Legend of Zelda breath of the wild

Legend of Zelda breath of the wild on toimintaroolipeli ja avaranmaailmananpeli jossa Link niminen  hahmo yrittää pelastaa Hyrule nimisen maan. Link herää 100-vuoden jälkeen ilman mitään muistoja tai mielikuvaa missä hän on. Pian hän tapaa vanhuksen joka opastaa sinua matkan aloitamiseen. Voit päättää pelissä mitä aseita käytät ja voit esim varastaa vihollisilta aseita. Link voi käyttää aseenaan miekkaa, kirvestä, keihästä, bumerangia, jousipyssyä ja kilpeä. Sinun tehtävänä on pelastaa prinsessa Zelda ilkeän Canonin kynsistä. Voit hyödyntää taisteluissa työkaluja ja aseita. Pelissä rahana käytetään rubiineja jolla voi ostaa asioita esim. aseita ja vaateita. Pelissä vihollisia on eri värisiä ja erillaisia. Tietyillä alueilla on jättimäisiä robottipetoja joiden päällä on pomotappelu jota vastaan voit tapella eri tavoilla hyödyntäen jousipyssyä, miekkaa ja kilpeä. Kun voitat nämä pomot yksi Hyrule Shampion pääsee vapaaksi ja hän antaa sinulle omasta voimastaan, voimat ovat suojaus, parantaminen, salama ja tuuli. Voit pelissä mennä ihan mihin tahanssa milloin vain. Pelistä löytyy myös shrineja jotka ovat maan alaisia voiman/älykyyden testejä josta löytyy aseita, vihollisia ja pulmia. Kun läpäiset shrinen saat spirit orbin, spirit orbilla sinä voit saada elämää ja staminaa. Canon tappeluun voi mennä myös milloin vain jos olet valmis. Aseet tässä pelissä menevät rikki tosi nopeasti, joten kannattaa pitää huoli aseistasi. Tähän peliin ei kyllästy niin nopeasti kuin Fallout neloseen.

Kirjoittanut Joonas