Oppituntitallenteet

Tallentaminen mahdollistaa oppituntien seuraamisen ajasta ja paikasta riippumatta niille opiskelijoille, jotka eivät syystä tai toisesta voi osallistua tunneille perinteiseen tapaan. Periaatteessa tallentamiseen riittää yhden videokameran tapaan melko yksinkertainen varustus, mutta käytössä on myös kehittyneempiä järjestelmiä, jotka tukevat useita kuva- ja äänilähteitä. Tehdyt tallenteet voidaan jakaa julkisesti Internetissä tai esimerkiksi oppilaitoksen sisäverkossa.

Tekniset vaatimukset

  • Äänen ja kuvan tallentamiseen soveltuvat laitteet
  • Jonkinlainen kanava tallenteiden jakamiseen
  • Tallennuslaitteistosta riippuen voidaan hyödyntää mm. dokumenttikameroita

Soveltuvuus mm.

  • Etäopetus toisella asteella ja siitä ylöspäin.
  • Perusasteella vain opetuksen vapaaehtoisena tukena.

Lue aiheeseen liittyviä artikkeleita