6. ja 9. luokan oppilaiden TVT-kysely käynnissä

Tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön suunnitelmaan 2012-2016 (linkki) on kirjattu, että suunnitelman toteutumista sekä tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön yleistä tilaa Turun sivistystoimialalla kartoitetaan kyselyillä keväästä 2013 alkaen. Tänä keväänä arviointivuorossa ovat peruskoulun 6. ja 9. luokan oppilaat.

Sähköiseen kyselyyn (suomi/ruotsi) vastataan koulun tietokoneilla opettajan johdolla ja vastausta odotetaan kaikilta 6. ja 9. luokan oppilailta. Vastausaika päättyy 22.5.2015.

Ohjeet ja vastauslinkki on lähetetty peruskoulujen rehtoreille ja TVT-vastaaville 7.5.

 

Kommentit poissa käytöstä

Filed under TVT opetuksessa

Digipolut: Koko työyhteisön TVT-osaamisen kehittäminen

Opintovierailut ja työpaja
ke 20.5. klo 8.20-15.00

Digipolut-koulutushankkeen koulutus on räätälöity opettajille ja rehtoreille, jotka ovat keskeisessä roolissa omassa oppilaitoksessa tieto- ja viestintäteknologian jalkauttamisessa. Koulutuksessa saadaan case-esimerkkejä eri oppilaitosten onnistuneista toimintatavoista ja suunnitellaan oman oppilaitoksen tiekarttaa.

ophrahoittaaAamupäivällä kierretään yhteiskuljetuksella tutustumassa kolmeen kohteeseen paikan päällä ja niissä toteutettuihin toimintamalleihin:

Iltapäiväksi kokoonnutaan TOP-keskukseen yhteiseen työpajaan, jossa puretaan aamupäivän käyntien kokemukset ja suunnitellaan yhdessä oman oppilaitoksen TVT-kehittämispolkua.

Lue lisää Digipolut-blogista ja ilmoittaudu osoitteessa edu.turku.fi/koulutus/ !

Koulutus on suunnattu perusopetuksen sekä lukion opetushenkilöstölle ja se on osa Opetushallituksen rahoittamaa Digipolut-täydennyskoulutushanketta. Maksuton.

Kommentit poissa käytöstä

Filed under TVT-koulutukset

Tietoturva – Salasanojen kalastelua Applen nimissä

Parin viime viikon aikana kaupungin sähköpostiosoitteisiin on tullut kalasteluviestejä, joilla pyritään saamaan käyttäjää syöttämään oman tai koulun Apple ID:n salasana melko aidonnäköiseen www-lomakkeeseen.

Tietoja ei pidä syöttää mihinkään lomakkeeseen, jos on vähänkin epäilystä sen aitoudesta. Tässäkin tapauksessa kyse on huijausviestistä, jonka tarkoituksena on saada haltuun henkilön Apple ID -salasana ja siihen mahdollisesti kytketty luottokortti. Jos epäilet syöttäneesi salasanan huijauslomakkeeseen, vaihda välittömästi Apple ID:si salasana ja varmista, että mahdollista luottokorttia ei ole käytetty.

Lisätietoa oman koulun TVT-vastaavalta, joka on saanut tarkempaa tietoa asiasta. Epäilyttävien viestien osalta voi halutessaan olla yhteydessä Servicedeskiin.

Kommentit poissa käytöstä

Filed under Muut tiedotteet

Molla-hanke julkaisi uuden oppimispelin

Mollan Logiikka on kokoelma esiopetusikäisille suunnattuja minipelejä, joissa hyödynnetään liiketunnistusta:

1) Muotojen ja värien tunnistuspeli
2) Lukujonopeli
3) Vuodenaikapeli

Peli on pelattavissa myös ilman liiketunnistusta hiiren ja näppäimistön avulla.

Pelin on kehittänyt NordicEdu yhteistyössä Molla-hankkeen kanssa. Pelin pedagogisen sisällön ovat ideoineet turkulaiset Molla-opettajat.

Lue lisää Molla-blogista!

 

 

Kommentit poissa käytöstä

Filed under TVT opetuksessa

Lukion ilmaisuopetus Turussa 20 vuotta – juhlaviikon teemana INSPIRAATIO

Turun KlassILLInen lukio on yksi Suomen kolmesta ilmaisutaidon erityislukiosta. Erityistehtävä annettiin Juhana Herttuan lukiolle v. 1995. Nyt Turun KlassILLIseen lukioon yhdistyttyämme ilmaisulinja tarjoaa vuosittain 35 teatterin, median, valokuvauksen ja tanssin kurssia 180 ILLI-opiskelijalle. Opetusta kehitetään jatkuvasti, ja yhä sen sydämenä sykkii inspiraatio!

Innon, tahdon ja taiteen suurlähettiläs Jorma Uotinen saapuu juhlapuhujaksemme ke 15.4. klo 12 – 13. Juhlinta huipentuu perjantaina 17.4. Päin näköä! -taide­iltapäivään, jota kutsutaan tuttavallisesti myös nimellä Pläsi. Iltapäivä pursuaa opiskelijoidemme taidepläjäyksiä: musaa ja musiikihkoa, improa, runoa, julistusta ja vallankumousta. Jopa voileivästä tehdään taidetta. Pläsi on avoin kaikille. Tule ja mykisty!

Poimintoja viikon tapahtumista:

Ke 15.4.: INSPIRAATIO!

 • Teemapukeutumispäivä: Opiskelijat ja henkilökunta pukeutuvat inspiraatioon ja inspiraatioksi!
 • Klo 12.00–13.00 Taiteilija Jorma Uotinen vierailee ja sytyttää. Tilaisuus on lukion salissa, oviraha 2 €.
 • Klo 13.15-14.30 Ilmaisun työpajat opiskelijoille. Sanataideohjaaja Veera Lehtola pyyhkii pois tyhjän paperin kammon, ja Maskun teatterin konkarimestari Ari Lehtinen paljastaa, miten ideasta syntyy esitys.

To 16.4. klo 11.00-11.45 Perspiraatio!

Disco kakkoskerroksen aulassa. Opiskelijakunnan DJ:t aiheuttavat tanssillista perspiraatiota!

Pe 17.4. Päin näköä! – Pläsi-taideiltapäivä klo 13.15-19

 • taide tapahtuu ympäri koulua klo 13.15-17! Koe ilmaisukurssien parhaita paloja, nauti improesityksistä, ihmettele opiskelijoiden tekemiä esityksiä, musaa ja musiikihkoa, kuvataidetta – luvassa on laaja kattaus villiä taidetta! Lisäksi luetaan puolueohjelmia!
 • Jopa välipala on taidetta – luo oma #taidevoileipä2015 klo 14-16! Kokoa oma taidevoileipäsi, ota siitä kuva, laita Instagramiin #taidevoileipä2015. Taiteellisimmat leivät palkitaan myöhemmin.
 • Ovet ovat avoinna klo 17 asti – klo 17 alkaa Open stage salissa, jossa näet lyhyitä runo-, tanssi-, musiikki-, teatteri- ja performanssipläjäyksiä. Open stage päättyy klo 19.

Lämpimästi tervetuloa juhlimaan ilmaisuopetusta Turun klassILLIseen lukioon!

Terveisin Turun klassILLIsen lukion puolesta

Marja Kangas (teatteriopettaja) puh. 044-907 4437
sekä illiheimoneuvosto eli opiskelijat Iiris Aholainen, Taika Laaksonen, Paulo Machado de Lima, Janka Mäkipää, Ilmari Nera, Robert Trygg

Turun klassILLInen lukio
Eskelinkatu 4
20100 TURKU

Katso lisää Illiheimon Facebook-sivulta ja Pläsin Facebook-tapahtumasta!

#pläsi2015 #artsuujalovee #taidevoileipä2015 #turunklassillinenlukio #illiäjaälliä

Kommentit poissa käytöstä

Filed under Tapahtumat

Musiikkilukiopäivät Turussa 27.-29.4.2015

Suomen kaikki kymmenen musiikkilukiota kokoontuvat n. kahden vuoden välein musiikkilukiopäiville, jotka tänä keväänä järjestetään Turussa. 27.-29.4. saamme vieraita kahdeksasta musiikkilukiosta Helsingistä Kajaaniin. Yhteensä vieraita on parhaimmillaan yli 400! Päivät ovat täynnä ohjelmaa – mm. hienoja konsertteja niin turuilla kuin toreillakin.

Maanantaina 27.4. klo 19 Logomossa esiintyvät erilaiset bändit

 • mukana on normaalien rockyhtyeiden lisäksi mm. kansanmusiikkia, viihdeorkesteri ja Big Band
 • liput maksavat 15 € ja 5 € ja niitä saa ennakkoon Puolalanmäen lukion kansliasta, Aurakatu 11

Tiistaina 28.4. päivällä tarjolla kaksi lounaskonserttia

 • klo 12 soi Sibelius-museossa klassinen kamarimusiikki, lauluyhtyeet sekä kuoro Oulusta, konsertti on ilmainen
 • klo 12 soi lounasmusiikki myös Ravintola Koulussa, jossa tarjolla erityylisiä bändejä jazzista nykykansanmusiikkiin, itse konsertti on ilmainen, mutta lounas maksaa ravintolan normaalin hinnan

Tiistaina 28.4. klo 19 loistava kattaus musiikkilukioiden kuoroja Turun konserttitalossa

 • yhdeksän musiikkilukion kuorot esiintyvät ensin yksin ja lopuksi yhdessä
 • Puolalanmäen orkesteria on vahvistettu soittajilla muista musiikkilukioista
 • yhteisnumeroina kuullaan Jukka Linkolan Silta sekä Jean Sibeliuksen Väinön virsi op. 110
 • lavalla tulee olemaan yhteensä n 300 esiintyjää!
 • konserttiin saa lippuja ennakkoon Lippupalvelusta (20 € / 8 €)

Keskiviikkona 29.4. musiikkilukioiden sekoitetut kuorot kiertävät kaupungilla laulaen kahdeksana ryhmänä kaduilla, kauppakeskuksissa, palvelutaloissa, silloilla, torilla jne.

 • törmäät varmasti laulavaan nuorisoon liikkuessasi keskustassa klo 12.45 -14.30
 • klo 14.30 soi kävelykadulla pääasiassa ruotsinkielinen musiikki, kun Dream Academy -konsertissa esitetään musiikkilukiolaisten omia sävellyksiä ruotsinkielellä, laulut ovat viimesyksyisen valtakunnallisen sävellysprojektin tuotteita
 • noin klo 15.30 kaikki kuorot kokoontuvat kävelykadulle musiikkilukiopäivien päätöstilaisuuteen, jossa kuullaan varmasti ainakin Sibeliuksen Finlandia yhteisesityksenä

blog-musiikkilukiopaivatOlette lämpimästi tervetulleita!

Ystävällisin terveisin
Jouko Kauppinen, rehtori
Puolalanmäen lukio

Kommentit poissa käytöstä

Filed under Tapahtumat

Oppimispelien pedagogiikka ja pelien tuottaminen oppimismenetelmänä

Maksutonta Opetushallituksen rahoittamaa täydennyskoulutusta perusopetuksen ja lukion opettajille:

Digipolut-täydennyskoulutushanke: 3C Oppimispelien pedagogiikka ja pelien tuottaminen oppimismenetelmänä

Ajankohta: ti 14.4.2015 klo 9.00-15.15
Paikka: TOP-keskus, Lemminkäisenkatu 32, 20520 Turku

Koulutuksessa sukelletaan oppimispelien ja pelillisyyden erityispiirteisiin: millainen peli on motivoiva, mutta myös tehokkaasti opettava? Hyvien oppimispelien elementteihin tutustutaan eri aiheisiin liittyvien peliesimerkkien avulla. Koulutus tarjoaa eväitä hyödyntää pelejä opetuksessa pedagogisesti mielekkäällä tavalla ja vastaa polttaviin kysymyksiin: Miten otan pelejä käyttöön luokassani? Voinko käyttää pelejä arvioinnissa? Mistä löytyy laadukkaita oppimispelejä? Käytännön harjoituksissa tutustutaan valmiisiin oppimispeleihin ja tuotetaan pienimuotoinen oma oppimispeli visuaalisella pelintekotyökalulla, joka pistää pelaajat myös liikkumaan.

Koulutuksessa tutustutaan mm. seuraaviin peleihin: Semideus (julkaistaan lähiaikoina), Wuzzit Trouble, Duolingo, Magos, Brain Farmer, Desert Typing Racer,  GuitarBots, SmartKid Maths, Re-Mission 2, Slice Fractions ja Team Boost. Lisäksi tutustutaan Piilaaksossa toimivan GlassLabin toimintaan, joka pyrkii mullistamaan laadukkaiden oppimispelien jakelun.

Kouluttajana dosentti Kristian Kiili,
Tampereen teknillinen yliopisto, Pori
Visiting Scholar at Stanford University
Flow Factory Oy
kristiankiili.com

Ilmoittautuminen: edu.turku.fi/koulutus/

Kommentit poissa käytöstä

Filed under TVT-koulutukset