Fortnite

Tässä tekstissä kerron Epic Gamesin tekemästä selviytymispelistä Fortnite.

Kuvahaun tulos haulle fortnite

Epic Games julkaisi syyskuussa 2017 selviytymispelin nimeltä Fortnite, jota voi pelata Xbox Onella, PS4 ja pc:eellä. Fortnite on animoitu taistelupeli. Fortnite on maailman ladatuin ilmainen peli ja on kovassa nousussa. Fortnitessa on kaksi pelimuotoa, toinen on Battle Royale ja toinen Save The World-pelimuoto, josta kerron myöhemmin. Nyt kerron pelimuodosta Battle Royale. Battle Royale on suositumpi pelimuoto kuin Save the world. Kun menet pelaamaan, voit valita pelimuodon solo, duo, squad tai joskus myös special eventin, jos sellainen on käynnissä esim. 50v50, sniper shootout, blitz tai solid gold. Fortnite lisättiin juuri iPhonelle nimellä IOS event ja pian myös Androidlle. Juhlapyhinä, kuten halloweenina tulee suuria päivityksiä.

Kuvahaun tulos haulle fortnite

Battle Royalessa aluksi mennään odotustilaan, jossa odotetaan kaikkia sataa pelaajaa. Aloitustilassa voi tehdä mitä vain esim. tanssia. Kun peli alkaa, jokainen hyppää bussista, joka lentää taivalla ja pelaajat hyppäävät ja laskeutuvat eri puolille karttaa. Jokaisella on aluksi vain hakku, jolla voi hakata materiaalia, josta voi rakentaa vaikka suojan. Pelaajan on tarkoitus löytää aseita, joilla tappaa toisia pelaajia. Kartasta voi löytää myös parannustarvikkeita, erilaisia kranaatteja, ansoja, puskan ja launch padin, jolla voi hypätä pitkän matkan. Kaikki tavarat, myös skinit on luokiteltu luokkiin, jotka ovat common, uncommon, rare, epic ja legendary.

Aiheeseen liittyvä kuva

Kun pelaajat pääsevät matsissa alkuun, syntyy karttaan rinkula, jonka sisälle pitää päästä ennen kuin myrsky alkaa, koska myrsky tulee ja myrskyn sisällä menettää elinvoimaa. Kun myrsky loppuu, kuluu hetki, kunnes tulee seuraava myrsky. Myrskyn tarkoituksena on ajaa pelaajat pienempään tilaan. Sitten kun on enää muutama pelaaja tai tiimi jäljellä, he yrittävät voittaa toisensa. Viimeinen pelaaja tai joukkue pystyssä voittaa ja sitten tulee Victory Royale.

Kuvahaun tulos haulle fortnite victory royale

Pelissä on myös Battle Pass joka maksaa kymmenen euroa, mutta pelissä on myös ilmaiseksi Free Pass josta saa paljon vähemmän tavaraa. Battle Passista saa banner iconeja, skinejä, glaidereita, skydiving raileja, emoteja  (tansseja/tuuletuksia), tarroja, hakkuja ja v-buckeja joita voi myös ostaa oikealla rahalla. V-buckeilla pelissä voi ostaa shopista hahmon muokkaamiseen liittyviä asioita kuten skinejä, hakkuja ja glidereitä. Hahmolle saa myös valittua repun joita ei voi ostaa mutta niitä tulee joidenkin skinien mukana. Fortnitessä on myös umbrellat joita on vain muutama ja niillä laskeudutaan peliin kuten glaidereillakin, mutta umbrellan saa vain saavuttamalla sen.

Aiheeseen liittyvä kuva

Save The World on Fortniten toinen pelimuoto. Save The World ei ole niin sousittu kuin Battle royale, varmaan senkin takia, koska tämä pelimuoto maksaa. Save the worldissa on paljon pienempi kartta kuin Battle royalessa. Tässä pelimuodossa taistellaan zombeja vastaan eikä tosia pelaajia vastaan. Save The Worldissa on paljon enmmän asiota kuin Battle Royalessa. Save The Worldin päivityksistä informoidaan vähemmän, mutta tähän muotoon lisättin juuri leijulauta ja Battle Royaleenkin lisätään ehkä jotain jolla taittaa nopeammin pidempiä matkoja.

Aiheeseen liittyvä kuva

tehnyt: Väinö Laakso