Tietoja kurssista

Tämä blogi esittelee Turun lukioiden yhteistä CERN-tiedekurssia.

CERN-tiedekurssi on opetushallituksen organisoima mahdollisuus vierailla Cernin-hiukkastutkimuskeskuksessa Sveitsissä. Turun lukiot ovat nyt toista kertaa toteuttamassa tiedekurssia yhdessä. Opiskelijoita lähti mukaan Turun kaikista suomenkielisistä lukioista.

Kunkin lukion fysiikan opettajista mukana toiminnassa ovat Pirjo Auramo, Hanna Isotalo, Katja Koski, Jarno Kukonlehto, Elina Suokivi ja Heli Valkama.

Kurssi sisältää tutustumista hiukkasfysiikan alaan tarkemmin, mitä normaaleilla lukion fysiikan kursseilla pystytään paneutumaan. Tutustaan Jyväskylän ja Turun yliopistojen hiukkaskiihdyttimien toimintaan ja niiden sovelluksiin. Vieraillaan myös PET-keskuksessa. Turun yliopiston fysiikan laitoksella tutustutaan heidän hiukkastutkimukseensa. Opiskelijat tutkivat tiettyä hiukkasfysiikan alaa tarkemmin ja tekevät siitä pienehkön esitelmän. Kurssi lopuksi toteutetaan varsinainen tiedeleiri Cerniin, Sveitsiin. Siellä alan huippufyysikot esitelmöivät mitä varsinainen fysiikan huippututkimus on. Kurssista saa kurssisuorituksen (TSYKin lukion FY16)