Komeettojen Toukokuu

Komeettojen Toukokuun ensimmäisten parin viikon aikana keskityttiin vierasperäisiin kirjaimiin, joihin tehtiin omat askartelut. Lasten tekemät Turun vaakunat koristivat luokkamme edustaa, äitienpäivää muistimme, örkkejä piirtelimme ja autojen rekisteritunnuksia tutkiskelimme kirjainaskarteluina. Ensimmäinen viikko oli vain muutaman päivän mittainen vapunpäivästä ja loppuviikon yksikön kehittämispäivästä johtuen.

Toisella viikolla jännitystä toi loppuviikon ohjelma. Komeetat kävivät tutustumassa tulevaan kouluunsa torstaina ja perjantaina alkoi uimakoulu. Ensi syksyn tulevat eskarit kävivät myös tutustumassa aikuisen kanssa ensi syksyn tiloihin. Reilun tunnin tutustumissession jälkeen teimme vaihdon, jolloin innokkaat Komeetat saapuivat jatkamaan eskaria. Kolmas viikko jatkui jalkapallon merkeissä. Moikoisten eskarit saapuivat koulun kentälle ja kotijoukkueena saimme järjestettyä mitä mukavimman pelitapahtuman. Mehu maistui puoliajalla ja ilo paistoi lasten kasvoista, vaikka taivaalta ripottelikin hieman vettä.

Tiistaina oli vuorossa kevätkirkko, jonka sisältöä olimme harjoitelleet sekä yhdessä pyrstötähtien kanssa että omassa ryhmässä jo jonkin aikaa. Ilona-papin lausuessa siunauksensa ja lasten laulaessa yhdessä Milli Menninkäistä sekä ryhmien omia lauluja esittäessä, eskareiden kevätkirkko sujui todella mallikkaasti. Esitykset olivat tunteisiin vetoavia, eikä kyyneliltä säästytty. Sopivan tiivis aikataulu varmisti sen, että yleisössä olleet pienemmät sisarukset jaksoivat kannustaa koko kevätkirkon ajan.

Loppuviikosta jatkoimme uimakoulua ja opettelimme liukuja ja sukeltelua eri tavoin. Huomaa, että suurin osa lapsista on kokeneita uimareita, mikä lupaa hyvää tulevaa ajatellen. Seuraava viikko jatkui eväsretkellä Friskalan lintutornille. Olimme siellä jo aiemmin eskarivuonna, joten paikka oli tuttu. Kevätaurinko lämmitti, hyvät eväsleivät täyttivät lasten vatsat ja linnut sirkuttivat taivaalla.

Eskarin toiseksi viimeisen viikon täytti uimakoulun viimeiset kerrat ja helatorstai, jolloin oli vuorossa pieni tauko intensiiviseen esiopetukseen. Vaikka Suvituulessa järjestettyä uimakoulua oli eskarissa vain viidesti, niin silti huomasi hienoja edistysaskeleita lasten uimaan oppimisessa. Arimmatkin uimarit tottuivat veteen erittäin nopeasti. Uimakoulu oltiin kaiken kaikkiaan erittäin tyytyväisiä ja ryhmien siirtymät saatiin toimimaan varsin mallikkaasti.

Esiopetuksen viimeiselle viikolla oli aamukammassa jäljellä enää 3 piikkiä. Maanantaina teimme kevätretken Sinapin leirikeskukseen. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta, kun saavuimme maanantaina Sinappiin. Ihailimme maisemia, nautimme ympäristön tarjoamista virikkeistä ja grillasimme omien eväiden lisäksi. Koko päivän kestänyt kevätretki oli onnistunut kokonaisuus ja kiitokset Sinapin toiminnasta vastaavalle, jonka ansiosta saimme viettää siellä hienon päivän lasten kanssa.

Toiseksi viimeisenä eskaripäivänä aurinko jaksoi edelleen paistaa pilvien lomasta, ja pääsimme maistelemaan maukkaita päärynäjäätelöitä Turun kauppatorille. Makoisat jäätelöt tarjosi Turun torin jäätelökioski. Vatsat täynnä jatkoimme kohti Aurajoen rantaa ja föriä, joka vei meidät joen yli pysäkille ja kohti Haarlan eskaria. Loppupäivästä harjoittelimme viimeisen eskaripäivän esityksiä ja lapset pakkailivat töitään, jotta viimeiselle päivälle ei jäisi mitään ylimääräistä kannettavaa.

Viimeisenä esiopetuspäivänä olimme järjestäneet ruusujen ja todistusten jaon heti aamusta. Ryhmän aikuisten puheenvuoron jälkeen lapset esittivät Hei hei ystäväni-laulun, jonka jälkeen jokainen pääsi noutamaan Komeettojen aikuisilta ruusut, todistukset ja pienen paketin. Vanhemmilla ja lapsilla olivat tunteet pinnassa, kun Komeetat lauloivat Milli Menninkäisen. Tilaisuus oli ikimuistoinen ja hymyt huulilla jatkoimme päivää Iltapäiväkerhoon tutustumisella.

Komeettojen huikea vuosi saa tämän blogipostauksen myötä päätöksensä. Lasten matka on ollut hieno ja matkalla mukaan on tarttunut roimasti lisää itseluottamusta ja uusia taitoja koulua varten. Komeettojen aikuiset kiittävät sekä aikuisia että lapsia mahtavasta vuodesta ja toivottavat oikein aurinkoista kesää ja onnea koulutielle!!!