Ahtisaari-päivän videokilpailu

Ahtisaari-päivän videokilpailun säännöt
Ahtisaari-päivän videokilpailu on Turun koulujen ja oppilaitosten oma videokilpailu, jossa etsitään Turun parasta oppilastyönä toteutettua videota.

Videot kilpailevat kahdessa sarjassa:
1. Varhaiskasvatus ja alakoulu
2. Yläkoulu ja toinen aste (lukio ja ammattillinen koulutus)

Kuka voi osallistua?
Ahtisaari-päivän videokilpailuun voi osallistua kuka tahansa Turun koulussa tai oppilaitoksessa syksyllä 2014 opiskeleva oppilas, opiskelija tai korkeintaan 4-henkinen oppilasryhmä.

Mitä kilpailutyöltä odotetaan?
Kilpailuun osallistuvan työn täytyy kokonaisuudessaan olla oppilaan käsialaa, ja se saa olla korkeintaan 3 minuuttia pitkä. Opettaja saa ehdottaa ideoita, neuvoa esimerkiksi editoinnissa ja olla etenkin pienten kilpailijoiden apuna teknisissä asioissa.Opettaja ei kuitenkaan saa olla vastuussa työn sisällöstä ja toteutuksesta. Työ saa jäädä rosoiseksi, eikä sen tarvitse olla huippulaatuista. Tärkeintä on, että oppilaan idea ja ääni tulee kuuluville.

Valmiit kilpailuvideot ladataan opettajan avulla Tuubiin.

Lue tarkemmat osallistumisohjeet Tuubista! 

ahtisaari_paivat_2014_video

Ladatkaa Tuubiin myös kuvia koulunne sovitteluun ja rauhaan liittyvistä taidetöistä. Lisää kuvat Tuubiin tagilla Ahtisaari-päivät.

ahtisaari_paivat_2014_kuvat

 

Kommentit poissa käytöstä

Filed under Tapahtumat, TVT opetuksessa

Living Schools Lab -hanke päättymässä

Living Schools Lab  (LSL) on kaksivuotinen European Schoolnetin koordinoima hanke, jossa kehitetään innovatiivisia tapoja käyttää tieto- ja viestintätekniikkaa opetuksessa ja oppimisessa. Suomessa hanketta koordinoi Opetushallitus. 

Suomen edustajina hankkeessa ovat toimineet kuusi turkulaiskoulua (Wäinö Aaltonen, Puropelto, Moisio, Luostarivuori, Luolavuori ja Vasaramäki) sekä Maskun Hemmingin koulu.

blog-living-schoolHanke on päättymässä ja se huipentuu Opetushallituksen järjestämään laivaseminaariin tänään 26.9.2014.

Tunnelmia hankkeen matkan varrelta välittävät nämä kolme keväällä valmistunutta videota. Ne saivat virallisen ensi-iltansa Dublinin LSL-tapaamisessa toukokuussa 2014.

Advanced Practitioner Schools (AP) – Moision koulu, Vasaramäen koulu & Luolavuoren koulu, Turku; Hemmingin koulu, Masku:

Advanced Schools (AS) Wäinö Aaltonen School (Wäinö Aaltosen koulu) & Puropelto School (Puropellon koulu), Turku:

National video of Finland (2014) – Turku & Masku:

Kommentit poissa käytöstä

Filed under TVT opetuksessa

Tiera kilpailutti sähköisten oppimateriaalien jakelukanavan

Kuntien Tieran tiedote:

Kuntakentälle rakennetaan ainutlaatuista oppimisen digitaalista ekosysteemiä. Tiera on kilpailuttanut yhteistyössä Espoon, Tampereen, Turun, Lahden ja Hämeenlinnan kaupunkien sekä KL-Kuntahankinnat Oy:n kanssa sähköisten oppimateriaalien jakelukanavan peruskoulujen ja toisen asteen oppilaitoksien käyttöön. Tarjouskilpailun voitti kuopiolainen Dikaios Oy. Maksulliset oppimateriaalit kilpailutetaan jakelukanavaan vielä syksyn aikana.

– Jakelukanava muuttaa radikaalisti opettajien ja oppilaiden tapaa saada sähköiset sisällöt käyttöönsä. Kun nykytilanteessa käyttäjä joutuu vierailemaan useiden kustantajien sivustoilla ja käyttämään useita salasanoja, tuo jakelukanava kaikki käyttäjän tarvitsemat sisällöt yhdellä kirjautumisella yhteen hakemistopalveluun, kertoo Hämeenlinnan kaupungin opetusteknologiapäällikkö Jari Harvio.

tiera_logoJakelukanavassa käyttäjä voi selata eri kustantajien materiaaleja hakusanojen, oppiaineiden ja vuosiluokkien perusteella. Jakelukanavapalvelu tarjoaa mahdollisuuden myös itse tehtyjen sisältöjen jakamiseen valtakunnallisesti. Merkittävä uudistus on lisäksi palvelun sisällöistä koottu tilastointi- ja arviointinäkymä, jonka myötä mm. opettajat saavat käyttöönsä useista palveluista kootut oppilaiden arviointitiedot. Palvelun tilastointi-toiminnallisuus mahdollistaa mm. sähköisten sisältöjen todelliseen käyttöön perustuvan seurannan ja laskutuksen.

– Nyt kilpailutettu jakelukanava on kaikkien kuntien käyttöönotettavissa tammikuusta 2015 alkaen. Kanava integroidaan kunnan käytössä olevaan oppimisalustaan, esimerkiksi Moodleen, Pedanettiin, Fronteriin tai Tiera Edison Oppimisalustaan, kertoo Kuntien Tiera Oy:n johdon asiantuntija, opetus- ja kulttuuripalveluista vastaava Vesa Linnanmäki.

Maksulliset sähköiset oppimateriaalit kilpailutetaan syksyn aikana

Nyt kilpailutetun jakelukanavan myötä Suomeen on syntymässä  kansainvälisestikin ainutlaatuinen, saumattomasti yhteen toimiva oppimisen digitaalinen ekosysteemi. Palvelukokonaisuus parantaa opettajien ja oppilaiden käyttökokemusta merkittävästi.

– Syksyn aikana toteutamme vielä yhdessä hankekaupunkien kanssa sähköisten oppimateriaalien kilpailutuksen jakelukanavaan. Kilpailutus toteutetaan puitejärjestelynä, mikä mahdollistaa mahdollisimman laajan tarjonnan eri kustantajien sisältöjä loppukäyttäjille ilman erillisiä, aikaa vieviä kilpailutuksia, Linnanmäki lisää.

Sähköiset oppimateriaalit ovat jakelukanavan tavoin kaikkien kuntien käyttöönotettavissa tammikuusta 2015 alkaen. Kuntien jakelukanavapalvelun ylläpidosta vastaavat kuntien omistamat osakeyhtiöt Kuntien Tiera Oy ja KL-kuntahankinnat Oy. Tiera ja hankekaupungit  tekevät myös tiivistä yhteistyötä opetus- ja kulttuuriministeriön pilviväylähankkeen kanssa, mm. kansallisten standardien määrittelyn ja palveluiden integroinnin osalta.


Lisätietoja Turussa saa Jouni Paakkiselta/TOP-keskus

Valtakunnalliset yhteystiedot ovat Tieran tiedotteessa.

Kuntien Tiera Oy on kuntatoimijoiden omistama osakeyhtiö, joka kehittää kuntasektorin ICT-palveluja verkostomaisesti yhteistyössä kuntien sekä muiden julkisten- ja kaupallisten toimijoiden kanssa. Suurimpia omistajia ovat Espoo, Turku, Lahti, Kouvola, Lappeenranta ja Hämeenlinna.

Kommentit poissa käytöstä

Filed under Muut tiedotteet, TVT opetuksessa

Oppilas: Lataa Microsoft Office ilmaiseksi kotikoneellesi

Hyvä oppilas/opiskelija,

Turun oppilaitosten uutena etuna sinulla on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus ladata veloituksetta Office 365 ProPlus -paketti omalle kotikoneellesi.

Office 365 ProPlus -paketti sisältää kaikki hyödylliset ohjelmat, joita tarvitset opiskeluun. Paketti sisältää mm. Wordin, Excelin, PowerPointin, OneNoten ja Outlookin. Voit ladata Officen viidelle omalle laitteellesi (myös tableteille ja älypuhelimille).

Office 365 ProPlus -paketin lataaminen on helppoa:

 1. Avaa kotikoneen selaimessa osoite: https://portal.office.com/OLS/MySoftware.aspx
 2. Kirjaudu sisään omalla edu.turku.fi-tunnuksellasi (”OPAS-tunnus”).
  Käyttäjätunnus pitää kirjoittaa muodossa tunnus@edu.turku.fi. Siirry salasanakenttään ja odota hetki. Sinut siirretään Turun kaupungin palvelimelle. Tähän riittää, että kirjoitat käyttäjätunnuksen ja salasanan. Jälkimmäisessä osassa @edu.turku.fi päätettä ei tarvitse kirjoittaa.
 3. Klikkaa sivun alareunassa Asenna/Install -painiketta ja seuraa ohjeita

Latauspalvelun tarjoaa ja sitä ylläpitää Microsoft. Turun kaupunki ei anna tukea kotituotteiden asentamiseen. Käyttäjätunnuksiin liittyvissä asioissa avustaa ensisijaisesti koulun henkilöstö.

Office 365 ProPlus – ja opiskelu on sujuvaa!

Ohjesivu edu.turku.fi:ssä

Näkymä portaalin latausvalikosta.

Näkymä portaalin latausvalikosta.

Kommentit poissa käytöstä

Filed under Muut tiedotteet

Seuraa etänä: Media pienten lasten opetuksessa 24.9.

Keskiviikkona 24.9. Digipolut-koulutushankkeen lähikoulutuksen ”Media pienten lasten opetuksessa” alkuosa klo 9:15-11:00 välitetään etänä verkossa.

Esi- ja luokanopettajille suunnatulla 1 päivän kurssilla tutustutaan lasten mediamaailmaan ja mediakasvatukseen osana kasvatus- ja opetustyötä.

ophrahoittaaAamun etäosioon tervetulleita ovat myös sidosryhmät, kuten oppilashuoltoryhmät, huoltajat ja muut asiasta kiinnostuneet.

Kouluttajana toimii mediakasvatuksen asiantuntija, KM, LTO Johanna Sommers-Piiroinen

Kirjaudu klo 9:15 vieraana osoitteessa opetus.adobeconnect.com/top-keskus/

PS Kaksi paikkaa vapaana koko päivän lähikoulutukseen klo 9-15 TOP-keskuksessa. Ilmoittaudu heti

Kommentit poissa käytöstä

Filed under TVT opetuksessa, TVT-koulutukset

Kutsu: Living Schools Lab -laivaseminaari 26.9.

Opetushallitus kutsuu European Schoolnetin Living Schools Lab -hankkeen suomalaisten peruskoulujen yhteyshenkilöt ja hankkeesta kiinnostuneet muut koulut perjantaina 26.9.2014 pidettävään loppuseminaariin. Seminaari järjestetään M/S Amorellalla ja M/S Viking Gracella Turku-Maarianhamina-Turku -risteilynä.

blog-living-schoolOpetushallitus kustantaa laivaseminaarin kulut, mutta ei korvaa osallistujien mahdollisia muita matkakuluja, päivärahoja tai sijaiskuluja.

Ilmoittautumisaikaa on jatkettu tiistaihin 22.9. klo 15 saakka.

Ilmoittaudu tästä

Lisätietoa antavat Jukka Tulivuori ja Kimmo Koskinen (etunimi.sukunimi@oph.fi).

Kutsukirje ja ohjelma

Kommentit poissa käytöstä

Filed under Tapahtumat, TVT opetuksessa, TVT-koulutukset

Luokkahuoneena Eurooppa – eTwinning!

Luokkahuoneena Eurooppa – eTwinning-työpaja opettajille
ti 23.9.2014 Klo 12.30-15.30
TOP-keskus, Lemminkäisenkatu 32, 20520 Turku

eTwinning on Euroopan komission rahoittama opettajien ja opiskelijoiden yhteistyötä ja yhdessä oppimista tukeva toiminto, johon on rekisteröitynyt yli 250 000 opettajaa yli 120 000 oppilaitoksesta. eTwinning tarjoaa projektikumppaneiden ohella opettajille verkostoitumismahdollisuuksia ja verkkokoulutusta oman kiinnostuksen mukaan sekä projekti-ideoita ja -malleja.
Luokkahuoneena Eurooppa -koulutus toteutetaan 3 tunnin työpajana tietokoneita hyödyntäen.

Ennen koulutusta:

 1. Ota mukaan muistitikulla oma kuva ja kuvia koulustasi ja luokistasi tai opetuksen kansainvälisyyteen liittyviä kuvia (sellaisia joita voi julkaista netissä).
 2. Käy etukäteen rekisteröitymässä .

eTwinning lähettiläiden blogi löytyy täältä: http://www.etwinningambfinland.blogspot.fi/

blog-etwinningeTwinning-työpaja opettajille

Mitä eTwinning on ja mitä se mahdollistaa?

Tutustutaan eTwinning-portaalin työkaluihin ja testataan niitä, suunnitellaan omaa mahdollista projektia, tutustutaan partnerinhaun eri vaihtoehtoihin ja opettajien verkostoihin.

 • lyhyt kuvaus eTwinningistä ja siihen kuuluvista erilaisista toimintaympäristöistä (30 min)
 • tutkitaan etusivulta avautuvia työkaluja, projektien aiheita, malleja ja aihioita, opettajien verkostoja ja opiskelijoiden osallistamista (30 min)
 • kahvi (15 min)
 • portaaliin kirjautuminen ja oman profiilin luominen (45 min)
 •  projektipartnereiden etsiminen, projektin perustaminen, tutustuminen opettajille tarkoitettuihin oppimistapahtumiin, ryhmiin ja opettajainhuoneisiin (1 h)

Kouluttajana Tiina Sarisalmi, eTwinning-lähettiläs

Koulutus on suunnattu peruskoulun, lukion ja ammatillisen koulutuksen opettajille. Maksuton.

Ilmoittautuminen:

Maiju Hirviniemi (etunimi.sukunimi@turku.fi) tai 0443022044. Ilmoitathan samalla myös mahdollisen erityisruokavaliosi kahvitarjoilua varten.

Kommentit poissa käytöstä

Filed under TVT opetuksessa, TVT-koulutukset