Tervetuloa 5.luokalle!

kouluUusi lukuvuosi alkaa 18.8.2016 kello 9.00. Ensimmäinen koulupäivä on neljän tunnin mittainen ja päivä päättyy kello 13.15. Perjantaina 19.8. etenemme jo lukujärjestyksen mukaisesti, jolloin koulua on 9.00-14.00. Perjantain 2 viimeistä tuntia ovat liikuntaa, joten ulkoliikuntavarusteet ja pyyhe mukaan.

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Tervetuloa 5.luokalle!

Retki Kaiturin tilalle

Tiistaina 19.4. teimme retken Kaiturin kotieläintilalle Maskuun. Retki oli erittäin onnistunut ja opimme paljon uutta kanoista, lehmistä ja lampaista. Maatilan eläimiin tutustuminen oli myös sikäli mielenkiintoista, että olemme parhaillaan koulussa käsitelleen kyseisiin eläimiin liittyviä asioita ympäristöopin tunnilla.

20160419_094239Päivä alkoi yli 200 vuotta vanhan luhtiaitan verannalla, jossa emäntämme kävi läpi päivän ohjelman ja esitti oppilalle muutamia kysymyksiä siitä kuinka eläinten kanssa tulee toimia.

20160419_10100220160419_100800

 

 

 

Ensimmäisenä pääsimme tutustumaan kanalan elämään ja oppilaat saivat mm. ruokkia kukkoa ja kanoja. Samalla opimme että kanat munivat noin yhden munan päivässä ja tällä tilalla munat joko käytettiin itse, vaihdettiin naapurin kanssa johonkin viljelytuoteeseen kuten porkkanoihin tai sitten munista haudottiin kanapoikasia joita sitten myytiin muille kanalan perustajille.

20160419_101031 20160419_103405(1)

 

 

 

 

 

 

 

Kananmunia haudottin itsetehdyssä hautomossa. Hautomo oli valmistettu vanhasta jääkaapista ja siellä saattoi olla kerralla yli 10 munaa kehittymässä kananpojiksi. Munien haudontavaihe kesti noin kolme viikkoa ja munia tuli käännellä kolme kertaa vuorokaudessa, jotta poikaset kehittyivät tasaisesti. Hautomon lämpötila oli noin 38 astetta.

20160419_113756 20160419_113505

Seuraavaksi pääsimme tutustumaan lampaisiin. Lampaat asustivat vanhassa tallissa, mutta kevään ja kesän aikana ne pääsivät ulos niitylle. Lampaista keritään villaa 1-2 kertaa vuodessa ja keritseminen tapahtui pihalle rakennetussa telineessä, jossa lammas pysyi rauhallisena keritsemisen ajan.

20160419_120602(1)  20160419_121944

Viimeisenä tutustuimme nautoihin tai oikeastaan naudat tutustuivat meihin. Tilan suurimmat eläimet tuntuivat aluksi hieman pelottavilta, mutta kun olimme tutustuneet puolin ja toisin, niin pääsimme myös harjaamaan ja silittelemään kahta tilan lehmää. Samalla opimme, että syötyään ruohoa naudat siirtyvät makuulle märehtimään. Nautojen hoitoon, liittyi myös paljon muutakin työtä kun niiden ruokkiminen ja jo pelkästään lantaa kertyi vuorokaudessa yksi kärryllinen, mikä tietysti tuli kärrätä aitauksesta pois.

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Retki Kaiturin tilalle

Tänään koodasimme ja teimme pienen pelin

Tämän viikon ajan koulullamme vierailee Maarit Savolainen, joka opastaa oppilaita ja samalla opettajia koodamisen ja ohjelmoinnin saloihin.

Tänään koodasimme, eli anoimme komentoja A.L.E.X robotille iPadien avulla, sekä teimme neitssä Scratchin avulla pienimuotoisen pelin.

Tässä vielä linkki Maaritin omaan blogiin, jossa hän kertoo maanantain koodaus- ja ohjelmointitunneista.

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Tänään koodasimme ja teimme pienen pelin

Hyvää uutta vuotta 2016!

Oikein hyvää uutta vuotta niin kotiväki kuin oppilaatkin! Jatkossa taas kokeiden koealueet ja kotitehtävät löytyvät täältä blogista.

Huomioittehan että kun vuosi alkoi näinkin kireillä pakkasilla (-15 ºC), että oppilailla on riittävästi vaatetta ja lämmin pipo ja hanskat aina mukana. Heti huomenna tiistaina menemme liikuntatunneilla luistelemaan ja ulkona pitäisi pärjätä kaksi oppituntia.

T.Ville-ope

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Hyvää uutta vuotta 2016!

Lukuvuosi 2015-16 alkaa

Tervetuloa 4B-luokalle niin uudet, kuin ”vanhatkin” oppilaat. Lukuvuosi 2015-2016 käynnistyy tiistaina 18.8. kello 9.00 omassa luokassa.

Kesän aikana rehtorimme Anneli Suomi jäi eläkkeelle ja koulumme uutena rehtorina aloitti Timo Lehtinen (p.0400 944 245). Tulevan lukuvuoden aikana C.O. Malmin koulu ja Hannunniitun koulu myös yhdistyvät ja tammikuusta 2016 alkaen koulun nimi on Hannunniitun koulu.

C.O. Malmin koulun nimi jää siis historiaan, mutta tiedotteissa tullaan käyttämään nimeä Hannunniitun koulu, Malmin yksikkö.

Oman opettajanne tavoitatte heti maanantaina kello 9.00 alkaen numerosta 040 481 1583

Iloista ja reipasta lukuvuoden alkua kaikille!

T.Ville-ope

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Lukuvuosi 2015-16 alkaa

Hyvinvointiviikko 20.-24.4.

Koulussamme järjestetään tällä viikolla hyvinvointiviikko, mikä pitää sisällään erilaisia hyvinvointikampanjoita ja tempauksia. Hyvinvointiviikko polkaistiin käyntiin koulun salissa keskustelemalla hyvinvoinnista ja siitä mitä hyvinvointiin kuuluu. Tämän jälkeen oppilaat siirtyivät kummiluokkiensa kanssa valmistamaan yhteisen terveellisen aamiaisen, mikä piti sisällään sämpylää, ruisleipää, juustoa, kalkkunaa, kurkkua, salaattia, tomaattia, kananmunaa, rahkaa ja maitoa.

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Hyvinvointiviikko 20.-24.4.

Hyvää pääsiäistä

pääsiäinen

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Hyvää pääsiäistä

Sanokaa Fazer kun haluatte hyvää

Torstaina 26.3. monen 3.luokkalaisen kauan odotettu retki toteutui, kun pääsimme vierailemaan Fazerin suklaatehtaalla Vantaalla. Retkemme alkoi Fazerin historiaan tutustumalla ja katsoimme kaksi Fazerin historiasta kertovaa videota. Oli hämmentävää tietää, että Fazer ”työllistää” joka päivä 3000 lehmää ja suklaan valmistamiseen käytetään päivittäin 100 000 litraa maitoa.

 

20150326_113836

Pojat karkkisaaliin kimpussa.

 

 

 

 

 

 

 

Ensimmäinen Karl Fazerin perustama kahvila aukesi Helsingissä jo vuonna 1891 osoitteessa Kluuvinkatu 3 ja yhä tänä päivänä Fazerin kahvila palvelee asiakkaitaan samassa osoitteessa.

Videoiden katselun jälkeen kävimme syömässä Fazerin lounasravintolassa, joita muuten on ympäri Suomea kaikkiaan yli 1100 kappaletta. Tarjolla oli herkullisia salaatteja ja maittavaa pastaa. Jälkiruoaksi oli mangorahkaa, mutta oppilaat ”taktikoivat” ja jättivät jälkiruoan syömättä, jotta tilaa olisi vielä suklaamaistiaisille.

Suklaamaistiaiset olivatkin ehdottamsti retken parasta antia, sillä suklaata sai syödä niin paljon kuin jaksoi.

Laila ja Ellu

Laila ja Ellu

Juho ja dumle-pilari

Juho ja dumle-pilari

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Sanokaa Fazer kun haluatte hyvää

Käsipalloa harrastamaan?

Tänään 3.-luokkalaisten liikuntatunnille oli saapunut vierailijoita HF Åbo IFK käsipalloseurasta. Vierailijat pitivät liikuntatunnilla käsipalloaiheisen tunnin, jossa päästiin tutustumaan käsipallon saloihin.

Jokainen oppilas harjoitteli ja lopuksi pelasi intoa puhkuen ja ohjaajat antoivat oppilaiden suorituksista runsaasti positiivista palautetta. Liikuntatuntien päätteeksi jokainen oppilas sai kotiin vietäväksi Åbo IFK:n esitteen ja tässä olisikin erittäin mukava ja kiinnostava laji vaikka omaksi harrastukseksi.

Lisätietoja harrastuksen aloittamiseen saa esitteestä tai suoraan Åbo IFK:n nettisivuilta osoitteesta http://hanboll.aifk.fi

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Käsipalloa harrastamaan?

Palkkiotunti

Torstaina 12.2.2015 pidämme palkkiotunnin hyvin sujuneesta alkuvuodesta. Jokainen oppilas on tehnyt ahkerasti töitä ja keskittynyt tunneilla saamaansa opetukseen esimerkillisesti. Hyvästä työstä oppilaat pääsevätkin tortaina uimaan Impivaraan uimahalliin, joten uikkarit, pyyhe ja laudeliina mukaan!

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Palkkiotunti