God jul

God jul önskar vi er alla,

God jul önskar vi er alla,

God jul önskar vi er alla och ett gott nytt år!

Njut av jullovet så ses vi igen på måndagen den 8.1.2024 kl 9.20

Praoveckan är förbi

Vi hade glädjen att ha några gamla Sirkkalaelever hos oss under niornas praovecka.

Jag valde att komma till Sirkkala på prao för att närmare bekanta mig med arbetet i en skola. Jag har fått vara med på lektionerna och handlett elever i åk 2. Jag har också fått hjälpa till med lektionsförberedelser och varit med på rasterna.
Det har varit en stor skillnad på att vara på prao i en skola och att själv gå i skola. Man har mycket mer ansvar och måste föregå som gott exempel hela tiden när man själv jobbar.
Jag har också fått se skolan från lärarnas synvinkel, och märkt att lärarna alltid bara vill att barnen ska vara säkra och ha det bra. Lärarna försöker sitt bästa för att alla barn ska trivas i skolan.
/Vera
Prao veckan i 9an valde jag vara i Sirkkalas skola och bekanta mig med jobb som lärare. Jag fick vara med i 2an som assistant för klassläraren. Jag fick följa med på lektionerna,hjälpa med t.ex matte uppgifter och lyssna på högläsning. Jag fick även se skolan från lärarens synvinkel. Alltid är man van och se skolan som elev men denna vecka öppnade en helt annan värld. Man märkte att lärarna vill verkligen bara elevernas bästa och gör väldigt mycket jobb för att alla ska trivas.
Man fick mycket ansvar och man får vara gott exempel hela tiden.
/Lilian
Små barn som springer och hoppar. De glada är då de får lära sig. Leker utomhus och då det ringer in springer dom susande och har bråttom till klassen
Sara Willberg 9c

Olikhet är en rikedom


Skolfreden utlystes i år för 33:e gången. I Sirkkala skola samlades alla på fotbollsplanen för att lyssna till en kort presentation av skolfredstemat, olikhet är en rikedom.

Samtidigt passade Ellu på att utse vinnarna för Sirkkala skolas nya logo.

Sirkkalas turnering

Det handlar inte bara om fotboll under Sirkkalas turnering! Gemenskap, chill, utevistelse och däremellan fina matcher. Vinster varvas med förluster – allt behövs.
Dessutom beställer vi alltid strålande väder dagen till ära!

Tack Hem och skola för goda munkar!

Härlig dag!

Åk 8-elever på prao i Sirkkala

Jag har fått vara med årskurs 3 den här veckan. Jag har i båda klasserna fått övervaka prov, rätta prov och fått gå runt i klassen och hjälpa till. Vi har haft läsvecka och fått läsa för 6:orna på tisdag och på torsdag läste vi åt förskolan. Vissa av eleverna kände igen mig genast från förr och andra var blygare och har nu blivit bekvämare och vågat komma fram och prata. På tisdag hade jag finska med 1:orna och vi var ute och lekte en lek.  På rasterna har jag lekt med eleverna och det har varit roligt att få komma tillbaka till lågstadiet men att få se det från lärarens perspektiv.

-Mette Vilppu-

Under den här veckan har jag fått göra mycket roliga saker med klass 1b. Till mina uppgifter har hört t.ex. att rätta läxor, lyssna på när de läser, hjälpt om någon har behövt hjälp i någonting och varit som rastvakt. Under de första dagarna så var eleverna lite blyga men nu sista dagarna har de börjat komma och prata med mig och varit intresserade av min skolgång i Sossen. Just den här veckan så har Sirkkala haft läsvecka och läsning har varit en stor och viktig del av lektionerna. På tisdagen så skulle man ha med sin favorit bok, på torsdagen skulle man läsa ute på picknick filtar och på fredagen så läste man till sina mjukisdjur. Min favorit sak under den här veckan var nog gymnastik timmen ute i skogen var vi lekte och letade efter vårtecken. Den här veckan har varit super rolig och en trevlig upplevelse och jag hoppas att jag kommer nästa år hit på nytt på prao.

  – Emma Ansamaa-

I Sirkkala fick jag vara med klassen 1D. Det har varit riktigt roligt att få hjälpa och följa med lektionerna.

Det har varit bra stämning med alla elever och roligt att leka med dem. Det var en jättebra prao vecka.
– Edvin Ölander-

På sirkkalas praovecka fick jag göra mycket olika saker och anpassa till ett jobb i sirkkala för det mesta i klassen 2b För det mesta så fick jag vara med på jumppa lektioner och musiklektionen men fick också rätta prov och bara allmänt hjälpa till…

-Oliver Gers-

Jag har mest varit med klass 1a under prao veckan. Jag har hjälpt undervisningen samt också bekanta mig till jobbet som lärare. Jag har varit rastvakt på rasterna. Jag fick också rätta några matte prov som var ganska
intressant.

Jag tycker att veckan har gott ganska snabbt men bra.
-Mathias Ek-