Minun etana

Etana
Minun lemmikkini on etana. Etanalla ei ole nimeä. minun etana on noin kahdeksan vuotta vanha mutta normaalisti ne elää noin kaksi vuotta. Etanalla on noin 5senttinen juoma kulho, kiipeilypuu ja itse laatikko jossa etana on, se on noin kolmekymmentä senttiä pitkä. Etana on noin viisitoista senttiä pitkä. Etanan ruoka on salaatti, porkkana, paprikaa, kurkkua ja muita kasviksia. Ruuan päälle voi laittaa kalanruokaa mutta ruokaa pitää kastella että ne jää kiinni kasviksiin. Kun siivoat sen laatikon niin ensin se pestään sitten pohjalle voi laitetaan kuumaa vettä sitten sinne laitetaan purua ja sitten ne sekoitetaan yhteen sitten sinne laitetaan ruokaa, juomakulho ja kiipeily puu.
Etanan laatikon siivoamisessa menee noin kymmenen-viisitoista minuuttia. Etanaa varten minulla on tiskiharja jotta voi pestä etanan laatikon, kulho johon laitetaan vettä veden pitää olla haaleaa, kiipeilypuu ja laatikko johon etanan ja puu, juomakulho ja ruoka menee. Sitten laatikko johon etana menee siivouksen ajaksi. Etanaa varten kannattaa hankkia kanin laatikon puu-purua joka laitetaan laatikon pohjalle.
Kun tyhjennät etanan laatikon sen voi tyhjentää ojaan, metsään, kompostiin tai ihan mihin vain missä se maatuu. Etanan laatikko pitää siivota noin viikon välein jos sitä ei siivoa tarpeeksi usein se kaivautuu purun alle horrostamaan se tekee oman kuoren kolon kohdalle kuoren joka irtoaa kun se tulee ulos ja sitten se kannattaa antaa syödä se niin se saa kalkkia.
Kirjoittaja: Santeri K.