Seuraa etänä: Media pienten lasten opetuksessa 24.9.

Keskiviikkona 24.9. Digipolut-koulutushankkeen lähikoulutuksen ”Media pienten lasten opetuksessa” alkuosa klo 9:15-11:00 välitetään etänä verkossa.

Esi- ja luokanopettajille suunnatulla 1 päivän kurssilla tutustutaan lasten mediamaailmaan ja mediakasvatukseen osana kasvatus- ja opetustyötä.

ophrahoittaaAamun etäosioon tervetulleita ovat myös sidosryhmät, kuten oppilashuoltoryhmät, huoltajat ja muut asiasta kiinnostuneet.

Kouluttajana toimii mediakasvatuksen asiantuntija, KM, LTO Johanna Sommers-Piiroinen

Kirjaudu klo 9:15 vieraana osoitteessa opetus.adobeconnect.com/top-keskus/

PS Kaksi paikkaa vapaana koko päivän lähikoulutukseen klo 9-15 TOP-keskuksessa. Ilmoittaudu heti

Kommentit poissa käytöstä

Filed under TVT opetuksessa, TVT-koulutukset

Kutsu: Living Schools Lab -laivaseminaari 26.9.

Opetushallitus kutsuu European Schoolnetin Living Schools Lab -hankkeen suomalaisten peruskoulujen yhteyshenkilöt ja hankkeesta kiinnostuneet muut koulut perjantaina 26.9.2014 pidettävään loppuseminaariin. Seminaari järjestetään M/S Amorellalla ja M/S Viking Gracella Turku-Maarianhamina-Turku -risteilynä.

blog-living-schoolOpetushallitus kustantaa laivaseminaarin kulut, mutta ei korvaa osallistujien mahdollisia muita matkakuluja, päivärahoja tai sijaiskuluja.

Ilmoittautumisaikaa on jatkettu tiistaihin 22.9. klo 15 saakka.

Ilmoittaudu tästä

Lisätietoa antavat Jukka Tulivuori ja Kimmo Koskinen (etunimi.sukunimi@oph.fi).

Kutsukirje ja ohjelma

Kommentit poissa käytöstä

Filed under Tapahtumat, TVT opetuksessa, TVT-koulutukset

Luokkahuoneena Eurooppa – eTwinning!

Luokkahuoneena Eurooppa – eTwinning-työpaja opettajille
ti 23.9.2014 Klo 12.30-15.30
TOP-keskus, Lemminkäisenkatu 32, 20520 Turku

eTwinning on Euroopan komission rahoittama opettajien ja opiskelijoiden yhteistyötä ja yhdessä oppimista tukeva toiminto, johon on rekisteröitynyt yli 250 000 opettajaa yli 120 000 oppilaitoksesta. eTwinning tarjoaa projektikumppaneiden ohella opettajille verkostoitumismahdollisuuksia ja verkkokoulutusta oman kiinnostuksen mukaan sekä projekti-ideoita ja -malleja.
Luokkahuoneena Eurooppa -koulutus toteutetaan 3 tunnin työpajana tietokoneita hyödyntäen.

Ennen koulutusta:

 1. Ota mukaan muistitikulla oma kuva ja kuvia koulustasi ja luokistasi tai opetuksen kansainvälisyyteen liittyviä kuvia (sellaisia joita voi julkaista netissä).
 2. Käy etukäteen rekisteröitymässä .

eTwinning lähettiläiden blogi löytyy täältä: http://www.etwinningambfinland.blogspot.fi/

blog-etwinningeTwinning-työpaja opettajille

Mitä eTwinning on ja mitä se mahdollistaa?

Tutustutaan eTwinning-portaalin työkaluihin ja testataan niitä, suunnitellaan omaa mahdollista projektia, tutustutaan partnerinhaun eri vaihtoehtoihin ja opettajien verkostoihin.

 • lyhyt kuvaus eTwinningistä ja siihen kuuluvista erilaisista toimintaympäristöistä (30 min)
 • tutkitaan etusivulta avautuvia työkaluja, projektien aiheita, malleja ja aihioita, opettajien verkostoja ja opiskelijoiden osallistamista (30 min)
 • kahvi (15 min)
 • portaaliin kirjautuminen ja oman profiilin luominen (45 min)
 •  projektipartnereiden etsiminen, projektin perustaminen, tutustuminen opettajille tarkoitettuihin oppimistapahtumiin, ryhmiin ja opettajainhuoneisiin (1 h)

Kouluttajana Tiina Sarisalmi, eTwinning-lähettiläs

Koulutus on suunnattu peruskoulun, lukion ja ammatillisen koulutuksen opettajille. Maksuton.

Ilmoittautuminen:

Maiju Hirviniemi (etunimi.sukunimi@turku.fi) tai 0443022044. Ilmoitathan samalla myös mahdollisen erityisruokavaliosi kahvitarjoilua varten.

Kommentit poissa käytöstä

Filed under TVT opetuksessa, TVT-koulutukset

Euroopan kielten päivä 26.9.2014

Euroopan kielten päivää vietetään vuosittain 26.9. Tänä vuonna Euroopan kielten päivää vietetään jo kolmattatoista kertaa. Päivä on osa Euroopan neuvoston nykykielten keskuksen ECML:n monipuolista toimintaa. Kannattaa tutustua sivuston tarjoamaan materiaaliin.  Oppilaille voi Euroopan kielten päivänä näyttää eri kielillä oleva tervehdysvideon, jota voi käyttää esim. tietokilpailupohjana.

Opetushallituksessa toimii ECML:n kontaktipiste,  opetusneuvos Terhi Seinältä voi tiedustella Euroopan kielten päivään liittyvistä asioista.

Turun pääkirjastolla vietetään Euroopan kielten päivää laajan yhteistyöjoukon kanssa. Oppilaille on tarjolla  kielikahvila, jonne voi tutustua opettajan johdolla. Vuonna 2012 järjestetty kielikahvila sai suuren suosion ja paikalla vieraili runsaasti oppilaita.

Lisätietoa kielikahvilasta löytyy alta.  Ilmoittautumiset kielikahvilaan suoraan Kirsi Stjernbergille.

Anita Zenger, Vasaramäen koulu

blog-kielipaivaMONIKIELINEN KIELIKAHVILA

EU-tiedotuspiste Europe Direct Varsinais-Suomi järjestää laajan yhteistyöjoukon kanssa ohjelmaa Turun pääkirjastolla.

Luvassa on mm. monikielinen kielikahvila klo 11-15, johon opettajat voivat oppilasryhmineen tulla tutustumaan eri kieliin. Mukana on useita eri kieliä, ranska, espanja, englanti, italia, viittomakieli, sekä mahdollisesti vielä useita muitakin kieliä. Kielikahvila sopii kaiken ikäisille ja aikaa käyntiin tulee varata noin tunnin verran.

Kielikahvilaa koordinoivat Turun yliopiston ja Åbo Akademin kielten opiskelijat sekä Diak:in viittomakielen tulkkauksen opiskelijat. Ilmoitathan alustavan kiinnostuksesi, ryhmäkoon ja toivotun kellonajan Kirsi Stjernbergille (etunimi.sukunimi@varsinais-suomi.fi) mahdollisimman pian. Kielikahvilan paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Varsinaiset ilmoittaumiset kielikahvilaan otetaan vastaan ja vahvistetaan kun koko tarjolla oleva kielivalikoima on vahvistunut. Tiedotamme tästä erikseen niille opettajille, jotka ovat alustavasti ilmoittaneet halukkuutensa osallistua kielikahvilaan.

Liitteenä päivän alustava ohjelma.

Kirsi Stjernberg, Europe Direct Varsinais-Suomi

Kommentit poissa käytöstä

Filed under Tapahtumat

Tapakasvatusviikko 15.–19.9.2014

Opetushallitus kannustaa kouluja osallistumaan lukuvuoden 2014–2015 Tapakasvatusviikolla tapakulttuuriin perehtymiseen ja kiinnittämään huomiota hyviin tapoihin arkisissa tilanteissa – myös verkossa. Tapakasvatuksen teemaviikko on tilaisuus yhdistää oppilaiden osallistuminen sekä tapakulttuurin opettaminen kouluissa.

Kuva: OpetushallitusTapakasvatusviikon avulla pyritään sitouttamaan kouluja tapakasvatukseen ja luomaan ymmärrystä hyvien tapojen merkityksestä yhteiskunnassa. Samalla tavoitellaan kouluissa tilaisuuksia herättää oppilaissa tahtoa kehittää koulun omaa toimintakulttuuria. Oppilaskuntatoimintaa ja tapakasvatusta yhteen tuomalla on kouluissa ja oppilasryhmissä teemaviikolla mahdollista käydä keskustelua yhteisistä pelisäännöistä sekä kannustaa ottamaan kantaa ja tekemään päätöksiä ryhmässä.

Lisätietoa ja käsittelyvinkkejä edu.fi-sivuilla.

 

Kommentit poissa käytöstä

Filed under Muut tiedotteet

Vietä lukutaitopäivää 8.9.

TS Digilehti käyttöön veloituksetta lukutaitopäivänä

YK:n kansainvälistä lukutaitopäivää vietetään maanantaina 8.9. Teemapäivänä koulut saavat opetuskäyttöön veloituksetta tunnukset TS Digilehteen. Se on luettavissa tietokoneella. Päivän lehden lisäksi voit lukea digitaalisina kahden edeltävän viikon lehdet ja viimeisimmät liitteet.

Pääset lukemaan TS Digilehteä osoitteessa www.ts.fi. Lehden saa maksutta luettavaksi yhteisellä tunnuksella, joka on voimassa ko. päivänä.

Tarkempi ohje ja tarvittava tunnus (opettajalle – kirjaudu sisään opetuksen tunnuksellasi ja salasanallasi)

 

Kommentit poissa käytöstä

Filed under TVT opetuksessa

Käyttökatkoja: Moodle ja OPAS-salasanojen vaihdot (MUUTOS)

IT-palvelut/Tiedote: 25.08.2014, päivitetty 2.9.2014

Turun kaupungin IT-Palvelut ja Kuntien Tiera oy siirtävät vanhasta konesalista palveluja uuteen konesaliin.

Torstaina 28.8.2014 kello 17.00 alkaen Torstaina 4.9.2014 kello 17.00 alkaen seuraavat palvelut eivät ole toiminnassa:

 • blog-moodleMoodle
 • OPAS-salasananollaukset ja sd:n käyttäjätunnusmuutokset
 • students.turkuai.fi ja personnel.turkuai.fi -linuxien kirjautumiset
 • oppilaiden (@edu.turku.fi) salasananollaukset on poikki (mm. Econ), automaattiset tunnusmuutokset on poikki

Palvelimet ovat jälleen toiminnassa perjantaina 29.8.2014 5.9.2014 kello 8 mennessä.

Lisätietoja:

Jukka Viitanen/IT-palvelut

Kommentit poissa käytöstä

Filed under TVT opetuksessa