Tummetottarna i Braheskogen

halt

Nära Braheskolan ligger en väldigt fin skog som vi Tummetottar kallar till Braheskogen.Dit är det en lagom lång promenad så även våra 3-åringar orkar promenera dit utan större bekymmer.

När vi gör våra små utflykter till skogen övas många av barnens färdigheter.Redan när vi promenerar dit får barnen träna på att gå i kö (och hålla sig i kön) tillsammans med en kompis och att vara uppmärksamma i trafiken.Hilda och Lukas

 

Braheskogen har en kuperad terräng och mycket fin natur med små och större berghällar.Det gör den till en fenomenal plats att träna barnets motorik och grundrörelseformer.Ofta får barnen leka fritt och använda sig av sin fantasi när vi är där,men vi brukar också leka olika lekar inspirerade från Skogsmulle och ha små stunder när vi lär oss om naturen.

imageimageTitus

image

Den bästa stunden är ändå när vi sätter oss ner på en mysig plats och äter vår matsäck. Efteråt ser vi till att vi inte lämnar skräp i naturen och packar noggrant ner allt i våra  ryggsäckar.imageI Åbo stads plan för småbarnsfostran är Natur och miljö en av de innehållsmässiga inriktningarna:

Olika fenomen som kan iakttas i naturen,småkryp och växter erbjuder barnet ett intressant och konkret studieobjekt.Meningen är att skapa ett postivt och respektfullt förhållningssätt till naturen,utan att glömma den hållbara utvecklingen.Utflykter i närmiljön ger barnet upplevelser och möjligheter att skapa ett eget förhållningssätt till naturen samt till den byggda och historiska miljön.