Pyrstötähtien Syyskuun alku

Kesä vaihtui syksyksi, kun elokuu jäi taakse ja tuulinen syyskuu alkoi puhaltaa viileämpää ilmaa sekä sateita Hirvensaloon. Pyrstötähdissä emme ole sokerista, vaan pyrimme ulkoilemaan säällä kuin säällä, satoi tai paistoi.

Kuun alussa koulun musiikkiluokassa kellopeleillä soitetut Ukko Nooat ja salissa monipuolista liikuntaa harrastetut tuokiot antoivat lapsille elämyksiä tämän vuoden toiminnallisesta eskarista.

Pyrstötähtien viikko-ohjelmissa uusien kirjainten opettelut ja taideaapisen teot alkavat olla jo osa rutiinia, joita lapset ovat ahkerasti jaksaneet tehdä. Kuun ensimmäisellä kokonaisella viikolla pidimme Eskarilaisten Olympialaiset koulun kentällä. Turbokeihäänheitto, pussihyppely, maratonjuoksu, pituushyppy, kuulantyöntö ja jättipolttopallo olivat Olympialaisten ohjelmassa. Sateinen sää ei ahkeria liikkujia häirinnyt, vaan posket punoittaen ja hengästyneenä lapset nauttivat joka hetkestä. Urheilusuoritusten jälkeen kuuntelimme kaikki itsemme voittaneina Maamme-laulun ja lapset saivat mitalit. Hetki toi hymyn jokaisen kasvoille ja päästimme aloittamaan viikonlopun voittajina.

Satuihimme liittyy hyvin tärkeänä hahmona Kisu, jonka on tarkoitus kiertää jokaisen lapsen kotona aina viikonloppuisin. Arvoimme tämän vielä perjantain kunniaksi ja innolla jäimme odottamaan maanantaita, että mitä Kisu ja lapsi olivat keksineet. Olimme myös antaneet kotitehtäviksi pohtia, mistä lapset ovat saaneet nimensä.

Kisu olikin ollut retkellä viikonloppuna jokirannassa, katsellut piirrettyjä ja leiponut eskarilaisen kanssa kaurakeksejä. Eskarilaisten vanhempainilta oli myös tiedossa kuukauden toisen viikon tiistaina. Kokonaisuudessaan tilaisuus piti sisällään päiväkodin johtajan puheen eskarilaisille tärkeistä asioista, joista sitten jatkoimme eskareiden omiin ryhmiin. Pyrstötähdissä kerroimme ryhmämme toiminnasta ja muista tärkeistä seikoista. Vanhemmatkin pääsivät pohtimaan mm. eskarin sääntöjä ja kiusaamisen ehkäisyä sekä sen tunnistamista.

Loppuviikko mentiin normaalisti jumpan voimin ja viikonloppuun lähdettiin monipuolista toimintaa sisältävän viikon jäädessä taakse. Pyrstötähtien matka jatkuu seuraavassa blogissa mm. Wäinö Aaltosen museoon, pihaseikkailusta koko päiväkodin voimin nauttien ja kaikkien odottaman lelupäivän viettoon.

Alla kuvaa päivästä, jolloin kouluvaari tuli esittelemään rapuja…