Rektors förord inför våren 2023

År 2023 – ett innehållsrikt år!

Den allra viktigaste förhoppningen för oss på Arbis är att det studieprogram vi har skapat för våren 2023 ska innehålla mycket av intresse för både våra nya och redan etablerade kunder. Vi hoppas också vi att vi äntligen ska få förverkliga allt som är planerat utan begränsningar. Ännu i början av 2022 kringskar coronan vår verksamhet.

Men 2023 är också samhälleligt sett ett intressant år. De nya välfärdsområdena inleder sin verksamhet. För Arbis upprätthållare Åbo stad innebär det stora förändringar. Social- och hälsovården sköts inte längre av staden. I stället blir servicehelheten för fostran och undervisning den största enheten inom Åbo stad – dvs. den enhet där också Arbis ingår.

Samtidigt har vi ett riksdagsval framför oss i april. Efter det får vi en ny regering och ett nytt regeringsprogram, som styr utvecklingen de kommande åren i vårt land. Rösta gärna på en riksdagskandidat som känner för att jobba också för den fria bildningen – grunden för bl.a. arbisarna i Finland.

Nu närmast ser vi i alla fall fram emot att också du i vårt studieprogram ska hitta något lockande. Vi vill erbjuda en lugn och inspirerande svenskspråkig oas i synnerhet i den oroliga tid vi just nu genomlever i vår värld. Trots att inflationen rullar på är vi på Arbis glada över att kunna bibehålla de låga kursavgifterna oförändrade också under 2023.

Välkommen till det ärevördiga Arbis – vi fyller faktiskt hela 115 år 2023!

Alltså grattis till oss alla – studerande, personal och beslutsfattare – alla är vi viktiga delar av vårt Arbis!

Sixten Westerby, rektor