Kuntalaisaloite

Kutosten yhteiskuntaopin aiheena oli vaikuttaminen. Ryhmät miettivät aiheita, jotka he kokivat epäkohdiksi omassa elinympäristössään. Ryhmät laativat aiheesta kuntalaisaloitteen. Niistä luokan kesken valittiin kaksi, jotka lähetettiin eteenpäin omaan kotikuntaamme Kuntalaisaloite.fi -sivujen välityksellä. Tässä tiedoksi Turun kaupungille lähetetyt aloitteet:

Paattisille oma oleskelupaikka 10–15-vuotiaille nuorille

Turku

Aloite luotu Kuntalaisaloite.fi-palveluun 13.4.2018

Aloitteen julkaisupäivämäärä 16.4.2018

Haluaisimme Paattisille oman oleskelupaikan 10–15-vuotiaille.

Paattisilla ei ole paikkaa, jossa nuoret voisivat olla ulkona. On vain pienempien leikkipaikkoja, joissa on hiekkalaatikkoja yms. Vietämme usein aikaa nuorisotalolla, mutta haluaisimme oleskelupaikan myös ulos. Vapaa-ajalla olemme usein vain puhelimella ja oleskelupaikka toisi uuden hyvän mahdollisuuden liikkua ulkona. Toivoisimme oleskelupaikkaa lähelle Paattisten keskustaa mieluiten urheilukentän läheisyyteen. Puistossa voisi olla häkkifutiskenttä tekonurmella. Myös kiipeilyteline ja –verkko tulisivat käyttöön. Tärkeitä olisivat myös penkit ja extrana puhelimen latauspiste. Yksi koripalloteline olisi kiva. Turun keskusta sijaitsee noin 20 kilometrin päästä Paattisista, joten useiden nuorten on sinne vaikea matkustaa. Tämän takia oleskelupaikka/puisto tulisi entistä enemmän käyttöön.

Lähetetty kuntaan osoitteeseen

turun.kaupunki@turku.fi

 

Pyörätie Säkyläntien varteen

Turku

Aloite luotu Kuntalaisaloite.fi-palveluun 13.4.2018

Aloitteen julkaisupäivämäärä 16.4.2018

Haluaisin, että pyörätietä Paattistentien varressa jatkettaisiin Tortinmäkeen asti. Pyörätie voisi kulkea Säkyläntien vieressä. Olen asunut Tortinmäessä kauan ja se olisi mukavaa, jos voisin pyöräillä turvallisesti kotoani, vaikka Paattisten keskustaan. Säkyläntiellä kulkee paljon rekkoja ja muutenkin autot ajavat siinä lujaa. Lisäksi tien reuna, jossa voisi kävellä tai pyöräillä, on melkein olematon. Monet autot ja rekat ajavat tällä tiellä ylinopeutta, joten siinä ei tosiaankaan ole turvallista kävellä tai pyöräillä. Riski auton alle jäämisessä on suuri. Jos pyörätie jatkuisi, monet koululaiset saisivat turvallisemman koulumatkan. Siksi toivoisinkin, että pyörätietä jatkettaisiin.

Lähetetty kuntaan osoitteeseen

turun.kaupunki@turku.fi