VARFÖR TESTAMENTE? – föreläsning på Arbis tisdag 10.4 kl.18.00-19.30

   
 
Om du vill vara säker på vem som ärver dig bör du naturligtvis gör ett testamente. Ofta vill många som skriver testamente gynna en särskild person som kan ha betytt mycket men som inte är en direkt arvinge eller så vill man kanske gynna en organisation eller ett ändamål. Testamentet är en formbunden handling och det betyder att det måste upprättas på ett visst sätt för att vara giltigt. Det är inte ovanligt att det slarvas. Resultatet blir då att testamentet är helt eller delvis ogiltigt. Arbisföreläsningen ger en inblick i de frågor man bör känna till när man upprättar ett testamente och hur dokumenten tolkas i det fall det uppstår oklarheter. Föreläsningen hålls i Arbis Auditorium vid Kaskisgatan 5 på tisdag 10.4 kl. 18.00.  Anmälningar via www.aboarbis.fi. Vid dörren förhöjd avgift. Föreläsare är PL Kurt Långkvist. Han är till vardags undervisningsplanerare och lärare i rättsvetenskap vid Centret för livslångt lärande vid Åbo Akademi/Öppna universitetet.

Kommentarer inaktiverade för VARFÖR TESTAMENTE? – föreläsning på Arbis tisdag 10.4 kl.18.00-19.30

Filed under Yleinen

Comments are closed.