Kuvien automaattinen pienentäminen

Jokaisen blogin saama levytila on 300 Mb, sitä ei voi säätää blogikohtaisesti. Tämä levytila täyttyy melko nopeasti, jos blogissa käytetään paljon valokuvia ja ne ladataan suoraan kamerasta/puhelimesta/iPadistä pienentämättä niitä ensin.

Ongelman lieventämiseksi blogipalvelimelle on asennettu uusi lisäosa ”Imsanity”, jonka tarkoitus on säästää käytössäsi olevaa levytilaa.

UUDET BLOGIKUVAT

Alkaen huhtikuu 2016, aina kun blogiin ladataan kuva, Imsanity pienentää sen fyysistä kokoa automaattisesti ilman, että sinun täytyy tehdä mitään erityistä.

Oletusasetuksena on 2048  x 2048 kuvapistettä, mikä sekin on vielä melko suuri koko. Jos haluat säästää levytilaasi tätä enemmän (suositeltavaa jos käytät paljon kuvia), voit itse säätää blogiartikkeliin tulevan kuvan kokoa pienemmäksi seuraavasti:

  1. Valitse Asetukset > Imsanity
    kuva1-imsanity
  2. Muuta ensimmäisen rivin tai ensimmäisen ja toisen rivin lukuarvoiksi pienempi, suosittelen 1024 x 1024 ja Tallenna muutokset.
    kuva2-imsanity

Normaaliin blogiartikkeliin max. 1024 x 1024 on täysin riittävä koko, joten tämä ei heikennä blogisi visuaalisuutta.

VANHOJEN KUVIEN PIENENTÄMINEN

Oletuksena Imsanity pienentää vain uusien kuvien kokoa. Mikäli blogissasi on jo entuudestaan paljon kuvia ja haluat pienentää niiden kokoa vapauttaaksesi levytilaa, toimi seuraavasti.

Huom! Jos pienennät kuviesi kokoa, muutos on peruuttamaton. Eli jos tarvitset alkuperäisen kokoisia kuvia, ota ne talteen ennen kuin suoritat pienentämisen.

  1. Valitse Asetukset > Imsanity kuten edellä.
  2. Kohdassa ”Bulk Resize Images” paina ensin ”Search images…
  3. WordPress näyttää kuvasi, jotka Imsanity on valmis pienentämään. Tarkista, että listassa ei ole kuvia, joita et halua pienentää.
  4. Valitse kaikki tai haluamasi kuvat ja paina ”Resize Checked Images”, jolloin valitut kuvat pienenevät.

kuva3-imsanity

Painamalla päävalikosta ”Ohjausnäkymä” voit tarkistaa, paljonko blogisi on käyttänyt 300 Mb levytilasta.

Tukea Imsanityn käyttöön saa TOP-keskuksen avoimilla TVT-verstailla.

Ohje lisätty 4.4.2016

Comments are closed.