Arbis nu populärare än före coronan!

Intresset för höstens kurser och föreläsningar på Åbo svenska arbetarinstitut ”Arbis” var under de första anmälningstimmarna på tisdagskvällen 15.8.2023 större än i fjol och t.o.m. större än under toppåret 2019, d.v.s. strax före coronautbrottet.  Många kurser blev fullsatta inom någon minut.  Snabbast gick de sex solosångsplatserna för damer åt. De fylldes på 18 sekunder, medan möbeltapetseringen behövde 22 sekunder och den första keramikkursen 24 sekunder för att bli fullsatta. Som enskilt ämne är keramiken mest populär på Arbis i höst. Fyra av de sex kurserna fylldes nästan direkt. Endast de två lördagskurserna tog lite längre tid på sig att fyllas.

 På Arbis vill vi betona att det inte är snabbhetsrekordet den första anmälningskvällen som är det viktigaste. Anmälningsmöjligheterna är öppna till åtminstone en vecka före planerad kursstart. De sista kurserna börjar de facto först i december. Och trots att en kurs just nu är fullsatt lönar det sig alltid att anmäla sig på en vänteplats eftersom anmälningsläget hela tiden lever och det kan komma avbokningar. Man kan anmäla sig kontinuerligt  via www.aboarbis.fi.