Aurinkoiset

Aurinkoisten ryhmässä on 28 paikkaa 2,5 -7 vuotiaille lapsille. Henkilökuntaan kuuluu: 2 lastentarhaopettajaa, 2 lastenhoitajaa. Eskarissa 1 lastentarhaopettaja ja Aurinkoisten lastenhoitajat auttavat myös eskarissa. Ryhmään kuuluvat sekä eskarit että Pikku Aurinkoiset. Eskarien määrä vaihtelee vuosittain. Käytämme osittain samoja tiloja. Eskarit toimivat omana ryhmänään klo: 10-14, muina aikoina teemme yhtistyötä.
Toiminnassamme painotamme pienryhmätoimintaa. Päivittäiset aamu-, päivä-, ja iltapiirit mahdollistavat kaikkien lapsien osallistumisen toimintaan hoitoajoista riippumatta. Liikunta sisällä ja ulkona päivittäin ohjelmaamme. Oma sali päiväkodissa mahdollistaa ja lisää liikkumisen iloa.
Aurinkoiset pyrkivät hyödyntämään lähialueen oppimisympäristöä, kuten kirjasto, tori, museot, lähipuistot ja kentät. Pääsemme bussilla Ruissaloon suoraan päiväkodin vierestä.
Painotamme myös sosiaalisia taitoja, kuten muiden huomioonottamista ja vuorovaikutustaitoja. Näitä harjoittelemme leikkien ja tehtävien avulla, mutta myös jokapäiväisissä arjen tilanteissa.