Piipaa Piipaa paloautoja näkyvissä

Hei kaikki ja oikein hyvää alkanutta joulukuuta.

Väri punainen on vilahdellut syksyn aikana pihapiirissämme paloautojen muodossa sekä metsässä että kentällä. Kuten jo kerroimme, saimme kokea jännän metsäretken kun huonosti sammutetun nuotion vuoksi paloauto kiisi metsän keskelle. Paloauto oli varsin eriskummallinen näky metsän keskellä, mutta koska vaaraa ei ollut saimme jäädä paikalle eväitämme syömään ja palomiesten työskentelyä seuraamaan.

kuva0152

Saimme myös hienon tilaisuuden tutustua paloautoon ja sen varusteisiin paremmin ja ajan kanssa kun paloauto kurvasi kentälle. Autosta löytyikin monenlaisia työkaluja, joiden avulla palomiehet voivat auttaa hädässä olevia ihmisiä.

 

kuva0158

kuva0163

Pääsimme myös istumaan paloauton kyytiin. Lasten kyydistä pois saanti olikin hieman haastavampi tehtävä, johon jo melkein tarvitsimme paloauton työkalustoa. Niin mukavaa autossa oli.

kuva0172 

Nyt kun syksy vaihtuu talveen ja joulu kolkuttaa jo ovella. On hyvä aika alkaa tarkkailemaan ulkona hiippailevia tonttu-ukkoja. Korvatunturin tonttujoukot ovat jo lähteneet liikkeelle ja vilauksiakin heistä olemme jo nähneet.

Lämpöisiä terveisiä kaikille toivottavat sekä isot että pienet Tähdet