Sivupohjat kouluille ja päivähoitoyksiköille

Sivistystoimialan viestintä ja TOP-keskus ovat tehneet yhtenäisen Turku-ilmeen mukaisen sivupohjan (WordPress-teeman) sekä koonneet asiaan liittyvät tekniset ohjeet ohjeblogeihin:

Peruskoulujen mallipohja

Päivähoitoyksiköiden mallipohja

Uudet koulujen ja päivähoitoyksiköiden blogit tehdään em. ohjeiden mukaan. Lisäksi olemassaolevat koulujen sivut tulee vaihtaa tälle sivupohjalle mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään kesään 2017 mennessä. Teknistä apua saa TOP-keskuksen blogipajoissa sekä avoimissa TVT-verstaissa. Syyskuusta 2016 alkaen kouluja auttaa myös korkeakouluharjoittelija Tilda Hopia, jonka kanssa koulun sivuvastaava voi sopia tapaamisen. Sivupohjat on rakentanut Antti Huttunen.

Luokkien ja eskariryhmien omat blogit, leirikoulublogit, opettajien opetusvinkkiblogit, hankeblogit jne. voivat edelleen olla oman näköisiään. Yhtenäinen sivupohjavaatimus koskee tällä hetkellä yksiköiden pääsivustoja.

Blogipalvelun teemavalikoimaan on tehty myös kolmas Turku-ilmeen mukainen sivupohja ”Twenty Sixteen sivistystoimialan yleinen”, jota voidaan käyttää esim. erilaisissa projekteihin ja/tai hallintoon liittyvissä blogeissa, jotka eivät ole koulun tai päiväkodin tavallisia kotisivuja.

Lukioilla on mahdollisuus siirtää omat kotisivunsa samalle Drupal-alustalle, jossa toimivat turku.fi-sivut. Lisätietoa Nanna Madetojalta.

Yksiköiden sivuja ei saa enää perustaa kaupungin ulkopuolisille palvelimille.

Comments are closed.