Matkalla ISTE2015-konferenssiin Philadelphiaan

imageKerttulin lukion Juho Airola ja Mia Peltomäki osallistuivat tämän vuoden ISTE-konferenssiin 28.6-1.7.2015 Philadelphiassa. Pyrimme kertomaan ja jakamaan tämän blogin kautta reissun mieleenpainuvimpia juttuja ja kokemuksia lukijoiden jatkojalostettavaksi tai suoraan käyttöönotettavaksi.

ISTE2015

ISTE-konferenssi on ymmärtääkseni maailman suurin opetusteknologia-asioihin keskittyvä messukokonaisuus. Paikalle on tänäkin vuonna tulossa yli 20 000 opetusalan ammattilaista 75 eri maasta. Paikanpäällä on kuultavilla toista tuhatta esitystä ja esitysten välillä voi tutustua yli 500 näytteilleasettajan osastoihin Expo-hallissa.

Aloitimme matkan suunnittelun (aikataulu, ilmoittautumiset, lentoliput, hotellit, yms) hyvissä ajoin jo viime vuoden puolella – ja hyvä niin. Hämmästyttävältä tuntui lukea ISTE:n vuosittain konferenssia varten julkaisemasta Appista kuinka kaikki Philadelphian hotellit oli loppuunmyyty ja ihmiset olivat valmiit maksamaan paikasta sohvalla tai jopa lattioillakin. ITK-päivien murheet, mutta potenssiin jotain isoa

Aikaisemmista kerroista viisastuneena käytin ennakkoon pari päivää ohjelmaan tutustumiseen ja oman ohjelman luomiseen – tämä kyllä kannattaa, sillä joukkoon mahtuu paljon hyviä ja muutamia ei niin hyviä esityksiä. Esitysten abstracteja selailemalla pääsee kuitenkin hyvin eteenpäin. Osa esityksistä on maksullisia, osaan pääsee varmasti hyvissä ajoin ennakkorekisteröitymällä (1 tapahtuma/ päivä) ja osaan jonottamalla tai vain suoraan kävelemällä.

imageKaikesta ennakkovalmistelusta huolimatta luontoäiti osoitti jälleen mahtinsa ja lentomatkastamme tuli sangen mieliinpainuva. Lähestyessämme Philadelphiaa kentälle iski ukkosmyrsky ja aikamme pyörittyämme jouduimmekin laskeutumaan Baltimoreen odottelemaan sään paranemista, uudelleen tankkausta, koneen resetointia yms.

Pääsimme kuin pääsemmekin perille, mutta 18 tunnin matkasta tulikin 22 tunnin matka, joka tuntui väsyneistä matkalaisista jo sangen tuskaiselta ohittaessamme maahantuloviranomaiset n 00:05 paikallista aikaa.

image

Juho

Kategoria(t): ISTE. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.