Komeettojen Joulukuu!

Joulukuu oli Komeetoilla täynnä esityksiä ja niiden harjoittelua. Päädyimme suunnitelmissamme siihen, että rauhoitamme tämän kuun täysin kirjaimilta ja numeroilta. Askartelimme todella paljon ja opimme runsaasti uusia joululauluja. Edellisessä blogipäivityksessä lupasimme kuulumisia kauan odotetusta Joulun polusta. Kyseisessä tapahtumassa pääsimme esiintymään Turun kaupungin järjestämään tapahtumaan, jossa oli tarjolla joko näytelmiä tai lauluesityksiä päiväkodeilta tai kouluilta. Komeetat valitsivat esitettäväkseen viisi laulua, ja ensimmäinen esitys olisi vuorossa Kauppatorilla.

Aamu oli vasta sarastanut ja päivä kirkastumassa, kun Komeetat kiipesivät Kauppatorilla sijaitsevalle esiintymislavalle. Siellä he lauloivat Petteri Punakuonon, Joulupukki matkaan jo käy, Kulkuset, Tontut ja keijut sekä Joulu saapuu jokaiselle. Yleisöä oli saapunut katsomaan esitystä sankoin joukoin ja esiintyvien lasten perheitä näkyi runsaasti. Esitys oli menestys ja saimme raikuvat aplodit. Tämä oli erittäin hyvä alku Joulukuulle.

Seuraavalla viikolla paistoimme pipareita ja liikuimme runsaasti. Harjoittelimme lauluesityksiä lisää, sillä olihan vielä puolen kuun aikaan tiedossa päiväkodin joulujuhlat. Joulukuun yhdeksäntenä kapusimme esiintymään tällä kertaa Hansa-korttelin parvelle. Samat edellä mainitut laulut kajahtivat ilmoille nyt sisätiloissa ja runsaslukuinen yleisö sai taas nauttia lasten huikeasti sujuneesta esityksestä. Vanhemmat pääsivät molemmilla esityskerroilla antamaan lapsille kannustusta ennen siirtymistä eskariin takaisin linja-autolla.

Viikolla 50 keskityimme joulujuhlaharjoituksiin ja kävimme kenraalit laulamassa muiden päiväkodin ryhmien kanssa koulun salissa. Keskiviikkona juhlat pistettiin käyntiin illalla jouluisen tarinan muodossa, johon liittyi lasten ja yhteisiä lauluesityksiä. Joulujuhlat olivat menestys ja saimme hyvää palautetta. Loppuviikosta katselimme elokuvia ja askarrella väkersimme kaikenlaista. Viimeisinä esiopetuspäivinä osa lapsista oli jo jäänyt lomille mutta muutamien kanssa kävimme ulkoilemassa ja pidimme leikkituokioita.

Kulunut esiopetussyksy on ollut tapahtumarikas ja toiminnallinen eskari on ollut enemmän kuin menestys. Olemme päässeet toteuttamaan monipuolista toimintaa Komeetoissa, mikä on ollut niin aikuisten kuin lastenkin mieleen. Tyytyväisinä syksyn aherrukseen on nyt hyvä jäädä joululomille ja palata sorvin ääreen tammikuun alussa.

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2017!!!

joulukuun-kuva