Lauran ja Inkan kellotyöt

Teimme käsityötunneilla kellotyöt. Kellon sai suunnitella vapaasti, mutta siihen piti tehdä osa tai osia puutyössä ja tekstiilityössä, molemmissa. Me aloitimme molemmat tekstiilityössä.

Inka aloitti huovuttamalla kaksi sydämen muotoista palaa punaisesta huovutusvillasta. sitten hän leikkasi mustasta kankaasta ympyrän muotoisen palan. Sitten hän ompeli sen ympäri mustalla langalla, ettei se purkaudu. Hän ompeli suun pinkillä langalla. Lopuksi hän kiinnitti huovutetun sydämet silmiksi.

Laura aloitti huovuttamalla hevosen kenkää harmaasta huovutusvillasta. Sitten hän alkoi neulomaan sinisellä villalangalla taskua. Sitten hän huovutti hevosen pään muotoisen palan. Laura leikkasi myös ”verhopalat”Sitten me siirryimme melkein samaan aikaan puutyöhön.

Puutyössä aloitimme sahaamalla saman kokoisesta vaneerista 20cm leveät ja 20cm korkeat palat. Sitten me sahasimme vielä omat palaset koska tarvitsimme vielä erikokoiset palat.

Sahaamisen jälkeen Inka jatkoi hiomalla palaset. Sen jälkeen hän meni maalaamaan. Hän käytti sinistä ja valkoista ja maalasi niillä palaset. Hän koristeli myös työtään kimalteella. Sen jälkeen hän teki työhönsä kellon ajat. Sitten hän yhdisti palaset ruuveilla. Lopuksi hän vielä kiinnitti käsityöosuuden liimalla.

Sahaamisen jälkeen myös Laura jatkoi hiomalla. Sitten Laura meni myös maalaamaan palasiaan. Hän käytti työssään sinistä ja valkoista maalia sekä paljon kimalletta. Sitten hän niittasi työn sivureunaan neulotun palasen. Silloin hän kävi myös ylhäällä ompelemassa neulottuun palaseen huovutetuilla hevosenkengän. Sitten Laura kiinnitti palaset ruuvaamalla. Lopuksi hän maalasi valkoisella maalilla työhön kellonajat.

Sitten molempien työt olivat valmiit kokonaan. Mielestämme töitä oli mukava tehdä, koska itse sai päättää millaisen kellon tekee. Mielestämme työt onnistuivat hyvin.