Arbis övergår stegvis till närundervisning fr.o.m. 7.2.2022

Från och med 7.2.2022 övergår Arbis stegvis till närundervisning. I och med att coronarestriktionerna har lättats kommer en stor del av de kurser som i början av januari överfördes på distans nu kunna inleda sin närundervisning. Övergången sker stegvis under februari månad i den takt lärarna ser det vara mest lämpligt för respektive kurser. Det betyder att distansundervisningen för vissa kurser fortsätter ännu under hela februari och att en del kurser kommer att ges på distans t.o.m. hela våren till slut. Arbis meddelar alla studerande personligen ca en vecka innan en kurs övergår från distans till närundervisning. Datumen och klockslagen förblir alltid desamma.

De kurser som inte överfördes på distans i januari börjar med sin närundervisning i slutet av februari eller i början av mars. I gengäld är de kurserna i mån av möjlighet förlängda i slutändan under våren och försommaren. Alla kursanmälda har i början av januari fått ett mejl av Arbis med de senarelagda kursdatumen. De finns också uppdaterade i den elektroniska kursportalen. Eftersom kursstarterna har senarelagts går det fortfarande bra att anmäla sig till de här kurserna. Det lönar sig också att ta emot en köplats i fall att kursen redan är fullbokad eftersom situationen hela tiden lever.

Alla onsdagsföreläsningar i januari och februari är inhiberade. Onsdagsföreläsningarna börjar alltså 2.3 med Rita Paqvalén och ”Queera minnen” följd av ”Beskärningar av träd och buskar” med Mikaela Suoniemi 9.3. Också till föreläsningarna ska man anmälda sig via den elektroniska kursportalen.