautteiden ja kiitosten perusteella juhlat olivat onnistuneet ja ikimuistoiset. Monen Aurinko-vanhemman mieltä lämmitti hurjan paljon kuulla ja katsoa meidän esitys ”Tuiki tuiki tähtönen”. Vaikka laulu ja leikki korvautuikin juhlassa lavalla pomppimisella, oli esitys kaikkien mielestä onnistunut ja mahtava ja juuri sellainen energinen kuin meidän Aurinkojen ryhmä onkin. Vielä ISO kiitos kaikille juhlassa mukanaolleille.

 

Nyt onkin edessä vuoden paras aika, joulu. Ihanat joululaulut ja jännittynyt tunnelma vievät meidät kohti vuoden kohokohtaa. Koko Aurinkoryhmän puolesta haluankin toivottaa kaikille ihanaa ja tunnelmallista joulun odotusta! Ja muistakaa olla kilttejä…