Syyskuun sirkuskoulu

Hyvää loppu syksyä kaikille

Aika kuluu kuin siivillä. Kohta onkin jo joulukuu ja alkavat uudet vilinät ja huiskeet. Tässä  pieni katsaus menneeseen.

Pääsimme syyskuussa 3-5-vuotiaiden lajikokeilun merkeissä tutustumaan sirkuskouluun. Matkasimme keskustassa sijaitsevaan sirkuskouluun bussilla ja matkalla bongasimme monta mielenkiintoista juttua. Paikalle saavuttuamme kuuntelimme ensin rauhallisesti sirkuskoulun ohjaajien antamat turvaohjeet sekä luvassa olevat temput. Tämän jälkeen jakauduimme kolmeen ryhmään.

Pääsimme kokeilemaan trampoliineilla pomppimista. Sirkuskoulun ohjaajat näyttivät erilaisia hyppyjä, joita trampoliinilla voi hyppiä kuten, istuvalleen hyppääminen, nelinkontin hyppääminen ja tasajalkaa hyppiminen. He myöskin kertoivat meille kuinka ei tulisi trampoliinilla hyppiä ja minkä vuoksi. yhdellä jalalla pomppiminen oli kielletty ja polvilleen pomppiessa esim. saattaa satuttaa helposti selkänsä. Saimme myös mahdollisuuden harjoitella hyppynarulla hyppäämistä näillä isommilla trampoliineilla, jota osa myös koittikin.

 

Pääsimme myös harjoittelemaan kuperkeikkojen tekemistä pehmeällä patjalla. Ensin harjoittelimme oikeaa asentoa kellahdusharjoitusten avulla. Kun oli aika harjoitella varsinaista kuperkeikkaa, kokeilimme sitä yksitellen.

Ensiksi lapset asettuivat kyykkyyn asettaen kätensä jalkojensa välistä maahan. Asento muistutti hieman sammakkoa. Tämän jälkeen oli erityisen tärkeää muistaa laittaa leuka tiukasti rintaan ja se tuli pitää siinä koko kuperkeikan ajan. Harjoittelu vaiheessa aikuinen oli auttamassa kuperkeikan tekoa tukemalla lasta toisella kädellä niskasta ja toisella vatsasta.  Oikean asennon löydyttyä tulikin enää jaloilla ponnistaen kierähtää ympäri.

 

Harjoittelimme myös renkaiden pyörittämistä ja renkaiden avulla hyppimistä. Kädellä renkaan pyörittäminen tapahtui niin, että käsi ojennettiin suoraksi eteen, kämmen sivuttain niin että peukalo osoitti ylöspäin. Rengas asetettiin sormien päälle, peukalon viereen ja pyöritys sai alkaa.

Renkaalla hyppiminen on yksi tapa harjoitella liikettä, jota tarvitaan hyppynarulla hyppimisessä. Ensin asetuttiin seisomaan renkaan sisään ja otettiin kiinni renkaan etuosasta niin että sormet olivat päälläpäin. Tämän jälkeen rengasta pyöräytettiin takakautta pään yli. Renkaan reunan tullessa kohdalle yritettiin hypätä reunan yli. Tämän jälkeen pyöräytysliike toistettiin.

Kaikkein parasta sirkuskoulussa näytti olevan kuitenkin juustomeri, jota onneksi pääsimme lopuksi vielä kokeilemaan.

Tempuissa oli haastetta ja ne vaativat hieman uskallusta. Pienen alku jännityksen jälkeen jokainen uskaltautui kokeilemaan jokaista temppua. Lapsilla oli hauskaa ja vauhtia riitti koko sirkuskoulun ajan. Oli mukava päästä tutustumaan sirkuskouluun.

Uuden varhaiskasvatussuunnitelman myötä olemme alkaneet toteuttaa erilaisia pidempikestoisia projekteja, joiden aiheisiin ja toteutustapoihin lapset pääsevät entistä enemmän vaikuttamaan. Metsäretket ovat tähtien ryhmässä saaneet hyvän vastaanoton. Näin ollen ensimmäiseksi aiheeksi valittiinkin metsä ja sitä toteutettiin niin metsässä kuin päiväkodissakin eri tavoin. Tähdet ovat innokkaita askartelijoita ja taidetta syntyi lyhyessä ajassa paljon. Päätimmekin pitää loka-marraskuun vaihteessa taidenäyttelyn, kaikista hienoista töistä, joita lasten kädet ovat saaneet projektin aikana aikaiseksi.

 

Oikein mukavaa marraskuun loppua kaikille!

Toivottavat

Tähdet