Ford Mustang

Ford Mustang on Fordin tekemä amerikkalainen muskeli-ja poniauto. Ensimmäinen Ford Mustang tehtiin vuonna 1964. Ford Mustang oli konseptiauto vuonna 1962, mutta ensimmäinen Mustang julkaistiin 17.4.1964. Ensinmäinen Mustang perustui Ford Falconin pohjalevyyn. Ford Mustang aloitti uuden automallin nimeltään poniauto. Mustangin julkaisun jälkeen monet muut autojen tekijät tekivät oman poniauton esimerkiksi Chevrolet Camaro, Plymoth Barracuda ja AMC Javelin. Mustangin moottori on usein V6 tai V8, ja joskus jopa pienempi rivineljä moottori on autoissa.

 


Mustang sen ensinmäisellä myyntivuodella myytiin halvan miehen urheilu-autoksi, koska mustang oli niin halpa. Toisella myynti vuodella Mustangista tuli isompi ja vahvempi, koska Mustangiin sai tällä myynti vuodella isomman V8 moottorin, joka teki enemmän hevosvoimia. Vuosien aikana Mustang sai lisää voimaa ja isompia moottoreita. Tänä päivänä        Mustangilla on kuusi sukupolvea, niistä sukupolvista parhaiten myydyin oli ensimmäinen sukupolvi yli miljoonalla autolla. Uusin Mustang mikä tiedetään, että julkaistaan on 2019 Ford Mustang Shelby GT500

 

Kuvahaun tulos haulle ford mustang shelby gt500

Uusi Ford Mustang Shelby GT500 testiajolla piilomaalissa

 

Kuvahaun tulos haulle ford mustang silver

Kuudennen sukupolven Mustang

Kirjoittanut Juho