Hachiko

Hachikon tarina kertoo uskollisuudesta ja koiran ja ihmisen välisestä suhteesta. Hachikosta on myös tehty elokuva joka perustuu tositapahtumiin.

Hachiko-elokuva perustuu tositapahtumiin. Sen on ohjannut Lasse Hallström ja se on valmistettu vuonna 2009. Elokuva alkaa kun professori löytää akita-rotuisen koiranpennun kadulta ja vie sen kotiin. Professorin vaimo ei olisi aluksi halunnut aluksi pitää koiranpentua, mutta suostui kuitenkin. Sitten heistä tulikin erottamattomat ystävät.  Joka päivä Hachiko menee professoria vastaan juna-asemalle. Eräänä päivänä töissä professori kuitenkin menehtyy. Hachiko ei käsitä sitä, vaan odottaa joka päivä asemalla. Monien vuosien ajan, Hachiko menee joka päivä juna-asemalle odottamaan omistajaansa. Elokuvan lopussa Hachikokin menehtyy. Pidin elokuvasta, vaikka se olikin todella surullinen. Aluksi elokuva oli välillä mielestäni vähän tylsä, mutta sitten siitä tuli tosi surullinen. Mielestäni elokuvassa oli myös hyvä juoni.

Kuvahaun tulos haulle Hachiko
Kuvassa on akita-rotuinen koira.

Oikea Hachiko eli Japanissa. Se syntyi 1923 ja kuoli 1935. Se oli rodultaan Akita, eli japanilaista pystykorvarotua. Hachikon tarina kertoo uskollisuudesta, koska oikeasti Hachiko palasi asemalle odottamaan isäntäänsä. Hachikosta on rakennettu patsas Japanin Tokiossa sijaitsevalle Shibuyan rautatieasemalla.

Tehnyt: Laura