edu.turku.fi -sivusto alhaalla la 1.11 12-15

Palvelimessa opaswww.turku.fi olevia sivustoja siirretään uuteen palvelimeen lauantaina 1.11. 12-15. Tänä aikana mm. seuraavat sivustot ovat poissa käytöstä.

edu.turku.fi
blog.edu.turku.fi
info.edu.turku.fi
tuubi.edu.turku.fi

Palvelimessa on kaiken kaikkiaan noin 40 sivustoa.

Moodleen pääsee menemällä suoraan Moodlen osoitteisiin:

Office 365:n sisäänkäynti o365.edu.turku.fi ei toimi, mutta sisään pääsee ”kiertotietä” https://www.outlook.com/edu.turku.fi .

Wilmaan pääsee menemällä suoraan https://wilma.turku.fi/ .

Kommentit poissa käytöstä

Filed under Ei kategoriaa

Seuraa etänä: Nuorten mediamaailma ja media opetuksessa ti 28.10.

Tiistaina 28.10. Digipolut-koulutushankkeen lähikoulutuksen ”Nuorten mediamaailma ja media opetuksessa” alkuosa klo 9:15-10:45 välitetään etänä verkossa.

Aineenopettajille suunnatulla kurssilla perehdytään nuorten mediamaailmaan ja mediakasvatuksen haasteisiin  sekä erilaisten palveluiden ja välineiden hyödyntämiseen opetuksessa.

Aamun etäosioon tervetulleita ovat myös sidosryhmät, kuten oppilashuoltoryhmät, huoltajat ja muut asiasta kiinnostuneet. Koulutus on maksuton.

Kouluttajana toimii kuvataiteen yliopisto-opettaja TaM, KM Olli-Pekka Kangas Turun yliopiston opettajankoulutuslaitokselta.

Kirjaudu klo 9:15 vieraana osoitteessa http://opetus.adobeconnect.com/webinaari/

PS Mukaan lähikoulutukseen koko päiväksi klo 9-15 TOP-keskuksessa mahtuu vielä. Lähikoulutuksessa mm. sukelletaan päivän teemoihin vielä syvällisemmin ja tarjotaan muutamia konkreettisia esimerkkejä ja työkaluja luokkahuoneeseen vietäväksi. Ilmoittaudu heti: http://edu.turku.fi/koulutus/

Kommentit poissa käytöstä

Filed under TVT opetuksessa, TVT-koulutukset

Webinaarisarja: Opettajan tekijänoikeuspaketti I

Online-koulutussarja (3 x 90 min)

OPETTAJAN TEKIJÄNOIKEUSPAKETTI I

Perustietoa opettajan ja oppilaan näkökulmista

Verkkovälitteisessä koulutuksessa (webinaarissa) käsitellään tekijänoikeuksien huomioimista opetuksessa ja ohjataan tekijänoikeuksia kunnioittavaan opetukseen ja oppimiseen. Saat käytännöllisiä esimerkkejä oikeista toimintatavoista, luvista ja avoimista materiaalilähteistä (CC). Sivutaan myös yksityisyydensuojaa ja muuta asiaan liittyvää lainsäädäntöä

Koulutuskokonaisuus koostuu kolmesta webinaarista á 90 minuuttia. Paketti on tarkoitettu yleissivistävän opetuksen opetushenkilöstölle ja se on osa Opetushallituksen rahoittamaa Digipolut-täydennyskoulutushanketta. Osallistuminen on maksutonta. Voit osallistua paikasta riippumatta ja osallistumiseen tarvitset vain verkkoon kytketyn tietokoneen.

 

Webinaari 1: Mitä opettajan pitäisi tietää tekijänoikeuksista
ma 3.11.2014 klo 14:15 – 15:45
Kouluttajat Tarmo Toikkanen ja Ville Oksanen

 

Webinaari 2: Mitä oppilaille pitäisi opettaa tekijänoikeuksista
to 13.11.2014 klo 14:15 – 15:45
Kouluttajat Tarmo Toikkanen ja Ville Oksanen

 

Webinaari 3: Digilupa, Creative Commons ja avoimen lähdekoodin ohjelmistot
ti 25.11.2014 klo 14:15 – 15:45
Kouluttajat Arttu Juselius/Kopiosto ry ja Petri Salmela

 

LISÄTIETOA JA TARKEMMAT KUVAUKSET:

Kurssiesite

Digipolut-blogi

 

ILMOITTAUTUMINEN:

http://edu.turku.fi/koulutus/

 

Kommentit poissa käytöstä

Filed under TVT opetuksessa, TVT-koulutukset

Välineitä sähköisiin kokeisiin – koulutussarja toisen asteen opettajille

Turun kaupungin lukioiden opettajille ja ammatillisen koulutuksen opettajille suunnattu iltapäiväkoulutusten sarja perehdyttää helposti käyttöönotettaviin välineisiin, jolla voi toteuttaa esim. kurssikokeita sähköisesti – myös opiskelijoiden omia laitteita hyödyntäen. Näin voidaan harjoitella sähköisen testaamisen kulttuuria mm. sähköistyvää ylioppilaskoetta varten. Jokaisessa iltapäiväkoulutuksessa esitellään 1-2 välinettä. Voit osallistua yhteen tai useampaan iltapäivään.

Lisäksi järjestetään kaksi workshop-päivää, joissa voi  yhteistyössä  kollegoiden kanssa valmistella sähköisiä kurssikokeita. Esimerkiksi: biologian opettajat yhdestä tai useammasta lukiosta koostavat yhteistyössä sähköisen kurssikokeen biologian kurssiin 1.

ILTAPÄIVÄKOULUTUKSET:

Moodlen tenttitoiminto ma 3.11.2014 klo 14.00–16.00

Moodlessa on sisäänrakennettuna kätevä tenttitoiminto sähköisten kokeiden laatimiseen. Tenttitoimintoa voi hyödyntää esimerkiksi opitun kertaamiseen, alkuarviointiin, itseopiskeluun, välitenttinä tai koko kurssin loppuarviointiin. Tenttikysymyksiä voi koota kysymyspankkiin ja käyttää niitä uudelleen seuraavilla kursseilla.

Turnitin – plagioinninesto ke 12.11.2014 klo 14.00–16.00

Lukion Moodleen on integroitu ”Turnitin” -niminen arviointi- ja plagioinninestotyökalu, joka on tarkoitettu sähköisiin kokeisiin ja muiden kirjallisten töiden palautuksiin ja niiden arviointiin.  Tämä koulutus vain lukion opettajille.

Excel-kysely ke 19.11.2014 klo 14.00–16.00

Excel-kysely on kätevä työkalu pienimuotoisten kokeiden ja kyselyjen toteuttamiseen. Excel-kysely on osa kaikilla Turun opettajilla ja opiskelijoilla käytössä olevaa Office 365 -palvelua.

Socrative ja Quizlet ti 25.11.2014 klo 14.00–16.00

Sosiaalisen median ilmaisten työkalujen avulla voidaan monipuolistaa arviointia oppitunnilla ja sen ulkopuolella. Socrative on kätevä väline oppitunnin aikana tapahtuvaan yksinkertaiseen sekä laajempaankin testaamiseen. Quizletin avulla opiskelija voi puolestaan testata opeteltavan asian osaamistaan itsenäisesti monin erin tavoin. Molemmat sosiaalisen median välineet tukevat hyvin oppilaiden omien laitteiden hyödyntämistä opetuksessa.

ViLLE-alusta ma 1.12.2014 klo 14.00–17.00

Turun yliopistossa kehitetty ViLLE (ville.cs.utu.fi) on testaamiseen ja opiskeluun soveltuva sähköinen alusta. Kurssin aikana tutustutaan ViLLE-alustan mahdollisuuksiin ja opitaan sen perustoimintoja.

 

TYÖPAJAPÄIVÄT:

Sähköiset kokeet workshop 1: ma 24.11.2014 klo 9.00–15.00

Workshopissa osallistujat työstävät omia kokeita valitsemallaan välineellä. Tarjolla opastusta seuraaviin työkaluihin: Moodlen tenttitoiminto, Turnitin ja Excel-kyselyt.

Sähköiset kokeet workshop 2: ke 3.12.2014 klo 9.00–15.00

Workshopissa osallistujat työstävät omia kokeita valitsemallaan välineellä. Tarjolla opastusta seuraaviin työkaluihin: Moodlen tenttitoiminto, Turnitin ja Excel-kyselyt sekä Socrative- ja Quizlet-kyselyt.

 LISÄTIEDOT JA ILMOITTAUTUMINEN:

 Avaa koulutusesite

Ilmoittautuminen: http://edu.turku.fi/koulutus/

 

Kommentit poissa käytöstä

Filed under TVT-koulutukset

Aineenopettajille: Nuorten mediamaailma ja media opetuksessa

Aineenopettajille suunnatulla kurssilla tutustutaan nuorten mediamaailmaan ja erilaisten palveluiden ja välineiden hyödyntämiseen opetuksessa. Kurssilla perehdytään mediakasvatuksen haasteisiin, erilaisiin palveluihin ja ilmiöihin. Työpajaosuuden tarkoituksena on tarjota muutama konkreettinen työkalu tai esimerkki luokkahuoneeseen vietäväksi.

ophrahoittaaPäivän aiheita ovat mm.:

  • Millainen on opettajan rooli mediakasvattajana?
  •  Suosituimmat sosiaalisen median palvelut ja niiden suhde mediakasvatukseen?
  • Oppilaiden oma tuottaminen ja luovuus
  • Mobiililaitteet ja mediakasvatus

Kouluttajana toimii kuvataiteen yliopisto-opettaja TaM, KM Olli-Pekka Kangas Turun yliopiston opettajankoulutuslaitokselta.

Koulutus on suunnattu yleissivistävän opetuksen opetushenkilöstölle ja se on osa Opetushallituksen rahoittamaa Digipolut-täydennyskoulutushanketta. Koulutus on maksuton.

Digipolut täydennyskoulutushanke: Opettajan mediakasvatuspaketti Ib

Aika: ti 28.10.2014 klo 9-15

Paikka: TOP-keskus

Ilmoittaudu: edu.turku.fi/koulutus/

 

Kommentit poissa käytöstä

Filed under TVT-koulutukset

Oppimisalustaesittelyjä peruskouluille (online)

TOP-keskus järjestää lokakuussa peruskoulujen rehtoreille ja opettajille tarkoitettuja reaaliaikaisia online-esittelyjä á 30 minuuttia, joissa oppimisalustayritykset esittelevät tuotettaan ja niistä on mahdollista kysyä. Seuraamiseen tarvitset vain nettiin kytketyn tietokoneen, jossa on äänet päällä. Esittelyt tallennetaan ja ne voi katsoa myös jälkikäteen. Ilmoittautumista ei tarvita. Liity mukaan omalta tietokoneeltasi tai katso tallenne myöhemmin.

Taustaa: Turun kaikilla kouluasteilla oppimisalustana palvelee Moodle. Markkinoiden kehittymistä on hyvä seurata. Tänä lukuvuonna TOP-keskus esittelee ja pyrkii järjestämään halukkaille perusopetuksen kouluille mahdollisuuden testata jotain oppimisalustaa (koko koulu tai osa koulua).  Kokeiluista saamme ensi käden kokemuksia jatkosuunnitelmia varten. Esittelyihin voi ja kannattaa osallistua myös ilman pilotointiaikomuksia.

AIKATAULU

blog-alustat

Osalllistumisohjeet on lähetetty sähköpostilla TVT-vastaaville ja rehtoreille. Jos et saanut, kysy heiltä, kiitos!

Kommentit poissa käytöstä

Filed under TVT opetuksessa

Oppilas: Tule KoduKohinaan tekemään peli!

Syksy on lähtenyt napakasti käyntiin ja samalla myös uudet ja mielenkiintoiset oppimismahdollisuudet rantautuvat Suomeen!

Järjestämme Turussa ensimmäistä kertaa kolmena iltana peräkkäin maksuttoman KoduFinlandin KoduKohina –illan, johon tahtoisimme teidän osallistuvan huoltajienne kanssa!

Kodu on?     

blog-koduKodu on Microsoftin kehittämä visuaalinen ohjelmointikieli ja pelintekoympäristö, jonka avulla kuka tahansa voi helposti luoda omia 3D-pelejä. Teillä ei tarvitse olla minkäänlaista osaamista itse koodaamisesta ennen Kodun käyttöä. Kodun idea on kehittää loogista ajattelua, ongelmanratkomiskykyä sekä osaamista yhdistellä eri tyyppisiä taitoja ja tietoja, joita pelien ja ohjelmistojen kehittäminen sekä laajenevissa määrin ala kuin ala nyt ja tulevaisuudessa vaativat! Kodun avulla modernin koodaamisen idea tulee helposti ja hauskasti tutuksi.

Kodun kanssa vain mielikuvitus on rajana ja pelintekoympäristöä testanneet sekä aikuiset että lapset ovat saaneet mielettömiä oppimiskokemuksia Kodun parissa!

Kohina?

KoduKohina on maksuton yhden illan sessio, jossa tutustutaan Kodu -pelintekoympäristöön, kokeillaan uusia asioita yhdessä (vanhemmat ja lapset/nuoret) ja opitaan tekemään Kodulla peli! Toivomme, että huoltaja keräisi ympärilleen 1 – 3 lapsen tai nuoren (6-16v.) tiimin, jolla osallistutaan Kohinaan. Näin saadaan yhdessä tekemistä sekä projektiin näkökulmia niin nuorilta kuin vähän kokeneemmiltakin. Myös asiasta kiinnostuneet opettajat ovat tervetulleita ilmoittautumaan mukaan.

Kohina järjestetään kolmena eri iltana, jotta kaikki halukkaat pääsevät osallistumaan. Osallistujamäärä on noin 30 henkilöä (10 tiimiä) / ilta.

Tapahtumat järjestetään Turussa TOP-keskuksen tiloissa (Trivium 3. kerros, Lemminkäisenkatu 32, Turku) 28. – 30.10. tiistaina, keskiviikkona ja torstaina klo 17.00 – 20.00. Ilmoittauduthan pikaisesti teille sopivimpaan päivään, jotta pääsette varmasti mukaan. Salossa järjestetty tapahtuma täyttyi jo ensimmäisenä ilmoittautumispäivänä, joten olethan valppaana ilmoittautumisen aukeamispäivänä tiistaina 14.10. klo 9.00! Tarjolla Kohinoissa on pientä välipalaa ja virvokkeita.

Ilmoittautuminen onnistuu osoitteessa http://kodu.fi/index.php/#tapahtumat ja lisäinfoa saat info@kodu.fi.

Mitä tarvitset mukaan:

  • oma Windows-tietokone tarvikkeineen (johon voit asentaa Kodun*). Jollet omista Windows-tietokonetta, niin ilmoitathan siitä meille ilmoittautumisesi yhteydessä.
  •  reipasta oppimisen halua ja tiimityöskentelyä

Syksyisin terveisin,

KoduFinland -tiimi

*osallistuva opettaja voi tilata työkoneelleen Kodun asennuksen ServiceDeskistä. Tee tilaus mahdollisimman ajoissa ja mainitse tarrassa oleva koneesi tunnus.

Kommentit poissa käytöstä

Filed under Ei kategoriaa