Marraskuu Komeetoissa!

Komeettojen Marraskuu käynnistyi vauhdikkaasti Halloweenilla. Eskarilaiset olivat jo parin viikon ajan koristelleet omaa luokkaansa sopivan kammottavaksi ja hirvittäväksi. Perjantaina lapset olivat pukeutuneet mitä mielikuvituksellisimmilla tavoilla. Leikimme ja teimme yhdessä hurjaakin hurjempia asioita. Halloweenissa oli myös purtavaa tarjolla menevän musiikin lisäksi. Seuraavalla viikolla keskityimme salaisiin askarteluihin, joista tulevana isänpäivänä saivat kaikki isät nauttia. Teimme jokaiselle isälle uniikin pysäköintikiekon. Loppuviikosta jatkoimme kirjaimiin tutustumista ja vuorossa oli M-kirjain sekä sen kirjainaskartelua.

Kuun toisena maanantaina pidimme perunateatterin lasten kanssa. Ryhmämme aikuinen käväisi paikallisessa marketissa hakemassa 6 kiloa perunoita, joiden kuorimista harjoittelimme huolella. Pitkin syksyä havaitsimme, että hienomotoriikassa ja esimerkiksi kuorinnassa olisi kehitettävää, joten päätimme järjestää ihan päivän sitä varten. Oli huikeaa nähdä, kuinka Komeetat innostuivat perunoiden kuorimisesta ja kuutisen kiloa perunoita pääsi kuoristaan yllättävänkin nopeasti. Haarukan ja veitsen käyttöä sekä oikean ja vasemman erotusta harjoittelimme samalla. Jääneistä perunoista teimme liimoja, joita käytimme askartelussa hyväksi.

Viikko jatkui U-kirjaimen ja sen askartelun merkeissä. Loppuviikosta saliin tuli esiintymään Pellekaija Pum-niminen duo, joka lauloi ja soitti koko päiväkodille salissa. Marraskuun viimeisellä kokonaisella viikolla keskityimme numeroista 3 ja 4 sekä vietimme matemaattisten leikkien päivää rakentamalla luokkaan ison kaupan, jossa asioitiin eurojen kanssa. Perjantai pyhitettiin valokuvaukselle, jossa jokainen ryhmä kuvattiin erikseen.

Ennen kuun vaihdetta pääsimme tutustumaan Jänis-tarinan kautta J-kirjaimeen ja sen askarteluun. Kävimme myös paloautoon tutustumassa, josta kuvakin on, kun VPK oli järjestänyt hienosti aikaa päiväkotilaisille. Kuun viimeisenä päivänä järjestettiin päiväkodin pikkujoulut, jonne keräännyttiin koko porukan voimin. Jokaisella ryhmällä oli laulu esitettävänä, ja Komeetoilla se oli Petteri Punakuono rekvisiitan kera. Esitykset menivätkin hienosti ja tämä olikin hyvä kenraaliharjoitus Joulun Polkua varten, joka odottaisi jo seuraavana päivänä. Mutta se on seuraavan blogin tarina…

marraskuun-kuva1