Flipped learning ja blended learning

chickenISTE-messujen yksi kiinnostavimmista puolista on mahdollisuus tutustua satoihin kouluissa toteutettuihin projekteihin ns. Poster-sessioiden aikana. Käytännössä tämä taskottaa sitä, että parin tunnin ajan kerrallaan hankkeet esittelevät kokemuksiaan ja tuloksiaan standeillään (tyypillisesti 3x2m kokoinen taulu, sekä videotykki/kosketustaulu) ja vellova ihmismassa yrittää ymmärtää mitä ja miten on tehty.

Kerrallaan näitä ständejä on esillä nelisenkymmentä ja kun sessioita mahtuu muutamaan päivään ainakin viisi niin erilaisia ja eritasoisia poster-esityksiä on paljon nähtäväksi. Vaikka QR-koodeista en aina niin innostunut ole ollutksaan, niin täällä homma toimi aika hienosti  – taulun nurkassa / esittelypöydissä oli aina isolla QR-tagi ja ihmiset saattoivat kiertää ja ottaa helposti sekä nopeasti tungoksessakin talteen linkit projektien/hankkeiden kotisivuille.

One to One -hankkeiden (kaikilla opiskelijoilla ”oma” päätelaite) myötä Flipped learning (käänteinen opetus) ja Blended learning (sulautuva oppiminen) ovat olleet kovassa käytössä myös USA:ssa ja kokemuksia alkaa pikkuhiljaa olla siitä mikä toimii ja mikä ei. Ohessa on kerättynä linkkejä hyväksi havaittuihin hankkeisiin, jotka tavalla tai toisella koskevat käänteistä ja sulautuvaa opetusta:

ISTE 2014 Flipping and Blended Toolkit!

EdTechInnovator resources

Google Science Fair 2014

Kategoria(t): ISTE. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.