Vårens första kurs full på sju sekunder!

Något fler anmälde sig till Arbis vårkurser än tidigare!

Yogakursen Vinyasa 1 var den kurs som först blev full då Arbis 10.12  öppnade anmälningsmöjligheten till vårens kurser. Den behövde bara sju sekunder för att fyllas. Inte långt efter kom möbeltapetseringen som tog 24 sekunder på sig för att bli full. Övriga kurser som fylldes direkt inom de första minuterna var en av keramikkurserna, koreansk mat, snickeri och metall samt yin-yogan. Solosångskurserna fylldes också snabbt, men där är deltagarantalet mindre. Också fältkursen i arkeologi i Jäkärlä blev nästan full direkt trots att den hålls först i sommar d.v.s. 16-20 juni.

Intresset för Arbis vårkurser verkar överlag vara något större nu än under de föregående åren om man utgår från hur många som anmälde sig under de två första timmarna. Ca 500 anmälningar kom in under de timmarna. Det bevisar igen en gång att det mänskliga mötet på Arbis betyder mycket. Många kurser hittar man nuförtiden lätt på nätet – men gruppgemenskapen och direktkontakten till läraren saknas då.

Anmälningstiden pågår i regel till en vecka före planerad kursstart. De längre kurserna börjar under veckorna 2 och 3. Föreläsningarna och kortare kurser ges utspridda över hela våren. Arbis hela studieprogram finns på denna webbplats som nås via www.aboarbis.fi.