Etusivu

Tämä on Turun varhaiskasvatuksen blogien esimerkkisivu. Sisältöä tälle sivulle on haettu eri päiväkotien blogeista.

Jos yksikölläsi ei ole vielä omaa blogipohjaa kotisivuja varten, voit tilata sen TOP-keskuksesta Antti Huttuselta tai Saila Vistiltä (etunimi.sukunimi@turku.fi). Ilmoita viestissä yksikön ja pääkäyttäjäksi tulevan henkilön nimi.

Päiväkotien kotisivuille määritellyt pakolliset osat ja huomioitavat asiat

 1. Valitse teemaksi Turun sivistystoimiala | Päiväkodit.
 2. Valitse blogillesi otsakekuva (Ulkoasu => Otsake). Otsakekuvan suosituskoko on 1200 x 280 px. Jos sinulla ei ole sopivaa kuvaa, voit käyttää tätä kuvaa.
 3. Varmista, että blogisi ylävalikko näkyy. Varhaiskasvatuksen teema edellyttää erillisen valikon luomista (Ulkoasu => Valikot). Muista tehdä Ensisijainen valikko -merkitä valikkoosi. Voit katsoa mallia tämän esimerkkiblogin valikosta.
 4. Lisää Turun vaakunatunnus sivupalkkiin vimpaimella ”Turun vaakuna (suomeksi)” tai ”Turun vaakuna (på svenska)”. Vaakunatunnuksen on oltava sivupalkissa ylimpänä.
 5. Lisää Haku-vimpain sivupalkkiin vaakunan alapuolelle.
 6. Lisää Turun vaakunatunnus sivuston kuvakkeeksi (Ulkoasu => Mukauta => Sivuston identiteetti => Sivuston kuvake). Käytä tätä kuvatiedostoa.
 7. Lisää sivupalkkiin Tietoa varhaiskasvatuksesta tai Information om småbarnspedagogik -vimpain (löytyy vain jos teemana on ”Twentysixteen varhaiskasvatus”)
 8. Ylävalikosta on löydyttävä kohta Yhteystiedot, jonka alta tulee löytyä toimipaikkojen ja päivähoitoryhmien yhteystiedot. Yksiköiden osoitteidenn suositellaan vievän Turun karttapalvelussa oikeaan osoitteeseen, esimerkiksi ”Lemminkäisenkatu 32b, 20520 Turku (näytä osoite kartalla)”.
 9. Ylävalikossa tulee olla enintään kuusi päätason valikkokohtaa.

Päiväkotien kotisivuille määritellyt valinnaiset osat ja huomioitavat asiat (käyttöä suositellaan)

 • Lisää tämän blogin sivupalkissa näkyvä päivähoidon ja koulutuksen RSS-syöte. Käytä RSS-vimpainta, syötteen osoite on http://www.turku.fi/term/1/rss.xml
 • Jos haluat lisätä omia linkkejäsi sivustolle, voit tehdä sen mm. ottamalla mallia Tietoa päivähoidosta -vimpaimesta. Voit myös tehdä linkkejä valikkojen avulla (Ulkoasu => Valikot).
 • Jos päiväkodilla on vain yksi blogi (=ei ryhmäkohtaisia blogeja), tämän blogin artikkeleiden suositellaan näkyvän heti etusivulla. Jos blogeja on useita, linkit blogeihin suositellaan laitettavaksi ylävalikkoon ”Meillä tapahtuu” -nimisen valikkokohdan alle.

Vinkkejä yksiköiden kotisivuille


Muutoin sivuston sisältö ja rakenne on päiväkodin itsensä päätettävissä. Tässä blogissa näkyvät muut valikkokohdat ja sisällöt toimivat ainoastaan esimerkkeinä.