FINLAND 100 ÅR: kortkurs om presidenter med rötter i Åbo

FINLANDS PRESIDENTER MED RÖTTER I ÅBO
två januarikvällar, 19.1 och 26.1
kl. 19.30-21.00

Borgarna i Åbo har alltid varit måna om att utbilda sina söner och skickat dem till andra delar av Finland som tjänstemän. Det har lett till att flera av Finlands presidenter har anor i Åbo. Under kursen får vi veta vilka presidenter det gäller och också hur de är släkt med varandra. Kursen ingår i Arbis specialprogram Finland 100 år och hålls torsdagarna 19.1 och 26.1 kl. 19.30-21.00 i Arbishuset vid Kaskisgatan 5. Föreläsaren Veli Pekka Toropainen är FD i finsk historia. Anmäl dig här eller besök Arbis på Kaskisgatan 5.

PS – bilden intill (lånad från internet) är ett tips om en av de ovannämnda presidenterna.

Kommentarer inaktiverade för FINLAND 100 ÅR: kortkurs om presidenter med rötter i Åbo

Filed under Yleinen

Comments are closed.