Koulun ja oppilaan omaisuus

Koulun omaisuus

Oppilas saa koulusta joko omakseen tai lainaksi oppikirjoja ja muita koulutarvikkeita.  Koska mm. lähes kaikki oppikirjat kerätään lukuvuoden päättyessä oppilailta pois kierrätystä varten, on oppilaan velvollisuutena käsitellä käyttämiään koulutarvikkeita huolellisesti. Kadonneeseen tai huonosti pidettyyn oppikirjaan liittyy huoltajan korvausvelvollisuus. Oppilaan tulee myös kohdella koulun muuta omaisuutta, kuten pulpetteja, tietokoneita ja työkaluja oikein, ja ilmoittaa mahdollisista vahingoista opettajalle.

Oppilaan omaisuus

Ainoastaan oppitunnin aikana, opetustilanteessa rikkoutunut oppilaan henkilökohtainen omaisuus voidaan korvata kaupungin varoista. Esimerkiksi kemian tunnilla pilaantunut vaate tai liikuntatunnilla rikkoutuneet silmälasit kuuluvat tämän korvausmahdollisuuden piiriin, kuten myös koulun ulkopuolella tapahtuvassa opetuksessa aiheutuneet rikkoutumiset. Opetustilanteessakaan rikkoutunutta omaisuutta ei korvata mikäli oppilas on toiminut vastoin koulun antamia ohjeita.

Henkilökohtainen pienomaisuus, kuten kamerat, musiikkisoittimet, kännykät ynnä muut eivät kuulu koulupäivään. Jos näitä laitteita kuitenkin saa koulupäivän aikana (esimerkiksi retkellä) käyttää, ovat ne oppilaan omaalla vastuulla.