Bugatti

Bugatti on ranskalainen automerkki, jonka perusti Ettero Bugatti.

Yhtiö lakkautettiin vuonna 1963. Vuonna 1998 Volsvagen group osti Bugattin jäänteet ja perusti Bugatti automobilisen.

Historia

Bugatti on valmistanut loistoautoja ja ennen kaikkea pystynyt kaupallistamaan kilpa-autonsa rikkaiden ja ostokykyisten käyttöautoiksi. Merkki on saavuttanut myös suurta mainetta maailman kilparadoilla. Merkki katosi markkinoilta toisen maailman sodan  päättymisen myötä Hispano-suizan ostettua sen. Kahdesti merkki on yrittänyt uutta tulemista, ja tällä hetkellä se on Volkswagen-konsernin omistuksessa.

Kuvahaun tulos haulle bugatti

Kuvassa on vanhanaikainen bugatti

Kuvahaun tulos haulle bugatti

Kuvassa on uusi bugatti

 Kokoelmat
Historiallisia Bugatti-malleja on jäljellä 2 000 kappaletta. Suurin Bugatteja käsittävä kokoelma on Mulhousessa Ranskassa lähellä merkin tuotantolaitoksia. Tekstiiliteollisuudessa toimineet veljekset Hans ja Fritz Schlumpf keräsivät kaikilta ulkopuolisilta salassa valtavan kokoelman erilaisia ajoneuvoja. Eritoten he olivat kiinnostuneita Bugateista. Heidän oma korjaamonsa vastasi autojen kunnostamisesta. Kun tehdas teki konkurssin vuonna 1975, joutui kokoelma lopulta valtion haltuun, ja siitä tehtiin kansallinen automuseo.
Kirjoittanut Rasmus