Paukkuja paikkatiedon opetukseen peruskoulussa ja lukiossa

PaikkaOppi Plus –hanke tarjoaa Turun ja Kaarinan peruskouluille ja lukioille maksuttomia mahdollisuuksia, jotka kannattaa hyödyntää! Projektikoordinaattori Virpi Hirvensalo tukee koulujamme paikkatiedon opetuksessa ja soveltamisessa eri aineissa sekä interaktiivisia karttoja sisältävän PaikkaOppi-oppimisympäristön käytössä. Interaktiiviset kartat tukevat perusopetuksen ja lukion uusien opetussuunnitelmien tavoitteita: ne vahvistavat oppilaiden tutkimustaitoja sekä itsenäisen aktiivisen oppimisen taitoja. Lisäksi ne tukevat digitaalista monilukutaitoa.

Tilaa nyt PaikkaOppi-opettaja omalle koulullesi:

  • Infoamaan opettajia opettajakokouksessa (15 min)  tai pitämään heille PaikkaOppi-koulutusta (1 – 1,5 h).
  • Aitoon luokkatilanteeseen mukaan vetämään oppilaille/opiskelijoille 1-2 oppitunnin paikkatiedon koulutuspakettia opettajan kanssa.
  • Lähtemään kenttäretkelle luokan ja opettajan kanssa.

Varaamalla mahdollisimman nopeasti varmistat, että koulusi/lukiosi saa parhaan mahdollisen ajankohdan.

Osallistu yleisiin koulutus- ja infotilaisuuksiin:

  • PaikkaOppi-webinaarit (45 min) verkossa ma 25.1. ja pe 15.4.
  • PaikkaOppi-info TOP-keskuksessa ti 15.3. klo 13-15.

Tarkemmat tiedot liitetiedostossa sekä hankeblogissa.

paikkaoppi_logo_header_pieni

PaikkaOppi Plus –hankeblogi
http://blog.edu.turku.fi/paikkaoppi/

PaikkaOppi-palvelu
http://www.paikkaoppi.fi/

cropped-po-nakyma1

PS PaikkaOppi Plus –hanke kutsuu kehittämistoimintaan edelleen mukaan opettajia, jotka ovat kiinnostuneita paikkatiedon ja kartan hyödyntämisessä eri oppiaineissa sekä monialaisesti eri oppiaineita integroiden. Ota yhteyttä Virpiin, ks. liite tai blogi.

 

Kommentit pois päältä artikkelissa Paukkuja paikkatiedon opetukseen peruskoulussa ja lukiossa

Filed under TVT opetuksessa

Resurssia peruskoulujen TVT-kehittämiseen tarjolla

Tiedoksi Turun kaupungin peruskouluille:

OKM:n Innopaja-rahoitusta on vielä haettavissa kevätlukukauden TVT-projekteihin. Resurssia on tähän mennessä jaettu neljälle koululle, mutta vielä riittää siis useammalle uudelle projektillekin.

Tämä osa OKM:n toimintakulttuurirahoitusta on tarkoitettu  opetuksen järjestäjän pedagogisen ICT-strategian jalkauttamiseen.

innopaja-reunatauluIdeana Innopaja-toiminnassa on, että Turun kaupungin peruskoulu suunnittelee oman TVT-jalkauttamisprojektinsa. Projekti voi koskea kaikkia opettajia tai opettajaryhmää – sekä luonnollisesti heidän oppilaitaan. Esitys projektista ja hakemus avustuksesta jätetään yksinkertaisella www-lomakkeella. Haku on jatkuva niin kauan kuin allokoitua rahoitusta riittää. Mikäli ehdotus sopii rahoituksen raameihin, koulu ja TOP-keskus jalostavat projektisuunnitelman toteutusmuotoon. Koulu vastaa toteutuksesta ja sitoutuu dokumentoimaan toimintaa blogissa.

Lue tarkemmat ohjeet ja kriittiset reunaehdot täältä:

http://blog.edu.turku.fi/innopaja/hae/

 

Kommentit pois päältä artikkelissa Resurssia peruskoulujen TVT-kehittämiseen tarjolla

Filed under TVT opetuksessa

Sparknet poistuu käytöstä 4.1.2016.

Turun kaupunki lopettaa Sparknetin tarjoamisen langattomissa verkoissaan 4.1.2016.

Sparknetin sijaan jatkossa on käytettävissä langaton verkko Turku-Guest, joka on ollut kaupungin henkilökunnan ja koulujen oppilaiden käytössä jo pidempään. Turku-Guest toimii lähes identtisesti lopetettavan Sparknetin kanssa, ja se on käytössä Turun kaupungin alueella. Tunnus, jolla Turku-Guestiin kirjaudutaan, on käyttäjän turku.fi- tai edu.turku.fi-sähköpostiosoite ja sen salasana.

Lisää tietoa Turun kaupungin verkossa tarjottavista langattomista verkoista osoitteessa http://edu.turku.fi/tvt/tekniikka/wlan/ssid.html

Kommentit pois päältä artikkelissa Sparknet poistuu käytöstä 4.1.2016.

Filed under Muut tiedotteet

Sivistystoimialan yhteisen hallinnon muutto

Sivistystoimialan hallinto muuttaa osoitteesta Käsityöläiskatu10/Puutarhakatu 14 Yliopistonkadulle joulukuussa:

  • suurin osa hallinnosta on jo muuttanut
  • 14.12. alkavalla viikolla muuttavat vielä hallinto- ja henkilöstöpalvelut, ruotsinkieliset palvelut ja toimialan johto.

Talous- ja tilapalvelut sekä peruskoulujen yhteinen hallinto muuttavat rakennuksen 4. kerrokseen ja muut rakennuksen 3. kerrokseen.

Yhteisen hallinnon toiminnot ovat kokonaan suljettuja ma 21.12.1015 – ke 6.1.2016.

Kommentit pois päältä artikkelissa Sivistystoimialan yhteisen hallinnon muutto

Filed under Muut tiedotteet

Petteri Järvinen Turussa 14.12.

Tiimit@innopaja-lukiohankkeen päätösglögejä juodaan maanantaina 14.12. klo 12.30-15.00 TOP-keskuksessa.

Tulevaisuuden äärellä –tilaisuudessa kerrotaan Turun lukioiden tvt-kokeiluista ja –kehittämistyöstä, jota Tiimit@innopaja-hanke on rahoittanut.

blog-pjarvinenIltapäivän huipennuksena on tietokirjailija Petteri Järvisen luento tietotekniikan tulevaisuudesta – tämän tason puhujia on harvoissa tilaisuuksissa, kannattaa tulla kuuntelemaan!

Turun opettajat, rehtorit ja muut asiasta kiinnostuneet kaikilta kouluasteilta ovat tervetulleita! Ilmoittaudu SAP HR:ssä 10.12.2015 mennessä. Ilmoittautuminen on pakollinen, paikkoja on rajoitetusti.

Kuva CC BY SA Wikimedia Commons /Soppakanuuna

Kommentit pois päältä artikkelissa Petteri Järvinen Turussa 14.12.

Filed under TVT-koulutukset

Jälleen menestystä Majava-tietotekniikkakilpailuissa

Tietotekniikan Majava-kilpailu on koululaisille suunnattu tietotekniikka-aiheinen kilpailu. Kilpailun järjestelyistä vastaa Tampereen yliopiston Informaatiotieteiden yksikkö yhteistyökumppaneineen.

Vuoden 2015 kilpailuun osallistui yhteensä 5598 koululaista 79 eri koulusta.  Kaikista osallistujista tyttöjä oli 2512 ja poikia 3086.

blog-majavaPuropellon koulun seitsemännellä luokalla opiskeleva Minerva Vuoti sijoittui luokkien 6-7 Cadet-sarjassa jaetulle ensimmäiselle sijalle. Minerva sai kilpailussa 180 pistettä eli maksimipistemäärän. Cadet-sarjaan otti osaa tänä vuonna 1 622 suomalaista nuorta. Mahtava suoritus!

Luokkien 2-3 sarjassa (Mini) Charlotta Rehn Sirkkalan koulusta sijoittu sijalle 10. Luokkien 4-5 sarjassa (Benjamin) Eino Korhonen ja Joel Falke Raunistulan koulusta jakoivat 9. sijan.

Toisen asteen Senior-sarjassa Kerttulin lukion Eemeli Hämäläinen sijottui kahdeksanneksi.

Kommentit pois päältä artikkelissa Jälleen menestystä Majava-tietotekniikkakilpailuissa

Filed under Tapahtumat

Kutsu: Sähköisten oppimateriaalien Edustore-tori 3.12.

Nyt yhdeksän ’kärpästä’ yhdellä iskulla!

Sähköisten oppimateriaalien
EDUSTORE-tori
suomenkielisten peruskoulujen rehtoreille ja opettajillle

TOP-keskus, torstai 3.12.2015 klo 12:00 – 15:45

blog-edustorepalkki

Edustore (www.edustore.fi) on Turun suomenkielisten peruskoulujen käyttöön hankittu sähköisten oppimateriaalien hankinta- ja jakelukanava, jolla on Suomessa jo 161 000 käyttäjää. Edustoresta koulut voivat hankkia sähköistä oppimateriaalia, jota opettajat ja oppilaat voivat käyttää omilla OPAS- tunnuksillaan – myös kotoa käsin. Materiaalit on valmiiksi kilpailutettu ja niitä voi ostaa lukukaudeksi (esim. nyt kevääksi 2016) tai koko lukuvuodeksi. Materiaaleja voi ostaa sopivia määriä. Enää ei tarvitse maksaa koulun koko oppilasmäärän mukaan, vaan voit ostaa tietyn materiaalin vaikka vain yhdelle luokalle – tarpeista ja resursseista riippuen!

Edustore-torilla peräti yhdeksän oppimateriaalituottajaa saapuu esittelemään teille Edustore-tuotteitaan sekä esittelypisteillä että lyhyissä tietoiskuissa. Tule ja näe yhdellä kertaa, mitä kaikkea on nyt saatavilla – ja mitä kenties on tulossa! Voit osallistua koko torin ajan tai piipahtaa lyhyemminkin. Kahvitarjoilua.

Mukana: 10monkeys, Alfasoft, Dramaforum, Duodecim, e-Oppi, Flowbox, Lahden Teho-Opetus, Mikrolinna, Tabletkoulu

Toivomme runsasta osanottoa kaikista kouluista!

Tarkempi ohjelma sisältäen tietoiskujen aikataulun sekä ilmoittautumisohje:

http://edu.turku.fi/koulutus/edustore/

Kommentit pois päältä artikkelissa Kutsu: Sähköisten oppimateriaalien Edustore-tori 3.12.

Filed under Tapahtumat, TVT opetuksessa